Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri Birbirinden lezzetli yemek tariflerini bulabileceğiniz bölüm.


Gün Gün İftar Menüsü: Bugün Ne Pişirsem?

Birbirinden lezzetli yemek tariflerini bulabileceğiniz bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Gün Gün İftar Menüsü: Bugün Ne Pişirsem?
Konudaki Cevap Sayısı
20
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
25234

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree12Beğeniler

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Nisan 2022, 23:12   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Gün Gün İftar Menüsü: Bugün Ne Pişirsem?

Gün Gün İftar Menüsü: Bugün Ne Pişirsem?

1. gün iftar menüsü: Bu akşam iftara ne pişirsem?
Ramazan ayının başlamasıyla iftar sofrası hazırlıkları başladı. Bu nedenle sizin için 1. gün iftar menüsü hazırladık. İçindeki yemeklerin kolaylıkla yapılabildiği 1. gün iftar menüsü oldukça da zengin. İşte tadı damaklarda kalan 1. gün iftar menüsü ve yemek tarifleri…


Ramazan'da yemek yapmak, ne yapacağını bulmak normale göre biraz daha zorlayıcı olsa da özenle hazırlanan sofralar her şeye bedel. Size yardımcı olacak yemek tariflerini bir araya topladığımız 1. gün iftar menüsü oldukça işinizi kolaylaştıracak. Sevdikleriniz için hazırlayacağınız özenli sofralar için buyurun 1. gün iftar menüsüne…


KÖME ÇORBASI TARİFİ

Köme çorbası ile Kırşehir'in enfes lezzetini evinize taşıyoruz. Misafirlerinize sunacağınız en değişik lezzetlerden biri olan Köme çorbası çok besleyici ve sağlıklı bir çorba. İşte Köme çorbası malzemeleri ve tarifi…


KÖME ÇORBASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

4 kaşık süzme yoğurt
2 kaşık zeytinyağı
1 yumurta
2 kaşık un
5 bardak su
Yarım bardak nohut (haşlanmış)
Yarım bardak buğday (haşlanmış)
Yarım bardak yeşil mercimek (haşlanmış)
1 patates
1 yeşil biber
1 domates
1 patlıcan
Tuz
Tereyağı
Nane

KÖME ÇORBASI TARİFİ

Öncelikle bir gece önce nohudu, yeşil mercimeği ve buğdayı haşlayın. Bir kâsenin içinde yoğurt, yumurta, un ve zeytinyağını iyice karıştırın. Hiç topak kalmayacak hale gelmesi için çırpma teli kullanabilirsiniz. Daha sonra bu karışımı tencereye alıp üzerine suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda beklettikten sonra biber, domates ve patateslerle birlikte küp küp doğrayın. Tenceredeki suyun içine önce buğdayı mercimeği ve nohudu ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra sebzeleri ekleyin. 20-25 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Servis etmeden önce tereyağı ve naneyi kızdırın. Çorbaların üzerine dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.

KABAK DOLMASI TARİFİ

Kabağın ve özellikle kabak dolmasının her halini çok seviyoruz ancak zeytinyağlı kabak dolması bir efsane. Yemeğe doyamadığınız kabak dolması zeytinyağlı nasıl yapılır diye soruyorsanız hazırlanın. Akşama nefis bir tarif ile sofralarınızda şahaneler yaratacaksınız.


Zeytinyağlı kabak dolması malzemeleri

-1 kg kabak
-½ bardak pirinç
-3 tane soğan
-2 tane domates
-½ demet dereotu
-½ çay bardağı zeytinyağı
-½ limonun suyu
-½ kaşık toz şeker
2 bardak su
-1 kaşık salça
-Tuz
-Karabiber

Zeytinyağlı kabak dolması yapılışı

Öncelikle geniş bir kabın içinde dolmanın iç harcını hazırlamak için yıkadığınız pirinçlerin koyun. Üzerine küp küp doğradığınız domatesleri ve soğanları ekleyin. Ardından dereotunu ince ince kıyıp ekleyin. yağı, limon suyunu, baharatları, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.

Kabakları yıkayıp ikiye bölün. Ardından içlerini dikkatlice oyun. İçlerini doldurduktan sonra tencereye dizin. 2 bardak su içinde salçayı eritip tencereye ekleyin. Kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.

Afiyet olsun.

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE TARİFİ

Urfa mutfağının bir ürünü olan çiğ köfte vücudun ihtiyacı olan pek çok besin ögesi içerir. Peki etsiz çiğ köfte nasıl yapılır? İşte en pratik çiğ köfte tarifi ve çiğ köfte yapımındaki püf noktalar…


ETSİZ ÇİĞ KÖFTE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER


Yarım kilo ince bulgur
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı toz biber
Yarım yemek kaşığı acı isot
1 Demet Maydanoz

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE YAPILIŞI

Çiğköfte hazırlamak için özel olarak satılan çiğköfte tepsisinin içine bulguru ve salçayı ilav ederek güzelce yoğurun. Yumuşak bir kıvama geldikten sonra azar azar su koyarak yoğurma işlemine devam edin.

Bulgur içerisine çok fazla su koyduğunuz da bulgurlar şişerek istediğiniz tadı vermeyecektir buna dikkat etmelisiniz.

Bulgurlar salça rengine döndükten sonra içerisine tuz , pul biber, maydanoz,sıvı yağ , isot ve biber salçasını ilave ettikten sonra karıştırarak yoğuralım.

Bulgur kurursa eğer az miktarda su ile yumuşatabilirsiniz. Yoğurma işlemi sizi yoracağından yavaş bir şekilde yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

BuLgurlar iyice yumuşadıktan sonra içine maydanoz ve ince doğranmış soğanları ilave ederek soğanlar kaybolana kadar yoğurun.

Soğanları mutfak robotu veya blendır ile doğramayın. İnce uçlu bir bıçak ile tahta üzerinde çok rahat bir şekilde ince ince doğrayabilirsiniz.

Soğanın suyu çiğköfteye acı bir tat vereceği için el ile kestiğinizde soğanların suyu çok fazla çıkmayacaktır.

Çiğköfte içinde bulunan soğanlar gözden tam anlamıyla kaybolduktan sonra hazır olacaktır.
Küçük parçalar kopartarak avuç içiniz ile sıkarak servis tabağına alabilirsiniz.

Soğuk ayran ile birlikte servis edebilirsiniz.

ETLİ ÇİĞ KÖFTE NASIL YAPILIR?

ÇİĞ KÖFTENİN YAPARKEN GEREKLİ MALZEMELER (9 KİŞİLİK)

5 su bardağı bulgur,
500 gram mümkünse elle dövülmüş veya 2 kez kıyılmış %100 yağsız Kuzu eti,
7 yemek kaşığı isot, küçük 1 tatlı kaşığı tuz, biraz karabiber,
1 adet küçük kuru soğan 7-9 adet yeşil soğan,
3 diş sarımsak,
1 demet maydanoz,
2 tatlı kaşığı salça,1 adet taze sıkılmış limon.

ÇİĞ KÖFTE YAPILIŞI:

Yukarıda belirtilen yeşil soğan ve maydanoz yıkanıp incecik doğranarak daha sonra karıştırılmak üzere bekletilir.

Daha sonra özel olarak yaptırılmış bakırdan çiğköfte leğenine isteğe göre tuz, kuru isot, kara biber, salça, et, 1 adet ceviz içi (ufaltılarak), doğranmış kuru soğan ve sarımsak konarak yavaş yavaş ve iyice karıştırılır.

Karıştırma işlemi akabinde çiğköftelik bulgur yavaş yavaş alınarak karıştırılan malzemeye ilave edilerek yoğrulmaya devam başlanır.

Yoğrulma işlemi esnasında çok (3 yemek kaşığı dolusu) az su (yazın buz) ile yavaş yavaş bastırarak bulgur yumuşayıncaya kadar yoğrulur.Bu esnada bir adet çay kaşığı saf zeytin yağı dökülmesi tavsiye edilir.

Kıvama gelinceye kadar yoğrulan çiğköfteye artık su yerine sıkılan taze limon suyu ilave edilir.
Çiğ köfte hamur haline gelmeden ve bulgur çok az diri halde iken yoğrulma işlemi tamamlanır.
Akabinde önceden doğranarak hazırlanmış maydanoz ve yeşil soğan karışımı ilave edilerek iyice karıştırılır.

LOKMA TARİFİ

Geleneksel Türk mutfağının en meşhur tatlılarından biri olan lokma tatlısı günün her saati yenebilen bir lezzettir. Osmanlı zamanından beri aslında sofralara konuk olan lokma tatlısı şimdilerde sokak lezzetleri arasındadır. Hemen her köşe başında satılan lokma tatlısını siz de evinizde kolayca yapmak isterseniz sizin için hazırladığımız tarifi mutlaka denemelisiniz.


LOKMA TATLISI MALZEMELERİ:

3 bardak un
2 bardak su
1 paket instant maya
½ kaşık şeker
1 tutam tuz

ŞERBET İÇİN:

2 bardak şeker
1,5 bardak su
Birkaç damla limon suyu

LOKMA TATLISI TARİFİ

İlk önce tatlının şerbetini hazırlayın. Bir tencerenin içine şeker ve suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yaklaşık bir dilim limonu içine sıkın ve soğuması için kenara alın.

Hamur için ise, derin bir kabın içine unu, suyu, mayayı şekeri ve tuzu ilave edip iyice Karıştırın. Hiç pütür kalmayacak kadar karıştırdıktan sonra kek hamurundan biraz daha koyu kıvamında olmalı. Kenara koyun ve mayalanmasını bekleyin. Bu işlem yaklaşık 1 saat sürecek.

Daha sonra derin bir tencerenin içine sıvı yağ koyun. Yaptığınız hamurdan bir tutam koparıp yağa atın ve iyice kızartın.

Hamurlar kızardıktan sonra soğuyan şerbetin içine atın. İki dakika kadar bekledikten sonra çıkarıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.





Dea Dia ve dreamcatcher bunu beğendiler.
 
Alt 04 Nisan 2022, 23:18   #2
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Gün Gün İftar Menüsü: Bugün Ne Pişirsem?

2. gün iftar menüsü: İftarda ne pişirsem? İşte lezzetli ve doyurucu tarifler…
Bolluğun ve bereketin arttığı Ramazan ayında vazgeçilmezlerin arasında iftar sofraları gelir. Sevdiklerine lezzetli yemek yapmak isteyenler, lezzetli iftar menüleri araştırıyor. İşinizi kolaylaştıracak menüleri sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. İşte 2. gün iftar menüsü lezzetleri ve tarifleri...


Tüm Türkiye ve İslam alemi aç olanı anlama, huzur ve bereket manası taşıyan Ramazan ayının ilk günlerini yaşıyor. 30 gün sürecek Ramazan ayında “İftara ne yapsam?” sorusuna yanıt bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bunun için sizlere her gün için farklı bir Ramazan menüsü hazırlıyoruz. İşte sofranıza lezzet katacak 2.gün iftar menüsü…


SÜTLÜ KEREVİZ ÇORBASI

Özellikle kerevizi sevmeyenler için harika bir öneri. İşte sütlü kereviz çorbası…


SÜTLÜ KEREVİZ ÇORBASI MALZEMELERİ

2 kereviz
2 kaşık tereyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
Defne yaprağı
3 bardak süt
2 kaşık zeytinyağı
Üstü için
1 havuç
Çemensiz pastırma
Fındık
Zeytinyağı


SÜTLÜ KEREVİZ ÇORBASI TARİFİ

Büyük bir tencereye yağları alıp ısıtın üzerine soğanı ve sarımsağı da ekleyip kavurun. Karıştırırken tuzunu da ekleyin. Kerevizleri soyun ve parçalara bölün. Böldüğünüz parçaları tencereye koyun. Birkaç dakika sonra üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin. Suyun üzerine defne yaprağını ekleyin. Kerevizler yumuşayınca, defne yaprağını çıkarıp geri kalan malzemeleri püre haline getirin. Üzerine sütü ekleyin. Karıştırmaya devam edin.

Üzerine sos hazırlamak için bir tavaya yağı alın. Fındıkları ve pastırmayı küçük parçalara bölün. Yağın içine atın ve hafif kavurun. Çorbanızı kaseye aldıktan sonra üzerine sosunu koyarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

ET SOTE

Et sote mutfaklarımızın en klasik, en lezzetli hem de en pratik tariflerimizden biridir. Akşam yemeği sofranız için klasik ama lezzetli, pratik ama efsane bir lezzet arıyorsanız et sote tarifi tam da size göre bir yemek


Et sote malzemeleri

– ½ kuşbaşı et

– 2 tane patates

– 2 tane domates

– 1 kaşık domates salçası

– 1 kaşık biber salçası

– 3 diş sarımsak

– 1 tane soğan

– 6-7 tane sivri biber

– Tereyağı

– Sıvı yağ

– Tuz

– Pul biber

– Kekik

– Sıcak su

Et sote yapılışı

Öncelikle kuşbaşı etleri geniş bir tavaya alın ve suyunu salıp tekrar çekene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Arada karıştırın. Et suyunu çekince yağları ekleyin. Üzerine soğanı ve sarımsağı ekleyin. Biraz kavurduktan sonra küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin. Ardından da biberleri… Daha sonra yine biraz kavurup salçaları ekleyin. Salçalardan sonra kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp baharatlarını atın. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak suyunu da ilave ettikten sonra kapağını kapatın. Suyunu çekince ocaktan alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

İÇ PİLAV

Pilavsız yemek sofrası olmaz, pilav yemediğim yemekten aç kalkarım, klasik pilavlardan çok sıkıldım diyenlerden misiniz? O zaman sizin için harika bir pilav tarifimiz var. İç pilav ile hem mideniz hem gözünüz doyacak.


İç pilav malzemeleri

– 250 gr kuzu ciğeri

– 2 bardak pirinç

– 1 adet orta boy soğan

– 2 kaşık dolma fıstığı

– 2,5 kaşık kuş üzümü

– ½ tatlı kaşığı dolma baharı(tepeleme)

– ½ tatlı kaşığı tarçın(tepeleme)

– ½ çay kaşığı karabiber

– 1 çay bardağı zeytinyağı

– 2 kaşık zeytinyağı

– 4 bardak sıcak su

– Tuz


İç Pilav tarifi

Öncelikle ciğerleri temizleyerek küp küp doğrayın. Pirinçleri sıcak su ile ıslatın. Bu sırada soğanları yemeklik doğrayın. Tencerenin içine zeytinyağını alın ve dolmalık fıstıkları kavurmaya başlayın. Pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Ardından ciğerleri ekleyin. Ardından pirinç harç diğer tüm malzemeleri de ekleyin ve kavurmaya devam edin. En son pirinçleri de ekleyin. Üzerine sıcak suyu da ekledikten sonra yüksek ateşte birkaç dakika pirin ardından altını kesin. Suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun.


ZEYTİNYAĞLI FASULYE

Fasulyenin en güzel hali olan zeytinyağlı fasulye her sofraya yakışacak…


ZEYTİNYAĞLI FASULYE İÇİN GEREKEN MALZEMELER

1kg taze fasulye
½ bardak zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 kaşık salça
3 domates
Tuz
1 küp şeker
1 bardak su

ZEYTİNYAĞLI FASULYENİN YAPILIŞI

Fasulyeniz kılçıklıysa kılçıklarını ayıklayıp boyuna ikiye bölün. Tencereye koyduğunuz yağın üzerine soğanları doğrayın ve hafif kavurun. Biraz kavurduktan sonra salça ve tuzu ekleyin. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri ve fasulyeyi de ekledikten sonra hafif karıştırın. En son suyunu ve şekerini de ekledikten sonra kapağını kapatın. Yaklaşık 30 dakikada pişen fasulyeleri soğuk servis ediniz.

Afiyet olsun.

KADAYIFLI İRMİK PASTASI

Hazır pastaları sevmeyenler için hazırladığımız kadayıflı irmik pastası şahane bir tercih olacak. Hem pratik hem çok lezzetli olan kadayıflı irmik pastası sevdikleriniz için de güzel bir ikram olacak.


KADAYIFLI İRMİK PASTASI MALZEMELERİ;


– 1 kaşık tereyağı
– 2 kaşık toz şeker
– 100 gr kavrulmuş kadayıf
– Yarım bardak ceviz içi
Muhallebi için;
– Yarım litre süt
– 5 kaşık irmik
– 5 kaşık toz şeker
– 1 paket vanilya

KADAYIFLI İRMİK PASTASI YAPILIŞI;

Geniş bir tavanın içinde tereyağını eritip üzerine toz şekeri koyun ve karıştırmaya başlayın. Birkaç dakika sonra kadayıfları üzerine atıp kavurun. Yaklaşık 4 dakika kadar bu şekilde karıştırarak kavurmaya devam edin. En son cevizlerini de ekledikten sonra ocaktan alın. Soğuması için tezgâha alın. Muhallebiyi hazırlamak için tencerenin içine sütü alın üzerine şekeri ve irmiği koyup çırpma teli ile karıştırmaya başlayın. Kaynayana kadar bu şekilde karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan 2 dakika sonra ocağı kapatın ve vanilyayı ekleyin. Pişirdiğiniz kadayıfı üç eşit parçaya bölün. Bir servis tabağının içine pasta çemberini yerleştirip bir parçasını en alta serin. Üzerine muhallebinin yarısını dökün. Üzerine tekrar kadayıf koyun. Tüm malzeme bitene kadar bu işleme devam edin. Oda sıcaklığına geldikten sonra 2 saat buzdolabında dinlendirin. Pasta çemberini çıkarttıktan sonra Fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Dea Dia ve dreamcatcher bunu beğendiler.
 
Alt 04 Nisan 2022, 23:22   #3
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Gün Gün İftar Menüsü: Bugün Ne Pişirsem?

3. gün iftar menüsü: İftara ne pişirsem?
Ramazan ayının 3. gününde yine iftar sofralarınız tatlandıracak, kolayca tariflerle zamanınızı almayacak yemek önerileri hazırladık. İşte birbirinden lezzetli tarifleri sunduğumuz 3. gün iftar menüsü…


3. gün iftar menüsü ile çorba tarifinden tatlı tarifine çeşitli yemekler sunuyoruz. Her bir tarif için hazırladığımız ayrıntılı tarifler ile pratik bir şekilde yapabileceğiniz yemeklerinizi sevdiklerinize gönül rahatlığı ile servis edebilirsiniz. İşte 3. gün iftar menüsü ve yemek tarifleri…


KREMALI PATATES ÇORBASI TARİFİ

Kremalı patates çorbası, yumuşak bir içim isteyenler için iyi bir tercih olacaktır. Kolayca hazırlanabilen kremalı patates çorbası aynı zamanda oldukça da lezzetli bir yiyecek.


KREMALI PATATES ÇORBASI MALZEMELERİ

– 3 patates
– 1 kaşık tereyağı
– 1 kaşık un
– 5 bardak su
– Tuz
– Karabiber
– ½ paket krema

Üzeri için;

– Tereyağı
– Kırmızı toz biber

KREMALI PATATES ÇORBASI TARİFİ

Tereyağını tencereye koyup eritin. Üzerine unu koyup kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra tuzunu, karabiberi ekleyin. En son küçük küçük doğradığınız patatesleri koyun ve suyunu ekledikten sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Patatesler pişince pürüzsüz kıvam alana kadar blenderdan geçirin ve kremayı ekleyin. Ardından 5-10 dakika kadar daha kaynatın. Bir başka tavada tereyağı ile kırmızı toz biberi hafifi çevirin. Kâselere koyduğunuz çorbanın üzerine yağ dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

KÖFTE TARİFİ

Klasik kızarmış köfteyi mutfaklarınıza getirmenin tam zamanı. Sevdikleriniz için yapabileceğiniz birçok köfte tarifi olsa da en beğenileni tabi ki yağda kızarmış mis gibi kokan bol maydanozlu klasik köftedir. Özellikle annelerin elinden yediğimiz köfteleri şimdi yapma sırası sizde.


Köfte tarifi için malzemeler

– 1 tane soğan

– 1 ekmek içi

– ½ demet maydanoz

– ½ gr dana kıyma

– 1 tane yumurta

– ½ kaşık zeytinyağı

– 1 çay kaşığı kimyon

– 1 çay kaşığı karabiber

– Tuz

Köfte tarifi

Öncelikle soğanları mutfak robotundan geçirerek iyice doğrayın. Rende de yapabilirsiniz. Ardından maydanozları ince ince kıyın. Ekmek içini de robottan geçirerek inceltin. Daha sonra geniş bir kabın içinde tüm malzemeleri birleştirip iyice yoğurun. Ardından parçalar halinde kopararak şekillendirin. Şekillendirirken elinizi hafif ıslatırsanız harç elinize yapışmaz. Kızartma tavasına çok az ayçiçeği yapı koyup kızdırın. Köfteleri arkalı önlü kızartın. Afiyet olsun.

KABAK YEMEĞİ TARİFİ

Kabağın en taze olduğu mevsimde hafif ve besleyici bir yemek olarak sofralarınızda yer alabilecek kabak yemeği kolay ve lezzetli bir tariftir. Kabak yemeği mis gibi domateslerle, dereotuyla, dilerseniz pirinçle yapabileceğiniz enfes bir yemek


KABAK YEMEĞİ MALZEMELERİ

-5 tane kabak

-1 tane kuru soğan

-3 diş sarımsak

-4 kaşık zeytinyağı

-1 tane domates

-½ tatlı kaşığı domates salçası

-2 kaşık pirinç

-2 bardak sıcak su

-Tuz

-Karabiber

-Dereotu

KABAK YEMEĞİ TARİFİ

Orta boy bir tencerenin içinde zeytinyağını hafif kızdırın ve soğanları üzerine atın. Biraz kavurduktan sonra sarımsakları ekleyin. Daha sonra salçayı da ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun.

Kavurma işleminin ardından domatesleri de küp küp doğrayıp ekleyin. Kabakları da dilediğiniz büyüklükte doğrayıp ekledikten sonra baharatlarını ekleyin. Dilerseniz çay bardağı pirinç de ekleyebilirsiniz. Ardından suyunu ekleyip kapağını kapatın. Orta ateşte pişirin. Dereotuyla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

PEŞMELBA TATLISI TARİFİ

Tarifi kolayca uygulayabileceğiniz, lezzetli bir peşmelba tatlısı için sofranızda yer açın. Peki, peşmelba tatlısını en kolay nasıl yapabilirim derseniz işte cevabı…


EŞMELBA TATLISI MALZEME:

1 Kavanoz şeftali kompostosu

1 kutu toz krem şanti

Dondurma

Dövülmüş şam fıstığı

1 kahve fincanı acı badem likörü

PEŞMELBA TATLISI YAPILIŞI:

Krem şantiyi uygun şekilde hazırlayıp buzdolabında bekletin. Sırasıyla dondurma bardaklarının altına istediğiniz çeşitte dondurma koyun.Sonra istediğiniz ebatta şeftali koyun. Krem şantiyi mutfak poşetinin içerisine koyun. Şeftalinin üzerine sıkın. Fıstıkları serpin. Kaşık yardımıyla likörü de gezdirin.Servise hazırdır.
Dea Dia ve dreamcatcher bunu beğendiler.
 
Alt 04 Nisan 2022, 23:22   #4
Çevrimdışı
sırçafanus
sırçafanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Gün Gün İftar Menüsü: Bugün Ne Pişirsem?

Keşke herkes her şeyi yese, her gün ne pişireceğimi şaşırıyorum.
Sürmenaj bunu beğendi.
 
Alt 05 Nisan 2022, 10:22   #5
Çevrimdışı
dreamcatcher
dreamcatcher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Gün Gün İftar Menüsü: Bugün Ne Pişirsem?

bi de şey var evin annesi karar verir bir şeyleri pişirmeye hazırlık yapar markete gider felan sonra çocuklar ya da eşi der ki yaaa şunu mu yapsan canım çekti =))

yemek yapanlara kolaylıklar dilerim =)) annem ne yapıyosa yiyorum zaten iftarda sadece su ve çorba yetiyor bana pek yemek faslına geçemiyom


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
it is not my cup of tea
 
Alt 06 Nisan 2022, 22:02   #6
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Gün Gün İftar Menüsü: Bugün Ne Pişirsem?

4. iftar menüsü: Bu akşam iftara ne pişirsem? Hem pratik hem de leziz yemek tarifi…
İftar menüsü hazırlamak isteyenler hem pratik hem de leziz yemek tarifi araştırıyor. Ramazan ayının 4. gününde iftar menüsü ile sofralarınızı donatabilir güzel bir iftar yemeği hazırlayabilirsiniz. İşte 4.gün iftar menüsü…


4. iftar menüsü: Bu akşam iftara ne pişirsem? Hem pratik hem de leziz yemek tarifi…
Ramazan'ın en güzel yanlarından biri de sevdiklerinizle dolu olan bir iftar sofrası. Ancak bu yıl corona virüsü nedeniyle sofralardaki kişi sayısı azaldı. Ancak “akşama ne pişirsem” derdi bitmedi. Bu yüzden size harika bir iftar menüsü hazırladık. 4. gün iftar menüsü ile lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Hem pratik hem de leziz yemekler yapabilmek için ayrıntılı tariflerimize göz atarak çeşitli yemekler hazırlayabilirsiniz. İşte 4. gün iftar menüsü ve tarifleri…


UN ÇORBASI TARİFİ

Hem yaz aylarının hem de kış aylarının en sevilen çorbalarından ola un çorbası, yapımının pratikliği sebebiyle çok tercih ediliyor. Evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlanan un çorbası, oldukça besleyici bir tarif olarak da dikkatleri üzerine çekiyor. (TARİF İÇİN TIKLAYIN)


UN ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

– 1 yemek kaşığı tereyağı

– 2 yemek kaşığı zeytinyağı

– 3 tepeleme yemek kaşığı un

– 5 su bardağı sıcak tavuk suyu

– Yarım çay kaşığı tuz

– Çeyrek çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Üzeri için:

– 1 yemek kaşığı tereyağı

– 1 tatlı kaşığı kuru nane

UN ÇORBASI YAPIMI

Tereyağı ve zeytinyağını derin bir tencereye alıp kızdırın. Azar azar un ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayın. Unu yakmadan kavurmaya ve hafif bir renk almasına dikkat edin. Kavrulan una sıcak tavuk suyunu azar azar ekleyip topaklanmaması için bir el çırpıcısı yardımıyla hızlıca karıştırın. Kaynamaya başlayan çorbayı tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle tatlandırın. Arzu ettiğiniz baharatlar olursa bu aşamada ekleyin. Küçük bir sos tenceresi ya da tavaya aldığınız tereyağını kısık ateşte eritin. Kuru nane ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın. Servis kaselerine aldığınız sıcak çorbanın üzerine hazırladığınız naneli tereyağından gezdirip bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun…

MACAR KEBABI TARİFİ

Sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz özel ve alışılmışın dışında bir tarif isteyenler için Macar Kebabı tam aranan lezzet. Macar Kebabı ile beşamel sos ve et yeni bir şölene imza atıyorlar.


Macar kebabı malzemeleri
500 gr dana kuşbaşı
1 bardak bezelye
1 bardak patates
4 adet tane karabiber
1 kaşık haşlanmış mısır
1 tane patlıcan
1 kaşık zeytinyağı
100 gr kaşar peyniri
Karabiber
Tuz
Sarımsak
1 tane domates

Beşamel sosun malzemeleri;
2 kaşık tereyağı
2 kaşık un
1,5 bardak süt
Tuz
Karabiber
1 tutam muskat cevizi rendesi

Macar Kebabı yapılışı
Öncelikle patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Patatesleri de aynı şekilde küp küp doğrayın. Tüm bu sebzeleri kızartın. Fırını 175 derece fansız programda ısıtın. Fırın tepsinize sarımsak, bezelye ve mısırları koyun. Üzerine patlıcanları ve patatesleri de ekleyip tane karabiberleri sebzelerin üzerine serpip karıştırın. Üzerine tuzunu da attıktan sonra alüminyum folyo ile örtün. 10 dakika sonra folyoyu kaldırın ve pişirmeye devam edin. Bu arada yanmaz tavada etleri az yağ ile kavurun. Ocaktan almaya yakın baharatlarını atın ve 2-3 dakika sonra ateşten alın.

Etler hazırlandıktan sonra beşamel sosunu hazırlayın. Tereyağını bir sos tavasında eritin ve unu hafifçe kavurun. Üzerine sütü yavaşça çırparak ilave edin. Tuz, karabiber ve muskatla baharatlandırın ve çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Fırındaki sebzelerin üzerine kaşar peyniri serpin. Etlerin üzerine domates püresi ekledikten sonra fırına ekleyin. Son olarak beşamel sosu çırpın ve tüm yemeğin üzerini kaplayın. Üzeri kızarana kadar fırınlayın.
Afiyet olsun.

FALEFEL TARİFİ

Sebzeli köfte ya da nohut köftesi gibi isimlerin de kullanıldığı Falafel tarifini yazımızda sizler için hazırladık. Ortadoğu’ya özgü olan Falafel Tamiya adıyla da bilinmektedir. Sofralarda farklı bir tat arayanlar için ideal bir seçenek olacak en lezzetli Falafel tarifini sayfamızdan görebilirsiniz.


FALAFEL İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 su bardağı nohut – 1 gece su da bekletilmiş
1 adet orta boy soğan
1-2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
4-5 dal kişniş
1 yemek kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
2-3 kaşık un (aldığı kadar)

Salata için Malzemeler

100 gr Akdeniz Yeşilliği
7-8 ad cherry domates
½ bağ kuzukulağı
2 ad küçük turp
½ bağ tere
¼ göbek marul
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Sos için Malzemeler

1 su bardağı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tahin
½ adet limon suyu

FALAFEL YAPILIŞI

Soğan ve sarımsağı doğrayın.
Maydanoz ve kişnişlerin yaprak kısımlarını ayırın.
Daha sonra (un hariç) tüm malzemeyi rondoya atın ve biraz pütürlü kalacak şekilde geçirin.
Tamamen püre olmamasına dikkat edin.
Bu karışıma 2-3 kaşık un ekleyin ve yoğurun.
Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
Bir tavaya bolca yağ ekleyin ve kızdırın. Derin yağda köftelerinizi kızartın.

Salata için;

Tuz ve zeytinyağını geniş bir salata kabında çırpın.
Ardından tüm malzemeyi karıştırma kabınıza alın ve zeytinyağı ile harmanlayın.
Salatayı servis kâsesine alın ve üzerine falafel toplarını yerleştirerek servis edin.

Sosu için;

Tahin yoğurt ve limon suyunu iyice çırpın.
İsteğinize göre Falafellerin üzerine gezdirip veya yanında dip sos olarak servis yapın.

İRMİK HELVASI TARİFİ

Tatlı krizlerinin bir numaralı tarifi irmik helvası büyük küçük herkesin sevgilisi olmuştur. Özellikle balık sofralarının vazgeçilmez lezzetli olan irmik helvası sevdiklerinize ikram edebileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, sütlü irmik helvası nasıl yapılır? İşte irmik helvası malzemeleri ve ayrıntılı tarifi…



İrmik helvası malzemeleri


-1,5 bardak irmik
-3 kaşık tereyağı
-½ kaşık çam fıstığı
-1,5 bardak su
-1,5 bardak süt
-1,5 bardak şeker
-Tarçın

İrmik helvası yapımı

Öncelikle geniş bir tencerenin içinde tereyağını eritin. Ardından çam fıstığını ekleyerek kavurmaya başlayın. Daha sonra irmiği ekleyin. Yaklaşık 20 dakika karıştırarak kavurun.

Bir başka tencerenin içinde suyu, sütü ve şekeri kaynatın. Daha sonra bunu kavurduğunuz irmiğin üzerine dökün ve sürekli karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin ve demlenmeye bırakın. Tarçınla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Leydihan bunu beğendi.
 
Alt 06 Nisan 2022, 22:08   #7
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Gün Gün İftar Menüsü: Bugün Ne Pişirsem?

5. gün iftar menüsü: Bugün iftarda ne pişirsem?
İftar menüleri vererek akşam için ne pişireceğim diyenler için kolaylık sağlamaya devam ediyoruz. 5. gün iftar menüsü oldukça zengin yemeklerden oluşuyor. Yapımları da sandığınız kadar zor olmayan iftar yemekleri tarifleri sofranıza oturan herkesi büyüleyecek. İşte 5. gün iftar menüsü tarifleri…


İftar menüleri Ramazan'da merak edilen konulardan. Ramazan boyunca iftarda sofranız için yapabileceğiniz yemeklerle ilgili ramazan menüsü önerileri hazırladık. İşte 5. gün iftar menüsü ve yemek tarifleri…


ERİŞTE ÇORBASI TARİFİ

Şifa kaynağı olarak bilinen erişte çorbası bazı yörelerde koyu kıvamı ve bol malzemesi nedeniyle erişte yemeği olarak da bilinir. Her mevsim her öğün yenebilecek olan erişte çorbası içindekilerle oldukça sağlıklı bir çorbadır. Özellikle hasta olanların ilk tercihlerinden biri olan erişte çorbası bu kadar ağır bir çorba olmasına karşılık çok kolay bir yapıma sahiptir.


Erişte çorbası malzemeleri;

– ½ bardak erişte
– 1 bardak yeşil mercimek
– 1 tane orta boy soğan
– Zeytinyağı
– 1 kaşık domates salçası
– Tuz
– Pul biber

Erişte çorbası yapılışı;

Öncelikle bir tencerenin içinde mercimekleri yumuşayıncaya kadar pişirin ve siyah suyunu dökün. Ardından tekrar su koyup tekrar kaynatın. Üzerine erişteleri koyun. Erişteler pişerken bir başka tavada küp küp doğradığınız soğanları kavurun. Üzerine salça ve baharatını ekleyin. Bu sosu pişen eriştenin üzerine dökün. Reyhan dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

HAŞLAMA TARİFİ

Haşlama yemeği mutfaklarımız vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Etin en güzel hali ile sebzeleri karıştırarak yaptığımız haşlama yemeği çok da faydalı.


HAŞLAMA YEMEĞİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

2 kaşık zeytinyağı
4 kuzu incik
Tane karabiber
2 defne yaprağı
4 patates
3 kereviz sapı
2 havuç
10 arpacık soğan
6 bardak su
Tuz

TERBİYESİ İÇİN

1 kaşık un
1 yumurta sarısı
Yarım bardak su
Yarım limon

HAŞLAMA YEMEĞİ TARİFİ

Düdüklü tencerenin içinde zeytinyağını ısıttıktan sonra kuzu incikleri içine atıp yüksek ateşte birkaç dakika kavurun. Daha sonra içine suyunu ve defne yapraklarını ilave edin. Yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.

Etler iyice pişince defne yapraklarını alın ve içine soğanları ekleyin. Ardından havuçları patatesleri ve kereviz sapını iri iri doğrayarak ekleyin. Baharatlarını da attıktan sonra pişene kadar kaynatın.

Bir kabın içinde terbiyesi için gerekli malzemeleri et suyu ilave ederek karıştırın. Ilık bir halde olan terbiyeyi haşlamanın içine dökün birkaç dakika daha kaynatın. Dereotu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

PIRASA YEMEĞİ TARİFİ

Zeytinyağlı yemek severlerin vazgeçilmezi olan pırasa oldukça besleyicidir. Kimi portakallı kimi ise bol limonlu yemeyi tercih etse de şüphesiz pırasa kış aylarının vazgeçilmez lezzetidir.


PIRASA YEMEĞİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

-4 adet büyük boy pırasa

-2 tane orta boy havuç

-1 tane küçük soğan

-5 kaşık zeytinyağı

-1 diş sarımsak

-1 yemek kaşığı pirinç

-1 yemek kaşık salça

-Tuz

PIRASA YEMEĞİ TARİFİ

4 sap büyük boy pırasanın il katlarını soyup güzelce yıkayın. Her bir parça iki parmak kalınlığında olacak şekilde kesin. 2 adet havucu da soyup halka şeklinde doğrayın. Geniş bir tencerenin içine 5 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Soğanları tencerenin içinde ince ince doğrayın ve bir dakika kavurun. Havuçları da üzerine ekleyerek iki dakika daha kavurun ve son olarak pırasaları ekleyin. İki üç kere karıştırın. Karışımın iki parmak üstüne çıkacak kadar su damak tadınıza göre biraz toz şeker ekleyin ve karıştırın. Kapağını kapatın ve pırasalar hafifçe yumuşayana kadar pişirin.

Daha sonra bir yemek kaşığı pirinç ilave edin ve kısık ateşte pirinçler şişene kadar pişirin. Yemeği ocaktan alın ve beş dakika dinlenmeye bırakın. Zeytinyağlı pırasa yemeği servise hazır.

Afiyet olsun.

TON BALIKLI SALATA TARİFİ

Ton balığı hemen her türlü yemekle birlikte tüketebileceğiniz türde bir yiyecek. Bu sefer onu bir salata da tadacağız. Ton balıklı salata tarifi ile hafif ve doyurucu bir salata hazırlıyoruz.


Ton balığı salatası malzemeleri

– 1 bardak barbunya (Haşlanmış)
– Marul
– Taze nane
– Domates (Tercihen cherry)
– Zeytinyağı
– 2 ton balığı konservesi
– Kırmızı biber limon
– Mısır

Ton balığı salatası nasıl yapılır?

Marulu elinizle bölerek geniş bir kâseye koyun. Üzerine taze naneleri koyun yine elinizle bölerek. Domatesleri ikiye bölüp üzerine koyun. En son barbunya ve mısırları da ekleyip karıştırın. Yağını, tuzunu ve limonunu karıştırıp dökün. Ton balığını ve kırmızı biberleri üzerine ekleyin. Küçük kâselerde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

MALAGA PASTA TARİFİ

Muz ve çikolatanın enfes uyumu olarak dikkat çeken muzlu Malaga Pasta nasıl yapılır? Birçok kişi lezzet dolu bu tatlının nasıl yapılacağını araştırıyor.


MALAGA PASTA TARİFİ

Malaga pastası iki türlü yapılmaktadır birincisi altı kek ortası krema üstü muz ve çikolata sosu. İkincisi ise altı ekler hamuru ortası krema ve üstü muz ve çikolata sosu olarak yapılmaktadır. Ben tarifimizde kakaolu brovnie kek tercih ettim, çünkü brovnie kek ile çok muhteşem oluyor. Siz dilerseniz ekler hamuru ile de yapabilirsiniz.
İşte muhteşem malaga pasta tarifi.

Malaga Pastasının Malzemeleri

Brovnie Keki
Çikolatalı Krema
Muz
Çikolata Sosu
Kavrulmuş Kırık Fındık, Fıstık, ve ya rendelenmiş çikolata
Malaga Kekinin Malzemeleri
3 Adet Büyük Boy Yumurta
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Ay Çiçek Yağı
1 Su Bardağı Tam Yağlı Süt
2,5 Bardak Un
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
3 Dolu Yemek Kaşığı Toz Kakao
1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz
1 Kahve Fincanı Damla Çikolata

Malaga Kekinin Yapılışı

Önce fırınımızı yakıp 170 dereceye ayarlayın, fırın ısınana kadar kekimizi yapalım, çırpma yapabileceğiniz yuvarlak bir kabın içine süt, şeker, kakao ve vanilyayı ekleyip bir iki dakika kakao eriyene kadar çırpın. Karışıma yumurtaları ilave edip tekrar çırpın yaklaşık üç dakika daha çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın, un iyice karıştıktan sonra cevizi ve damla çikolatayı ekleyip tekrar karıştırın. Orta boy bor cam tepsiye oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin yağı ile tepsinin altını ve kenarlarını yağlayıp karışımı içine dökün. Tepsiyi sallayarak kekin düzgünleşmesini sağlayın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın. Kek soğurken kremamızı hazırlayalım.

Malaga Kremasının Malzemeleri

250 Ml Süt
1 Çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı un
Az Vanilya
100 Gr. Margarin
3 Kaşık eritilmiş bitter çikolata

Malaga Kremasının Yapılışı
Sütü bir tencerede kaynatın, un şeker ve vanilyayı bir kapta iyice karıştırın. Karışımı süt kaynamaya başladığında yavaş yavaş süte dökerken çırpma teli ile sürekli çırparak karıştırın ve karıştırarak iyice kaynatın.

Pişen krema hamurunu soğuması için bir tepsiye dökün ve yaydıktan sonra üzerine margarin yağı gezdirin.

Krema soğuduktan sonra miksere alın ve içine 100 gr. margarin yağı ekleyip iyice beyazlayıp kabarana kadar çırpın. Son olarak içine üç çorba kaşığı kadar eritilmiş bitter çikolata ekleyip karıştırdıktan sonra dolapta bir süre soğumaya bırakıp kullanabilirsiniz.

Malaga Sosunun Malzemeleri

100 Gr. Bitkisel Susuz Margarin
100 Gr. Bitter Çikolata
100 Gr. Piralin (Çikolatalı Fındık Kreması)

Malaga Sosunun Yapılışı
Bitkisel susuz margarini kısık ateşte eritin ama kaynatmayın ara sıra karıştırıp çabuk erimesini sağlayın ve elinizi yakmayacak kadar sıcak olmasına dikkat edin ocağı kapatıp küçük küçük kıyılmış çikolatayı ilave edin ve karıştırarak erimesini sağlayın çikolata tamamen eridikten sonra piralini ilave edin iyice karıştırın, isterseniz bu karışımı içinde pütürler kalmaması için süzebilirsiniz.

Malaga Pastasının Yapılışı

Kek ve kremanız hazırladıktan sonra Malaga pastasını yapmaya başlayabiliriz.
Keki tepsiden çıkartın ve beş parmak genişliğinde şerit olarak kesin üst kabuk kısmını testereli bıçakla düzgünce kesin.

Kekin üzerine çikolatalı kremayı iki üç cm kalınlığında düzgünce sürün ve iki parmak genişliğinde dilimlere bölün. Her dilimin üstüne muzları soyduktan sonra pastanın büyüklüğünde kesin ve kremanın üstüne bastırarak yerleştirin. Kenarlarında kalan kremaları bıçakla muzların kenarlarına sürün ve muzların yapışmasını sağladıktan sonra tepsiye alıp derin dondurucuya alın.

Derin dondurucuda 20 dakika kadar soğuttuğunuz malagaları sosa batırın ve sos donduktan sonra üzerine aynı sostan ve ya çikolatalı jöleden külahtan kalem yapıp şeritler çizin. Bu işlemi aynı sostan kaşıkla dökerek yapabilirsiniz.

Son olarak malaga pastalarının alt kenar kısımlarını kavrulmuş kırık fındık, fıstık ve ya rendelenmiş çikolata ile kaplayıp servis edebilirsiniz.
Leydihan bunu beğendi.
 
Alt 06 Nisan 2022, 22:09   #8
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Gün Gün İftar Menüsü: Bugün Ne Pişirsem?

Tarifleri geç paylaşıyorsun. Oruçlular orucunu açıyor sen tarif paylaşıyorsun.



Bidaha geç kalma erkenden paylaşta yapalım şunları.

Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 06 Nisan 2022, 22:16   #9
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Gün Gün İftar Menüsü: Bugün Ne Pişirsem?

Alıntı:
Leydihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tarifleri geç paylaşıyorsun. Oruçlular orucunu açıyor sen tarif paylaşıyorsun.



Bidaha geç kalma erkenden paylaşta yapalım şunları.

Geç kalıyorum. Benim yerime sende paylaşırsın diye sana sırtımı dayadım ondan. (:
Leydihan bunu beğendi.
 
Alt 06 Nisan 2022, 22:17   #10
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Gün Gün İftar Menüsü: Bugün Ne Pişirsem?

Alıntı:
Sürmenaj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


Geç kalıyorum. Benim yerime sende paylaşırsın diye sana sırtımı dayadım ondan. (:
Bak sen çakala bak.



İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:09.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia