Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri Birbirinden lezzetli yemek tariflerini bulabileceğiniz bölüm.


Zeytinyağlı Mor Lahana Sarması

Birbirinden lezzetli yemek tariflerini bulabileceğiniz bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Zeytinyağlı Mor Lahana Sarması
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
217

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mayıs 2023, 02:43   #1
Çevrimdışı
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
tencere Zeytinyağlı Mor Lahana Sarması

Zeytinyağlı Mor Lahana Sarması



Hazırlanma Süresi : 1 saat

Pişirme Süresi : 40 dakika

Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Malzemeler

1 adet büyük boy mor lahana
3 su bardağı dolmalık pirinç
4-5 adet domates (İnce doğranmış)
2 adet kuru soğan (İnce doğranmış)
5-6 diş sarımsak (İnce doğranmış)
1 tutam maydanoz (İnce doğranmış)
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı fesleğen (Veya reyhan)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Zeytinyağı
Tuz

Sosu için

4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane

Nasıl Yapılır

Mor lahananın baş kısmını içe doğru kesin ve çok az tuz ilave edilmiş kaynayan suda 1-3 dakika bütün olarak haşlayın.

Daha sonra sürekli üstte yumuşayan yaprakları alarak haşlamaya devam edin. Haşlanan yaprakları soğuk suyla şokladıktan sonra süzeğe alın.

Pirinci yıkayarak süzün ve bir karıştırma kabına alın. Kalan tüm malzemeyi ilave ettikten sonra karıştırarak iç harcı hazırlayın.

Soğuyan yaprakların sert olan damarlı kısımlarını bıçak yardımıyla çıkarın ve yaprakları iki parçaya kesin.

Hazırlanan iç harcı yaprakların içine koyarak sarın ve tencereye yerleştirin. Çok az tuz serptikten sonra sarmaların hizasına kadar sıcak su ekleyin ve su kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirin.

Zeytinyağını küçük bir tavada ısıtın ve salça ile kuru naneyi ilave ederek karıştırın.

Sosu sarmaların üzerine eşit miktarda gezdirin ve kapağı kapalı olarak 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:30.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia