Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Kadınca Genel > Vücut - Cilt Bakımı

Vücut - Cilt Bakımı Vücut bakımı,cilt bakımı gibi konularla ilgili paylaşımları bulabileceğiniz bölüm.


Sivilce Nasıl Geçer?

Vücut bakımı,cilt bakımı gibi konularla ilgili paylaşımları bulabileceğiniz bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sivilce Nasıl Geçer?
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
533

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Tomris

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2020, 11:37   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Sivilce Nasıl Geçer?

Sivilce Nasıl Geçer?

Hepimizin baş belası sivilce nasıl geçer? Cildin orta tabakasında yağ salgılayan kanalların şişmesi ve kapanmasıyla ortaya çıkan sivilce izleri nasıl geçer sorusu sıklıkla dile getirilmektedir. Özellikle ergenlik çağına adım atan gençlerde görülen sivilce durumları çoğu zaman büyük bir sorun haline de gelebilmektedir. Deride artan yağ durumundan kaynaklı olup sivilce neden çıkar sorusuna çok farklı gerekçelerde sunulabilir.

Sivilce Neden Çıkar?
Genetik nedenlerle otuzlu yaşlara kadar olabileceği gibi aynı zamanda beslenme de belirleyici rol oynar. Kızartma ya da hazır ürünlerin çok sık tüketilmesi, abur cubur gıdaların alınması da çok daha fazla düzeyde sivilce oluşmasını beraberinde getirir. Sonrasında sivilce kremi kullanarak geçirilmesi söz konusu olsa da etkileri kalabilmektedir. Ayrıca farklı sivilce tipleri de bulunurken erken tedavi durumlarında sivilce lekelerine çözüm bulmak kolaylaşır. Halihazırda çevresel faktörler dolayısıyla da çok daha uzun yıllar sivilcelerin görülmesi de olasılıklar dahilindedir. Güneş ışınlarının zararlı etkileri olabileceği gibi birçok farklı koşulun bir araya gelmesi de psikolojik etkenlere bağlı sivilceleri meydana getirebilir.

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Yapılacak işlemler öncesinde ya da sonrasında sivilceler sıkılmamalıdır.
Gerekli ölçüde ilaçların ve kremlerin kullanımı önemlidir.
Yüksek doz ilaç alımları bazı yan etkileri ortaya çıkarabilir.
Özel işlemlerin ardından gerekli tüm temizleme hususlarına azami dikkat gösterilmelidir. (Vikipedi)

Sivilce Nasıl Geçer?
Akne tedavilerinde retinoid ismiyle bilinen ilaçlar kullanılmaktadır. Özellikle antibiyotik etkili ağızdan alınan ilaçlarla sivilce lekeleri geçirilir. Ancak lekelerin geçmemesi durumunda hem ruhsal hem de kozmetik eksenli sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Bu tip durumlarda ise kimyasal peeling uygulanır. Sivilce izleri nasıl geçer sorusuna lazer peeling ya da dermaroller işlemleri de yanıt olmaktadır. Hiçbir acı hissi olmadan kısa zaman diliminde tüm bölgedeki lekelerin geçirilmesi bu şekilde sağlanabilir.

Sivilce İzleri Nasıl Geçer?
Kalıcı olduğuna inanılan sivilce izleri için yüze özel sabunlar bulunmaktadır. Temizleyici jel solüsyonlarıyla günde sabah ve akşam olmak üzere iki kere temizliğin yapılmasıyla hiçbir iz kalmayacağı da bilinmelidir. Ayrıca lekelerin bir daha ortaya çıkmaması adına yağsız güneş kremi kullanılması önerilir. Var olan sivilce koruyucu kremler ise tahrişlerin ortaya çıkmasını önlemek için nemlendirici görevi de görür. Sivilce ilaçlarının etkisiyle ortaya çıkan kuruluk durumlarından kurtulmak için yağsız nemlendiricilerin kullanımı iyi bir seçenek olacaktır. Hemen sivilce patlatma yerine var olan ilaçların denenmesi ve birlikte nemlendirici kremlerle destek sunulması da problemlerinizi daha hızlı bir şekilde ortadan kaldıracaktır. Var olan komedonların temizlikleri için uzman dermatologlar tarafından periyodik olarak yapılmaktadır. Kimyasal peeling en kesin sonuçları sağlarken özel komedon başlıkları kullanılır. Bunlar aracılığıyla komedonlar boşaltılır ve geçirilir. Sağlıklı yüze ve cilde sahip olmak için tüm sivilce tiplerine karşın özel maskelerde yapılabilir. Sivilce maskesi doğal olmakla birlikte birtakım karışımlardan oluşabilir. Sizlerde kolaylıkla evde yapacağınız maskeleri belirli zamanlarda uygulayabilirsiniz. Ancak oranların korunması, sürenin aşılmaması ve yan etkilerinin bilinir olması da maksimum faydayı sağlayacaktır. Sivilce nasıl geçer ile ilgili tüm detayları paylaştık, bizi takipte kalmaya devam edin.



Mezarkabul bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 11 Ekim 2020, 15:42   #2
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Sivilce Nasıl Geçer?

Dr. Eylem Acar, “Zamanında tedavi edilmeyen akneler ciltte iz ve leke bırakır. Bu nedenle kulaktan dolma bilgiler yerine mutlaka cilt hekimine başvurulmalıdır” dedi.

Halk arasında sivilce olarak bilinen akne, yağ bezlerinin deriye açıldığı, aynı zamanda kılların da yüzeye çıktığı kanalların kronik iltihabi bir hastalıdır. Özellikle ergenlik aknesi deyip geçmemek gerekir. Çünkü bu problem hem psikolojiyi bozup depresyona yol açar hem de zamanında etkin tedavi edilmezse ilerleyen zamanda ciltte izler, lekeler bırakabilir. Akneye sebep olarak yağ salgısında artış, deri hücrelerinin anormal gelişme ve dökülmesi ile bazı yerleşik bakteriler
(mikrobik ve bulaşıcı değildir) gösterilebilir.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

– Akne bir deri hastalığıdır. Tedavisi deri hastalıkları uzmanı hekimin alanına girer.

– Akne uzun sürelidir, dolayısıyla uzun süre tedavi gerektirir.

– Akne tedavi edilmezse iz kalma riski daha yüksektir.

– Kişinin evde yüzüyle oynaması, sıkması, kaşıması, iz kalma riskini artırır.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Aknenin tedavisinde prensip, cildi düzenli olarak sabah-akşam ılık suyla ve uygun jellerle yıkamaktır. Ardından tonik kullanmak bu tip durumlarda kalan yağı uzaklaştırmak ve gözenek içlerini daha iyi temizlemek için uygundur. Temizlenen cilde akneli ciltler için tasarlanan nemlendiriciler kullanılabilir. Doktorunuzun önerdiği akne ilaçlarını düzenli olarak kullanmak ve özellikle 2-3 ay sabretmek şarttır. Çünkü cildin aylık döngülerini atlatıp kullanılan ürünlerin olumlu yanıt vermesi için en az bu süreye ihtiyaç vardır.

İŞTE TEDAVİ YOLLARI

Zamanında iyi ve etkin tedavi edilmeyen akneler maalesef kalıcı izlere de neden olmaktadır. Sivilce izlerinde tedavi; izin tipi ve derinliğine göre düzenlenir. Son yıllarda oldukça etkili, ağrısız, yan etkisiz, sosyal hayattan uzak kalmadan, her mevsimde uygulanabilen bir teknoloji “Fraksiyonel Radyofrekans'' tedavisidir.

Tek başına ya da diğer yöntemlerle kombine edilerek uygulanabilir. Derinin tüm katmanlarına epidermis ve dermise altın mikro iğnelerle tek seferde inebilen fraksiyonel radyofrekans enerjisi, deride doğal iyileşme süreci başlatır. Akne izlerinin tedavisinde özellikle kış aylarında sıkça uyguladığımız bir diğer yöntem ise lazer teknolojileridir. Özellikle fraksiyonel lazerler akne izlerinin tedavisinde etkilidir.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:45.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia