Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Gezelim ve Görelim > Dünya Üzerindeki Tarihi Yerler > Yabancı Ülkeler

Yabancı Ülkeler Yabancı ülkeler hakkında bilgiler..


Ünlü Edebiyatçıların Eserlerine Konu Olan Dünya Kentleri

Yabancı ülkeler hakkında bilgiler..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ünlü Edebiyatçıların Eserlerine Konu Olan Dünya Kentleri
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
166

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree3Beğeniler
  • 3 Post By Leydihan

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Temmuz 2022, 19:37   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
sag'ok Ünlü Edebiyatçıların Eserlerine Konu Olan Dünya Kentleri

Ünlü Edebiyatçıların Eserlerine Konu Olan Dünya Kentleri

Edebiyatla arası iyi olan gezginlerdenseniz, hem klasik hem de çağdaş romanlarda rastladığınız pek çok önemli kentin gözünüzde canlandırdığınızdan daha da ötesi olduğunu görmek istersiniz. İşte bu yüzden, ünlü edebiyatçıların eserlerine en çok konu olmuş şehirleri görmek ve kendi gözünüzle keşfetmek ayrı bir keyif olacaktır.




Prag'da Postmodern Bir Gezgin Olmak
Karar verip yollara düştüğünüzde eski Çekoslovakya'nın başkenti Prag'ı seçtiyseniz alışılmadık bir serüvene şimdiden hazırlanmalısınız. Orta Avrupa'nın tam kalbinde konumlanan Prag, gece yaşamıyla, enfes lezzetleriyle, komşuları Slovakya, Avusturya, Polonya ve Almanya'dan karma etkiler taşıyan büyülü dokusuyla sizi daha ilk adımda esir alıyor.



Nazi işgalinde yıkıma uğramaması için halk tarafından Hitler'e teslim edilen Prag, bu sayede koruduğu mistik ve çarpıcı mimarisiyle konuklarını içine çekiyor. Kulelerinden kenti izleyip fotoğraflar çekerken, Orta Çağ mistisizmini iliklerinize dek hissederken ve Vltava Nehri üzerine kurulu Charles Köprüsü'nü seyrederken, Prag'ın gururu, dünya edebiyatının Praglı üstadı Kafka'nın Dava'sının dehlizlerinde dolaştığınızı, kentin sizi çepeçevre sararak kuşattığını duyumsuyorsunuz.




Belki de Veleslavin'den Dejvika Bölgesi'ne nostaljik tramvaylarla ilerlerken, meşhur etli Prag çorbası Goulash'ı tadarken, dünyanın en çok bira tüketilen kentinde Bira Müzesi'ni gezerken ya da trdelnik tatlısını denerken çekeceğiniz vloglarla, üstad Kafka'nın eserlerini 21. yüzyıl postmodernizmine siz uyarlayabilir; kendi “dönüşüm”ünüzü yaşayabilirsiniz.
Londra Gezisiyle İki Şehrin Hikayesi'ni Yeniden Kurgulayabilirsiniz
Eğer tüm aile oyunu Londra'dan yana kullandıysa veya siz “Aylarca çalıştım; bir Londra tatilini hak ettim.” diyerek uçağa atladıysanız “Londra Köprüsü Yıkılıyordu” parçasını dinlerken Tower Bridge'i görüntüleyebilir, Tate Modern Müzesi'ni bedelsiz gezebilir, Shakespeare's Globe'a uğrayıp Orta Çağ İngiliz Tiyatrosu'nun havasını soluyabilirsiniz.



Londra'yı kat kat seyredebileceğiniz London Eye'da dönme dolap keyfi yaşarken vloglar çekebilir ve gitgide bağımlısı olacağınız Londra'yla eviniz arasındaki tüm gidiş gelişlerde Dickens'ın ikonik romanı İki Şehrin Hikayesi'nden esinlenmelerle kendi roman taslağınızı bile yazabilirsiniz.




Parizyenlerle Paris'i Yaşamak
Paris'e hiç gitmediyseniz dahi, mutlaka Eyfel'den Orsay Müzesi'ne, Seine Nehri'nden Louvre Müzesi'ne tüm Paris gezi klişelerini zaten sanal turla gezmişsinizdir. Aylarca çalışıp binbir ayarlamayla tatile çıktığınıza göre sıra dışı bir Paris deneyimi yaşamayı fazlasıyla hak ettiniz. Bunların yerine, Charles de Gaulle Havalimanı'na indikten sonra metroya atlayıp Lüksemburg Bahçeleri'nde parizyenlere Türkçe mini konser verebilir, konser izlenim videonuzu Youtube'da yayınlayarak TV5'e konuk olabilirsiniz. Parizyen snobizmine karşı İngilizce konuşmayı aklınızdan bile geçirmeyin; Türkçe konuşup tercüman isteyerek egzotik ve sıra dışı bir hava yakalamayı tercih edin.



Berges de Seine'e geçerek Türkiye'de çektiğiniz kısa filmleri bu alanda mini belgesel olarak yayınlayabilir ve Fransız Kültür Bakanlığı'ndan övgü alabilirsiniz. Belki de yöneticinizden tatile diye izin alıp Paris'e La Défense'da mülakat için gidiyorsunuzdur; ne de olsa sizin gibi tatil sever bir gezgin için Fransa'da senede 40 gün tatil olması işinizden istifa etmek için yeter de artar bile. Emile Zola'nın Germinal'inde tasvir ettiği işçi haklarının genişliği ve konformist parizyenlerle çalışmanın cazibesiyle Paris'e yerleşme fikri sizi büyüleyebilir ya da tam tersi Honoré de Balzac'ın “Paris'den Cava'ya Yolculuk” eserinde sayfalarca betimlediği gibi Paris'ten ilhamlarınızı ve bir dolu “alafranga” anıyı yanınıza alıp yepyeni destinasyonlar için de yeniden yollara düşebilirsiniz.



Dubliner Olmanın Dayanılmaz Çekiciliği
Belki diğer metropoller sizi hiç çekmedi içine de “aramızdaki İrlandalılar” esprisinde tarif edilen duyguyu merak edip tatil oyunuzu Dublin'den yana kullandınız.

Dünyaca ünlü Dublin publarında “ilk shot” videoları çekmek, sanatla bezeli Dublin'de özgün çalışmalarınızı Dublinli eleştirmenlere sunmak, vikinglerden şehre miras kalan “siyah havuz” anlamını taşıyan Dubh Linn'i amatör kameranızla siyah-beyaz fotoğraflamak istediniz.



Belki de meşhur siyah İrlanda biralarının imal edildiği Guiness Bira Fabrikası'nın müzeye dönüşmüş halini inceleyip kendinize yeni iş modeli ilhamları yaratmayı düşündünüz. Orta Çağ'dan kalan en güzel kentlerden biri olan ve Avrupa'nın en yaşanılası başkenti seçilen Dublin'de yaşayacaklarınız, James Joyce'un tüm eserlerine sinmiş o “dubliner” havayı solumanız ve “İrlandalılık”ı iliklerinize dek hissetmeniz için sadece bir başlangıç.




Sürmenaj, sırçafanus ve Yazgı bunu beğendiler.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 23 Temmuz 2022, 18:24   #2
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Ünlü Edebiyatçıların Eserlerine Konu Olan Dünya Kentleri

Masal kitaplarındaki şehirlere benziyor.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:53.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia