|
Yemek Tarifleri Birbirinden lezzetli yemek tariflerini bulabileceğiniz bölüm. |
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
01 Ocak 2023, 22:32 | #1 |
Çevrimdışı
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
|
Portakallı Tahinli Çıtır Vegan Tart Tarifi
Portakallı Tahinli Çıtır Vegan Tart Tarifi
Sizlere glutensiz, rafine şekersiz ve vegan tart tarifi hazırladım. Umarım beğenir, pişirir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Tahini ve portakalı oldum olası birbirine yakıştırırım. Bir de üzerine çikolata eklenince tadından yenmez bir lezzet oluşuyor. Bu kadar zengin içerikli bir tart yapmamın sebebi aslında vegan beslenmede besin değeri yüksek olan yiyecekleri tüketmenin önemli olması.Hayatımın büyük kısmını vejeteryan geçirmiş biri olarak, belirli dönemlerde vegan beslenmeyi de deneyimledim. Oldukça fedakârlık gerektiren bir beslenme düzeni olan veganlığı sadece yemek için konuşacak olursak, besin çeşitliliği sınırlandığı için tüketilen besinlerin içerik değerleri öne çıkıyor. Eğer lezzet odaklı yapay ürünler yerine, doğal ürünler tüketilirse çok da sağlıklı bir beslenme düzeni olduğunu söyleyebilirim. Türk mutfağında vegan beslenmeye uygun çok fazla yemek tarifi var aslında. Çok çaba harcamadan uyum sağlayabilmek mümkün. Yalnız tatlı ve hamur işlerinde işimiz o kadar kolay olmuyor. Tatlı severler ve lezzeti odağından ayıramayanlar için tarifler çıkarmak çok keyifli. Sanki yeniden bir dünya keşfediyorum gibi geliyor. Sonuçlar tatmin edici olunca da bütün dünya duysun, herkes tadabilsin istiyorum. İşte tarif geliştirmek benim için böyle pozitif enerji yüklü bir ruh halinin ürünü! Tart Malzemeleri
Kuru malzemeleri karıştırıp üzerine tahini ilave ediyoruz ve daha sonra erittiğimiz Hindistan cevizi yağını ekliyoruz. Yağlı kâğıt serdiğimiz tart kalıbımızın dibine yayıp, elimizle veya altı düz bardakla iyice sıkıştırarak dümdüz bir zemin hazırlıyoruz. Tüm zemini eşit şekilde yaymak ve sıkıca bastırmak tartın üzerindeki sosu tutması ve eşit görünmesi için önemli. Tartımızı buzdolabına kaldırıp, 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Tart Kreması Malzemeleri
Tüm malzemeleri bir sos kabına alıp, çırpıcı yardımıyla iyice çırpıyoruz. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz. Koyulaştıktan sonra bir kâseye alıp, oda sıcaklığına geldikten sonra dolapta 1 saat kadar bekletiyoruz. Tüm malzemeleri bir sos kabına alıp, çırpıcı yardımıyla iyice çırpıyoruz. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz. Koyulaştıktan sonra bir kâseye alıp, oda sıcaklığına geldikten sonra dolapta 1 saat kadar bekletiyoruz. Krema olarak badem sütlü muhallebi tarifimdeki muhallebiyi de kullanabilirsiniz. Son olarak tart kalıbımızı ve kremamızı dolaptan çıkarıp, tart zemini üzerine kremamızı dikkatlice yayıyoruz ve üzerini düzeltiyoruz. En az 4 saat dolapta beklettikten sonra servis ediyoruz.Afiyet olsun! Alıntı |
Yer İmleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Forum | Bilgilendirme | Künye |
Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece |
Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir. |
|