Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Müzik ve Sinema > Sinema ve Tiyatro > Sinemanın Enleri

Sinemanın Enleri Tavsiye edeceğiniz en iyi filmler


2022'nin En İyi Korku Filmleri

Tavsiye edeceğiniz en iyi filmler



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
2022'nin En İyi Korku Filmleri
Konudaki Cevap Sayısı
3
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
217

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree3Beğeniler
  • 1 Post By Sürmenaj
  • 1 Post By Leydihan
  • 1 Post By Lareina

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2023, 23:07   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart 2022'nin En İyi Korku Filmleri

2022'nin En İyi Korku Filmleri

Yılın en iyi korku filmleri bu dosyamızda!




2022, korku sineması için oldukça iyi bir yıl oldu. Farklı tarzlarda çok sayıda korku filmi izleyiciyle buluşurken, "Çığlık", "Halloween Ends" gibi filmler, korku klasiklerini bir kez daha izleyici karşısına çıkardı. Biz de, yılın sonuna yaklaştığımız bu dönemde, yıl boyunca vizyona giren ve dijital platformlarda yayınlanan korku filmlerini birlikte hatırlayalım istedik...






Scream / Çığlık
Wes Craven'in yönettiği son film "Çığlık 4”ten 10 yıl sonra ikonik slasher serisi geri döndü. Craven'siz bir Çığlık filminin ne kadar başarılı olabileceği konusunda şüpheler vardı ancak Ancak Radio Silence film ekibinin seriye hayranlığı ortaya efsaneye yakışır bir film çıkmasını sağladı. Orijinal ekip Neve Campbell, Courteney Cox ve David Arquette geri dönüp filmin genç kadrosuna (Melissa Barrera, Jenna Ortega, Jack Quaid) eşlik etti. Ghostface'in katliamından kurtulabilenlere odaklanan yeni film de yolda...






Smile / Gülümse
17 milyon dolarlık bütçesiyle, küresel çapta 210 milyon doları aşkın gişe hasılatına imza atan Parker Finn imzalı "Smile" yılın en kazançlı korku filmlerinden biri. Başrolünü Sosie Bacon'ın üstlendiği film, hastalarını saran tuhaf bir olayı keşfeden bir psikiyatrisi merkezine alıyor. Ürkütücü havası, etkili jump scare anları ve sürprizleriyle "Smile" seyirci dostu bir korku filmi. Gişe başarısı da bunu ispatlıyor...




Bodies, Bodies, Bodies / Katil Kim?
Parti yapmak için bir araya gelen bir grup genç insanın, aralarından birinin bıçaklanmasıyla başlayan hayatta kalma mücadelesinde Amandla Stenberg, Maria Bakalova, Rachel Sennott ve Pete Davidson gibi isimler rol alıyor. Film hem keskin bir eleştiri hem de kurbanların hayatta kalanlar haline geldiği mevcut kültürel ortamın kurnaz bir yeniden yaratımı.




Resurrection
Bu yılki Sundance Film Festivali'nin en dikkat çeken filmlerinden biri olan “Resurrection”da Rebecca Hall, bir gün geçmişinden bir hayaletle -gerçek anlamda- karşılaşan çalışkan bekar bir anneyi canlandırıyor. Yıllar önce ilişki yaşadığı ve tarif edilemeyecek kadar korkunç bir davranışta bulunan kontrolcü yaşlı bir adam olan bu hayalete Tim Roth hayat veriyor. Onun hayatına geri dönüşü, kadının parçalanmasına yol açar; kızıyla ilişkisi yıpranır ve işi zarar görür. Peki ilişkilerinin hikayesi ne kadarı doğru? Ve ne kadarı sadece korkunç bir peri masalı?




X & Pearl
Ti West imzalı "X" ve gizlice çektiği ve "X"in prömiyerinde tanıtımını yayınladığı prequel filmi "Pearl" yılın öne çıkan korku filmlerinden. Özellikle "Pearl" usta yönetmen Martin Scorsese'den bile övgüler topladı. "X", bir grup cesur ***** film yapımcısının (Kid Cudi, Brittany Snow ve Mia Goth) Pearl adlı küskün yaşlı bir kadın (yine Mia Goth tarafından canlandırdı) tarafından yok edilmesini anlatırken 1970'lerin estetik anlayışını yansıtıyordu. Pearl karakterinin gençliğini anlatan "Pearl" ise karakterin ölümcül kökenlerini, Technicolor filmlerin estetiği ile araştırdı.




Nope / Hayır
Jordan Peele'in üçüncü filmi "Nope", "Us" veya "Get Out"un doruklarına ulaşmasa da bu listede yer almayı hak ediyor. Babalarının gizemli ölümünün ardından, ailelerinin at çiftliğini miras alan ve gökyüzünde gizlenen bir "şey" tarafından terörize edilen bir erkek ve kız kardeşin (Daniel Kaluuya ve Keke Palmer) hikayesini anlatan "Nope" aslında bu basit hikayeden çok daha fazlası... Gösteriş düşkünlüğün maliyeti, insanlığın hayvanlarla ve diğer marjinalleştirilmiş, sömürülen gruplarla ilişkisi, film yapımı ve sinema tarihine değinmesinin yanı sıra revizyonist bir western; günlük yaşamlarımızı sürekli olarak belgeleme ihtiyacımız üzerine bir yorum; ve "Jaws" ile "Close Encounters of the Third Kind" arasında gidip gelen büyük ölçekli bir bilim kurgu fantezisi.




Barbarian
Zach Cregger'in korku türündeki ilk filmi "Barbarian", filmin sayısız sürprizlerini bozmayan fragmandan yararlanarak izleyicileri şaşırtmayı başardı. Filmi spoilersız bir şekilde kısaca özetlemek için, iş görüşmesi için Detroit'teyken kalacak güvenli bir yer bulmaya çalışan Tess (Georgina Campbell) için işlerin pek iyi gitmediğini söylemek yeterli. Bill Skarsgård'ın da rol aldığı film farklı parçaları aracılığıyla enteresan bir ritim yakalıyor.




The Black Phone / Siyah Telefon
"Sinister" ve "Doctor Strange" yaratıcı ikilisi C. Robert Cargill ve Scott Derrickson, Joe Hill tarafından kaleme alınan kıza bir öykünün uzun metraj uyarlaması için bir kez daha iş briliği yaptılar. 70'lerin Colorado'sunda geçen filmin başrolünü Ethan Hawke üstlendi ve çocukları kaçıran The Grabber karakterine hayat verdi. Çocukların psikotik bir kötü adamı yenmek için doğaüstü yeteneklerle boğuştuğu film, Stephen King'in eserlerinin ruhunu yansıtıyor. King, aynı zamanda filmin uyarlandığı öykünün yazar Joe Hill'in babası...




Watcher
Bu yılki Sundance Film Festivali'nin favorilerinden olan diğer bir korku filmi "Watcher" Chloe Okuno tarafından yazıldı ve yönetildi. 2020'nin "The Invisible Man"inden bu yana en iyi takipçi filmi olarak değerlendirilen film, eşiyle birlikte Bükreş'e taşınan Amerikalı Julia'nın (Maika Monroe) hikayesini anlatıyor.

Yeni evine alışmaya çalışan Julia, şehirde işlenen cinayetlerden yolun karşısında oturan bir adamın sorumlu olduğuna ikna olur, ama kimse ona inanmaz. Julia'nın arayışı yoğunlaşırken, Okuno gerilimin dozunu, çılgınca bir sonuca ulaşana kadar dayanılmaz bir dereceye yükseltiyor...




Speak No Evil / Gæsterne
Danimarkalı bir çiftin, tatilde tanıştıkları Hollandalı bir çiftin evine konuk olarak gitmesini anlatan eğlenceli bir hikaye olarak başlayan bu film, çok geçmeden yılın en kasvetli filmlerinden birine dönüşüyor. Ufak anlaşmazlıklar ve kültürel yanlış anlamaların çok daha uğursuz bir şeye dönüştüğü toplantı giderek daha rahatsız edici hale geliyor. Christian Tafdrup'un klostrofobik yönetmenliği ve kardeşi Mads ile birlikte yazdığı zeki, acımasız bir senaryo ile gerilim tırmanıyor ve bir sonraki seyahatinizi iptal etmenizi garantileyen bir finalle bitiyor.




Men / Adamlar
"Ex Machina" ve "Annihilation" yönetmeni Alex Garland'ın son kabusu, erkeklerin kadınları kontrol etmesiyle ilgili çok güncel bir masal. Harper (Jessie Buckley) kocasının ölümünden sonra psikolojisini toparlamak amacıyla İngiltere'nin kırsal bölgelerinde tek başına tatile çıkar. Başlangıçta şehirden uzak güzel bir tatil gibi görünen bu kaçış, kaldığı kır evinin etrafını çeviren ormanlarda birbirinin kopyası olan adamların yaşadığını fark etmesiyle kabusa döner...




The Cursed
Sean Ellis imzalı, 1900'lerin başlarında geçen bu kurt adam masalı, klasik mitolojiyi bazı korkutucu yeni bakış açılarıyla birleştiriyor. "Yellowstone"yıldızı Kelly Reilly, lanetli bir oğlun annesi olarak başarılı bir performansa imza atarken, "The Sandman" yıldızı Boyd Holbrook da karanlık bir geçmişe sahip bir kurt adam avcısı olarak bir o kadar sağlam bir performans ortaya koyuyor.





Fresh
Sert bir dönüş yapmadan önce tomurcuklanan bir aşkı zekice yansıtan bu karanlık filmin başrollerini Sebastian Stan ve Daisy Edgar-Jones üstleniyorlar. Film, romantik komediden bir yamyamlık kabusuna dönerken Stan, en son insan eti kaynağı için biraz fazla düşen yasa dışı bir satıcı olarak harika bir şekilde raydan çıkıyor. Lauryn Kahn'ın, başrolünü fazla saf gösterecek seçimlerden kaçınan senaryosuyla "Fresh" ritmini hiç kaybetmeden şiddetli bir sona ulaşıyor.




Crimes of The Future / Müstakbel Suçlar
David Cronenberg'ün, ustası olduğu body horror türüne geri döndüğü filmde Viggo Mortensen, post apokaliptik bir dünyada, vücudunda ekstra organlar büyüyen bir adamı canlandırıyor ve partneri (Lea Seydoux) bu organları seyirci karşısında ameliyatla alıyor. Bu gösteriye, hükümet müdahil olmaya başladığında işler karmaşık bir hal alıyor ve süper hayranlar (Kristen Stewart), suikastçılar ve plastik çöp kutuları yiyen çocuklardan oluşan çılgın bir dünyayla tanışıyoruz. Cronenberg, yabancılaştırıcı olduğu kadar büyüleyici de olan yapaylığın parlaklığını vurgulayan uzun diyaloglarla, duruşmaları karakterleri kadar soğuk ve klinik tutuyor.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 04 Ocak 2023, 23:12   #2
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: 2022'nin En İyi Korku Filmleri

Baştan 8 ve adamları izledim. Adammları hiç beğenmedim.
Diğerlerinin konusu da ilgimi çekmedi pek. Müstakbel suçları merak ediyordum listemdeydi onu en kısa zamanda izleyeceğim.
Leydihan bunu beğendi.
 
Alt 04 Ocak 2023, 23:16   #3
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: 2022'nin En İyi Korku Filmleri

Benim favorilerim; gülümse, siyah telefon, barbarian..
Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 04 Ocak 2023, 23:25   #4
Çevrimiçi
Lareina
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: 2022'nin En İyi Korku Filmleri

Sadece gülümseyi
izledim, diğerlerinde bakacağım.
Leydihan bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:59.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia