Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Bilim ve Teknoloji > Bilim ve Teknoloji Haberleri > Sosyal Ağlar

Sosyal Ağlar Sosyal ağlarla ilgili, her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz alan


Sosyal Medya Düzenlemesi İçin Tarih Verildi

Sosyal ağlarla ilgili, her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz alan



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sosyal Medya Düzenlemesi İçin Tarih Verildi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
207

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Discorium

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2022, 01:26   #1
Çevrimdışı
Discorium
Discorium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Sosyal Medya Düzenlemesi İçin Tarih Verildi

Sosyal Medya Düzenlemesi İçin Tarih Verildi

Avrupa Birliği, geçtiğimiz günlerde Dijital Hizmetler Yasası’nı (DSA) kabul etmişti. Sosyal medya şirketlerini de içinde bulunduran teknoloji devlerini yakından ilgilendiren bu yasanın, 2024’ten itibaren Avrupa pazarındaki tüm şirketler için geçerli olacağı aktarılmıştı.

Detaylarına buradan ulaşabileceğiniz yasanın, dezenformasyonun önüne geçme, algoritmaların nasıl çalıştığı konusunda şeffaf olma, belli reklamları yasaklama, yasa dışı içeriklerin önüne geçeceği ifade edilmişti.

Türkiye’de de bir süredir sosyal medya düzenlemesi denilen bir konu gündemdeydi. Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalarda bu yasanın hem sosyal medya hem de medyayı içerebileceği ifade edilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da düzenlemeyle platformların personelleri ve her şeyiyle ülkede bulunacaklarını ve gerektiğinde bedel ödeyeceklerini kaydetmişti. Şimdi ise bu düzenlemeyle ilgili yeni bir açıklama yapıldı.

Haziran ayında meclise sunulması bekleniyor



Gelen haberlerde, sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen kanun teklifinin önümüzdeki haziran ayında TBMM’ye sunulabileceği ifade edildi. Açıklamalarda bulunan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, yasanın içeriği ile ilgili konuştu.

“Yasanın içeriği; gerçek hayatta yasa dışı olan şeyin internet ortamında da yasa dışı olması gerektiği ilkesini esas alıyor” ifadelerini kullanarak Avrupa Birliği’nin Dijital Hizmetler Yasası’na benzer bir yasa ile karşılaşabileceğimizi aktardı.

Açıklamalara göre AK Parti’nin uzun bir süredir üzerinde çalıştığı bu düzenleme, AB’nin yasasının kriterlerine göre yeniden güncellenecek ve haziran ayında meclise sunulacak.

Ayrıca düzenlemenin internet haber sitelerini de içereceği belirtiliyor. Haberlere göre Basın İlan Kurumu internet medyasına ilan verebilecek, bu mecralarda çalışanlar basın kartına sahip olabilecek.

Son olarak reşit olmayanların internet ortamlarında korunmasını amaçlayacaklarını belirten Ünal, açıklamalarında daha önce diğer yetkililer tarafından da dile getirilen dezenformasyon konusuna da değinerek şunları söyledi: “Dijital platformlarda dezenformasyon önlenecek ve platformların algoritmalarının şeffaflığı artırılacak.

Yasada ne gibi maddeler olabilir?



Kısacası uzun süredir tartışılan düzenlemenin yakın zamanda meclise sunulması bekleniyor. Düzenleme hakkında şu an için pek fazla detay bulunmasa da AB’nin yasaları ve gelen açıklamalar ele alındığında dezenformasyon konusuna odaklanması beklenen yeni sosyal medya kanununda şu tarz maddelerin yer alabileceği söylenebilir;

• Platformların algoritmalarının nasıl çalıştığı konusunda şeffaflık istenmesi

• Yanlış bilgilendirme (dezenformasyon) içeren içeriklerin önüne geçmek için stratejilerin belirlenmesi ve hapis cezasına varan yaptırımlar

• Platformların personel bulundurması, ihlallerde ceza ödemesi gerekmesi

• Platformların yasa dışı içerikler ve zararlı içerikler ile ilgili sorumluluklarının artırılması

• ‘Sosyal Medya Başkanlığı’ kurulması, troll hesapların deşifre edilmesi

• İnternet medyası için altyapı oluşturulması

Alıntı..


Lareina bunu beğendi.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:30.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia