Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri Birbirinden lezzetli yemek tariflerini bulabileceğiniz bölüm.


Paris Mash nedir? Paris Mash (Paris Püresi) nasıl yapılır? Paris Mash Tarifi

Birbirinden lezzetli yemek tariflerini bulabileceğiniz bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Lilith

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ağustos 2020, 01:43   #1
 
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
yemek Paris Mash nedir? Paris Mash (Paris Püresi) nasıl yapılır? Paris Mash Tarifi

Paris Mash nedir? Paris Mash (Paris Püresi) nasıl yapılır? Paris Mash Tarifi



Genel olarak Fransız Bistro'larının klasiği haline gelen Paris Mash (Paris Püresi) bugün MasterChef yarışmasında karşımıza çıktı. Yarışmacılardan istenen Paris Mash'in nasıl yapıldığı ve tarifi de merak edilmeye başlandı. Bol tereyağlı ve pürüzsüz hazırlanması gereken bir yemek olan Paris Mash'in tarifi...

PARİS MASH İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

-1 kg patates, yıkanmış ve soyulmamış
-125 ml süt
-200ml krema
-150 g tereyağı, dilimlenmiş, oda sıcaklığında
-Tuz
-Taze çekilmiş karabiber

PARİS MASH (PARİS PÜRESİ) NASIL YAPILIR?

Paris Mash’ı diğer pürelerden farklı kılan birkaç teknik vardır:

Patatesleri kaynatmak için büyük bir tencereye su koyun, bir çorba kaşığı tuz ekleyin ve patateslerinizi, bütün, soyulmuş veya soyulmamış halde ekleyin ve iyice pişirin.

Pişirdiğinizde patatesleri çıkarın ve soyun.

Isıtılmış süt, krema ve tereyağında tahta kaşıkla çırpmadan önce onları gruplar halinde bir mouli veya patates rendesinden geçirin.

Patatesleri kabaca parçalamak için bir patates ezici kullanın.

Süt ve kremayı bir sürahide birleştirin ve mikrodalgada yüksek ayarda yaklaşık 1 dakika ısıtın.

Şimdi, bir tahta kaşık kullanarak, iyi bir şekilde bir araya gelinceye kadar sırayla, sıcak sıvıyı ve dilimlenmiş tereyağını yavaşça çırpın.


Paris Mash için sırada ‘zor kısım’ var. Süslü ekipmanların faydası olmadan gerçekten pürüzsüz hale getirmek için, bir çubuk karıştırıcı kullanmanız gerekir – ancak aşırı yaparsanız, patates yapışkanlaşacaktır, bu yüzden dikkatli olmalısınız!

Bir elektrikli karıştırıcı kullanarak, patatesleri yaklaşık 4-6 kez karıştırıcıyı farklı konumlara getirerek toplamda yaklaşık 15-20 saniye karıştırın.

Tat için yeteri kadar tuz ve karabiber ekleyin. Sonra püre güzel pürüzsüz olduğundan emin olmak için kısa bir süre tekrar karıştırın.

Derhal servis yapın. Afiyet olsun…




To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Dea Dia isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alt 13 Ekim 2020, 17:15   #2
 
Lilith - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Paris mash tarifi



Tarifi Fransa'nın başkenti Paris'ten tüm dünyaya yayılan Paris mash, bir tür patates püresi. Özelliği içinde bol miktarda tereyağı bulunması ve pürüzsüz dokusu. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan Paris mash'in malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Paris bistrolarındaki bu lezzet sizin sofralarınızda da çok yakışacak. Afiyet olsun...



Ocakta

4 - 6 Kişilik

30-60 dk

Yapımı için malzemeler
  • 1 kilogram patates
  • 200 gram tereyağı

Paris mash tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri kabuklu halde soyup haşlayın.

Bir püre presi ya da patates ezeceği yardımıyla haşladığınız patatesleri püre haline getirin. (Püre yaparken blender kullanmamaya dikkat edin. Aksi takdirde patatesin içindeki nişasta açığa çıkar ve pürenizin kıvamı yapış yapış olur.)

Hazırladığınız püreyi iki kez tel bir süzgeçten geçirerek pürüzlerini iyice ortadan kaldırın.

Ezdiğiniz patatesleri ocağa alıp düşük sıcaklıkta karıştırarak kalan suyunu buharlaştırın.

Küp küp doğradığınız soğuk tereyağını ocaktan aldığınız patateslere ilave edin ve karıştırın.

Dilerseniz içine biraz krema ya da süt de ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Dea Dia bunu beğendi.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Lilith isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Yer İmleri

Etiketler
dünya mutfağı, fransız bistro, gerekli malzemeler, karabiber, klasik, krema, mash, mikrodalga, nasıl, nasıl yapılır, nedir, paris, paris mash, paris püresi, paris püresi tarifi, patates, püresi, pürüzsüz püre, servis, sıcak, süt, sıvı, tarifi, teknik, tereyağı, tuz, yapılır, yemek pişirme tekniği, yemek tarifleri, yemek yapılışı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:01.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım ve kodlama: Dea Dia & Regex