Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Kadınca Genel > Vücut - Cilt Bakımı

Vücut - Cilt Bakımı Vücut bakımı,cilt bakımı gibi konularla ilgili paylaşımları bulabileceğiniz bölüm.


Niasinamidin Faydaları Neler?

Vücut bakımı,cilt bakımı gibi konularla ilgili paylaşımları bulabileceğiniz bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Niasinamidin Faydaları Neler?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
116

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Aralık 2022, 00:04   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
soru Niasinamidin Faydaları Neler?

Niasinamidin Faydaları Neler?

Akne ve egzama gibi cilt problemlerine etkisiyle popülerleşmeye başlayan niasinamid hakkında bilmeniz gerekenler haberimizde...


Cilt bakım ürünlerinde son zamanlarda popülerleşen bir ürün olan niasinamidin etkileri ve diğer ürünlerle birlikte kullanımlarına dair öğrenebilecekleriniz haberimizde...

Niasinamid nedir?

Nikotinamid olarak da adlandırılan niasinamid, temel bir besin maddesi olan B3 vitamininin bir çeşidi. B3 eksikliği cilt, böbrek ve beyin hücrelerinde birtakım problemlere yol açabilir. Daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmasına rağmen, topikal niasinamid akne ve egzama dahil olmak üzere bazı cilt problemlerinin tedavisinde yardımcı olabilir.

Niyasin ile aynı şey midir?

İsimlerdeki benzerliklere rağmen, niasinamid, niasin ile aynı şey değil. Bunlar iki farklı B3 vitamini türüdür. Bununla birlikte, vücudunuz aldığınız niasin takviyelerinden niasinamid üretebilir. Bu durum ancak vücutta aşırı miktarda niasin olduğunda olur. Bu sebeple B3 vitamini veya diğer takviyeleri almadan önce daima bir doktorunuza danışmalısınız.


Akne neden olur ve tedavisi nedir?

Niasinamid ne gibi faydalar sağlar?

Genel olarak, niasinamid ciltte protein oluşturmaya ve çevresel hasarı önlemek için nemi hapsetmeye yardımcı olur. Bunun dışında:
Bağışıklık: Niasinamid, cildinizi sıkı ve sağlıklı tutan bir protein türü olan keratin oluşturmaya yardımcı olur.

Lipit bariyeri: Niasinamid, cildinizin bir seramid (lipit) bariyeri oluşturmasına yardımcı olabilir ve bu da nemi korumaya yardımcı olur. Bu, özellikle egzamalı veya yıpranmış bir cildiniz varsa iyi gelmesine yardımcı olur.

Kızarıklığı ve lekelenmeyi en aza indirir. Niasinamid, egzama, akne ve diğer iltihaplı cilt durumlarından kaynaklanan kızarıklıkların hafifletilmesine yardımcı olabilecek enflamasyonu azaltır.

Gözenek görünümünü en aza indirir. Cildi pürüzsüz ve nemli tutmanın ikincil bir faydasının yanı sıra gözeneklerinizde de küçülme meydana gelir.

Yağ düzeyini düzenler. Nem tutmanın faydaları sadece kuru cilt tiplerine sahip olanlar için değildir. Niasinamid ayrıca yağ bezlerinin ürettiği yağ miktarını düzenlemeye yardımcı olur ve bezlerinizin aşırı çalışmasını önleyebilir.

Güneş hasarına karşı korur. Niasinamid aynı anda sağlıklı cilt hücrelerini yeniden inşa ederken aynı zamanda onları ultraviyole ışınlarının neden olduğu hasarlardan korur.

Hiperpigmentasyonu tedavi eder. Bazı araştırmalar, yüzde 5 niasinamid konsantrasyonuna sahip ürünlerin koyu lekeleri aydınlatmada yardımcı olabileceğini keşfetti. Tabii ki bu fayda, artan kollajen üretimine de bağlı olabilir.

İnce çizgileri ve kırışıklıkları en aza indirir. Araştırma ayrıca, aynı konsantrasyonun yaşlanma ile birlikte gelen bazı güneş hasarı belirtilerini azaltmada yardımcı olduğunu da keşfetti.

Oksidatif strese karşı korur. Niasinamid, ciltte hücrelerin oluşmasına yardımcı olurken aynı zamanda onları güneş ışığı, kirlilik ve toksinler gibi çevresel etkenlerden de korur.

Sivilceleri tedavi eder. Niacinamide, şiddetli akne, özellikle papüller ve püstüller gibi enflamatuar türdekiler için yararlı olabilir. Zamanla, daha az lezyon ve gelişmiş cilt dokusuna sahip olabilirsiniz.

Niasinamid en yüksek etkiyi sağlamak için diğer cilt bakım bileşenleriyle birleştirilebilir mi?

Niasinamid, en iyi sonuç için diğer aktif bileşenlerle birlikte kullanılabilir. Örneğin, bazı araştırmalar akne tedavisi için folik asit ve çinko ile birlikte iyi sonuç verebileceğini göstermektedir. Niasinamid serumunuzdan hyaluronik asitle birlikte kullanarak da daha fazla yararlanabilirsiniz. Çünkü hyaluronik asidin ürün emilimini arttırdığı söylenmekte.

Herhangi bir yan etki riski var mı?

Topikal niasinamidin kullanımı genellikle güvenli kabul ediliyor. Önceden alerjisi olan kişilerin alerjik reaksiyon yaşama olasılığı daha yüksek olabilir. Bunun nedeni ise niasinamidin vücudunuzun histamin salmasına neden olabilmesidir. Yama testi yaparak yaygın alerjik reaksiyonları ve ürün hassasiyetlerini önleyebilirsiniz:
  • Ön kolunuza kuruş büyüklüğünde bir miktar ürün uygulayın.
  • 24 saat bekleyin.
  • Kızarıklık, kaşıntı veya şişlik hissetmeye başlarsanız, bölgeyi yıkayın ve kullanmayı bırakın.
  • Herhangi bir yan etki yaşamazsanız yine de doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:08.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia