Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Genel ve Güncel > Türkiye'den Haberler > Türkiye'den Haberler - Arşiv


Ahmet Ümit’ten Sansüre Tepki: Rüzgara Kelepçe Vurmak Mümkün Değil



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ahmet Ümit’ten Sansüre Tepki: Rüzgara Kelepçe Vurmak Mümkün Değil
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
100

Kullanıcı Etiket Listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2023, 02:31   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Ahmet Ümit’ten Sansüre Tepki: Rüzgara Kelepçe Vurmak Mümkün Değil

Ahmet Ümit’ten Sansüre Tepki: Rüzgara Kelepçe Vurmak Mümkün Değil


'Başkomser Nevzat Tapınak Fahişeleri' kitabının Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nun aldığı “içi görünmeyen zarf veya poşet içinde satılması” kararına tepki gösteren Ahmet Ümit, “Rüzgara kelepçe vurmak mümkün değil. Ülkemizi rezil ediyorlar” dedi.


Yazar Ahmet Ümit, ‘Başkomser Nevzat Tapınak Fahişeleri’ isimli kitabının muzır ve müstehcen sayılarak “içi görülmeyen zarf veya poşet içinde” satılmasına yönelik karara sert tepki gösterdi.

SÖZCÜ TV'de Serap Belovacıklı'nın sunduğu Kırmızı Beyaz programının canlı yayınına telefonla bağlanan ünlü Ümit, “Sansür veya özgürlüklerimizin kısıtlanması sanatın öldürülmesi, yok edilmesi anlamına geliyor” dedi.

Sansürlenen kitabının 2005 yılında yayımlandığını, İsmail İnce'nin çizgi roman olarak çizdiğini belirten Ahmet Ümit, “Aradan yıllar yıllar geçtikten sonra böyle bir karar alındı. Korkunç bir şey” ifadelerini kullandı.



“RÜZGARA KELEPÇE VURULMAZ”

Ümit, bu tür kararlarla ülkenin dünyada rezil edildiğini savunarak şunları söyledi:

* Bugün ülkemde tek seslilik hakim, farklı görüşlere saygı duymamak, farklı görüşleri düşman olarak algılamak var ki böyle bir anlayışla hiçbir ülkenin geliştiği, kalkındığı görülmemiştir. Tek seslilik, tek partinin hakimiyeti, tek lider bunların hepsi aslında eninde sonunda ülkenin mahvına neden oluyor.

* Kitabıma uygulanan sansürü de bu süreçten ayrı düşünmemek gerekir. Elbet bu günler de geçecektir. Bunların hepsi nafile, boşuna çabalar. Sanatı engellemeye çalışmak rüzgara kelepçe vurmak gibi bir şeydir. Rüzgara kelepçe vurmak mümkün değildir, olmayacaktır.

“21. YÜZYILDA OLACAK ŞEY DEĞİL”

* Ülkemin kültür elçisiyim, kitaplarım 35 farklı dilde yayımlandı. Kendi ülkemde ise bir kitabımın poşete sokulması utanç verici bir şey. 21. yüzyılda bu olacak bir şey değil. Ülkemizi de rezil ediyorlar. Dünyanın her yerinde insanlar bu haberleri okuyor.

* Artık bu uygulamalar sadece sanatçıların, yazarların sorunu değil, ülkede yaşayan herkesin sorunu. Umudum var, ne kadar baskı olursa olsun halkımız değiştirecek. Bütün bunlar geçecek, umudu diri tutmak gerek. Ülkemiz çok daha güzel günler görecek. Buna yürekten inanıyorum.


[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]


 
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:41.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia