Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Gezelim ve Görelim > Tatil Kılavuzu

Tatil Kılavuzu Bir tatil kılavuzuna ihtiyaç duyduğunuz durumda, bu bölümümüz yanınızda.


İstanbul ve Bodrum "Avrupa'nın En İyisi"

Bir tatil kılavuzuna ihtiyaç duyduğunuz durumda, bu bölümümüz yanınızda.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İstanbul ve Bodrum "Avrupa'nın En İyisi"
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
507

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2021, 21:54   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
ikon İstanbul ve Bodrum "Avrupa'nın En İyisi"

İstanbul ve Bodrum "Avrupa'nın En İyisi"


Dünyaca ünlü seyahat dergisi Travel & Leisure 2021'in "enleri"ni seçtiği listede İstanbul'u Avrupa'nın en iyi kenti seçerken Bodrum da listenin altıncı sırasında yer aldı. Böylece 10 kentin bulunduğu listenin ikisi Türkiye sınırları içinden seçilmiş oldu. Aylar süren ve internet ortamında gerçekleştirilen kapsamlı ankete katılan tatilciler Dünyanın En İyi Ödülleri için oy kullandı. "En İyi Destinasyon", "En İyi Otel", "En İyi Resort" gibi başlıklarda kıtalara göre yapılan değerlendirmede İsanbul, Avrupa'nın en iyi kenti seçilirken 25 kenti bulunduğu Dünyanın En İyi Kenti Listesi'nde de ikinci sırada yer aldı. İşte binlerce kişinin katıldığı anketin sonuçları.


Travel & Leisure tarafından gerçekleştirilen Dünyanın En İyi Ödülleri dünyanın dört bir yanındaki okurların en iyi şehirler, adalar, yolcu gemileri, kaplıcalar, havayolları ve daha fazlası hakkında görüşlerini paylaşmasıyla ortaya çıkıyor. Okuyucular şehirleri görülecek yerler ve önemli noktalara, kültüre, mutfağa, samimiyete, alışverişe ve genel değerine göre derecelendirip sonuçları ortaya çıkarıyor. Buna göre Avrupa'nın En İyi 10 Kenti listesinde İstanbul birinci Bodrum ise altıncı sırada yer aldı. İstanbul yüz üzerinden 91.32 puan aldı.


1. İstanbul, Türkiye
İki kıta üzerinde kurulu olan ve tarih boyunca pek çok önemli isim tarafından da dünyanın en güzel şehri olarak tanımlanan İstanbul, günümüzde de dünyanın ilgisini en yüksek seviyede çekmeye devam ediyor. Pandemi koşullarına rağmen milyonlarca turistin ziyaret ettiği İstanbul Travel & Leisure anketine göre okurların oylarıyla Avrupa'nın En Güzel Kenti seçildi.


2. Floransa, İtalya
Rönesans'ın başkenti olarak bilinen Floransa, İstanbul'dan sonra listenin ikinci sırasında yer alıyor. Toskana bölgesinin en güzel kentlerinden biri olan bu tarihi şehir sahip olduğu kültürel birikimle öne çıkıyor. Tıpkı İstanbul gibi farklı kesimlerden insanların ilgisini çekmeyi başaran Floransa'nın ankette aldığı puan 90.48 olarak kayıtlara geçti.


3. Krakov, Polonya
Listenin üçüncü sırsında Polonya'nın tarihi başkenti Krakov bulunuyor. 89.39 puan alan Krakov, listedeki bir diğer önemli tarihi rota olma özeliği taşıyor. Kentin birçok noktasında görülebilecek ejderha heykelleri kentin simgesi konumunda. Kentte bu denli çok ejderha figürü bulunmasının nedeniyse kentin kuruluşunda bir kahramanın ejderhayı yenmesi efsanesi.


4. Roma, İtalya
Dünyanın eski kentlerinden biri olan Roma, sahiplik ettiği mirasla yüzyıllardır insanları büyülemeyi sürdürüyor. Türk turistlerin de sıklıkla ziyaret ettiği bu kent tıpkı İstanbul gibi adını verdiği Roma İmparatorluğu'nun iki başkentinden biriydi. İçinde Katolikler tarafından kutsal saylan Vatikan'a da ev sahipliği yapan Roma, Avrupa'nın En Güzel Kentleri Listesi'nde de yer alıyor.


5. San Sebastian, İspanya
Kuzeydeki Bask bölgesinin başkenti olan San Sebastian, İspanya'nın okyanus kıyısındaki bir şehridir. Ünlü film festivalinin yanı sıra, mimarisi, sokakları ve kendine has kültürüyle dikkat çeken San Sebastian, İspanya'nın genelinden ayrılan özelliklere sahiptir. Bu tarihi kent Travel & Leisure'ın listesinde beşinci sırada yer aldı.


6. Bodrum, Türkiye
Bodrum dünyanın gündeminde yer almayı sürdürüyor. Time dergisi tarafından Dünyanın En Güzel 51 yerinden biri seçilen Bodrum, Travel & Leisure tarafından da Avrupa'nın En Güzel Kentleri listesinde kendisine yer buldu. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Bodrum, doğal güzellikleri yanı sıra binlerce yıllık tarihiyle de ilgi odağı.


7. Trieste, İtalya
Rotamızı Adriyatik Denizi'nin kuzeyine çeviriyoruz. Liman kenti olan Trieste, tarih boyunca önemli bir ticaret merkezi oldu. Venedik'e de yakın bir konumda yer alan Trieste bu nedenle de turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği kentlerden biridir. Kent İrlandalı ünlü yazar James Joyce'un da bir süre yaşadığı şehir olarak biliniyor.


8. Ljubljana, Slovenya
Slovenya'nın başkenti Ljubljana, Avrupa'nın en şirin kentlerinden biri. Orta Avrupa'da bulunan kent Fransa, İsviçre ve Avusturya boyunca uzanan Alp Dağları'nın da yanı başında. Dünyanın en temiz kentlerinden biri olarak da kabul edilen Ljubljana listenin sekizinci sırasında yer alıyor.


9. Porto, Portekiz
Porto, Rio Douro, nehri ağzında bulunan Portekiz'in en önemli kentlerinden biri. Büyüklük bakımından ülkenin ikinci büyük kenti olan Porto, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde de yer almakta. Avrupa'nın en güzel kentlerinden biri olarak kabul edilen Porto, listenin dokuzuncu sırasında.


10. Sevilla
Amerika kıtasına gerçekleştirilen keşiflerin merkezi konumundaki Sevilla, görkemli yapıları, zengin tarihi birikimiyle Avrupa'nın en özel kentlerinden biri. Avrupa sanatını da derinden etkileyen bir şehir olan Sevilla listenin onuncu sırasında yer alıyor.


Leydihan bunu beğendi.
 
Alt 18 Eylül 2021, 01:18   #2
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: İstanbul ve Bodrum "Avrupa'nın En İyisi"

Bahsedilen yerler, şirin sahil kasabaları gibi.

İstanbul bu liste için fazla karmaşık bence.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:08.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia