Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri Birbirinden lezzetli yemek tariflerini bulabileceğiniz bölüm.


Yemek Kesim Teknikleri

Birbirinden lezzetli yemek tariflerini bulabileceğiniz bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Yemek Kesim Teknikleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
230

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2023, 02:54   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Yemek Kesim Teknikleri

Yemek Kesim Teknikleri

Her gün kullandığınız ve adını bilmediğiniz veya ilk kez öğreneceğiniz bu tekniklerden sonra yemekleriniz gözünüze bir başka gelecek...

Jülyen
Jülyen kesim tekniği, belki de kesim tekniklerimizden en aşina olduğumuz. Özellikle en çok salata ve tavuk yemeklerinde karşılaştığımız bu teknikte uzun ve ince kesim ön planda. Eş şekilde kesilmiş ürünler yemeğinizin daha güzel görünmesine yardımcı olacak.



Masedon
"Küp küp dediğimiz kesimin daha küçük haline "Masedon" kesim tekniği deniliyor." diyebiliriz. Garnitürlerde çok fazla karşılaştığımız bu kesim, bir kaşıkta 8-10 tane bulunabilecek kadar küçük küpler şeklinde karşımıza çıkıyor.


Batonet
Patates ve havuçların vazgeçilmez kesimi olan Batonet, parmak boyutunda bir kesimi ifade ediyor. Patates kızartmalarında en çok karşılaştığımız kesim tekniği bu olsa gerek. Kare prizma şeklinde kesilmesi bu yiyecekleri daha lezzetli yapıyor.

Brunuaz
Jülyen kesilmiş ürünlerin çok küçük küplere getirilmesiyle oluşur. Öyle küçük küplerdir ki sos yapımında kullanılırlar kimi zaman.

Jardin
"Brunuaz kesimin biraz daha büyütülmüş halidir." diyebiliriz. En çok sebze ve et yemeklerinde kullanılan bu kesim mutfakların belki de en çok tercih edilen yöntemi.


Vişi
Halka halka doğramanın bıçak sırtı kadar büyüklükte olan şekline deniliyor "Vişi". Karşımıza en çok sebze kesimlerinde çıkıyor. Bu şekilde doğranan sebzeleri fırına atınca tadından yenmiyor.


Peyzen/Days
1-2 cm yüzeyinde kesilecek olan ürünleri kesmede bu teknikte oldukça serbestsiniz. Hiçbir tekniğe gerek kalmadan istediğiniz gibi kesip küp küp kesime dönüştürmeye "Peyzen/Days" kesim deniyor.




sırçafanus bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:52.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia