Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Müzik ve Sinema > Sinema ve Tiyatro

Sinema ve Tiyatro Sinema ve tiyatro dünyasından son haberler,
filmlerle ilgili paylaşımlar ve dahası bu bölümde bulunur.


İnsan Türünün Kurtuluşu İçin

Sinema ve tiyatro dünyasından son haberler,
filmlerle ilgili paylaşımlar ve dahası bu bölümde bulunur.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İnsan Türünün Kurtuluşu İçin
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
353

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Temmuz 2021, 21:00   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart İnsan Türünün Kurtuluşu İçin

İnsan Türünün Kurtuluşu İçin



Provokatif bilim kurgu-gerilim Voyagers (Gezginler/2021), insan türünün gerçek doğasını, karanlık yanını, uygarlık ile barbarlık arasındaki ince çizgiyi sorguluyor. Neil Burger’ın yönettiği film, 23 Temmuz’da gösterime girecek.

Dünya ısınmaya devam ederken yıkıcı kuraklıklar ve açlık insan nüfusunu perişan eder. Bilim dünyası insanların gelecekte yaşayabileceği yeni bir gezegen arayışına girer. Sonunda 2063 yılında yeni bir gezegen bulunur. İnsan türünün hayatta kalması için bu gezegenin kolonize edilmesi zorunludur. En kısa sürede bir keşif yolculuğuna çıkılması gerekmektedir. Bu elzem yolculuk 86 yıl sürecektir. Seçilen ekip uzay gemisinin içinde üreyecek gezegene ekibin torunları ancak ulaşacaktır. Biyo mühendisler en iyi genlerden seçim yaparak ceninler üretmeye başlarlar. 30 kişiden oluşan bu nitelikli ekip yalıtılmış bir ortamda eğitilecektir. Uzun süre kapalı kalmaya alışık, dünyaya geri dönmeyeceklerini bilen bu gençlerin çocukları gezegene ulaşabileceklerdir. İnsan türünü devam ettirmek bu özel ekibin tek görevidir.



Bu seçilmiş ekibi çocukluklarından beri izleyen ve tanıyan, onları yalnız bırakmak isteyen bilim insanı, terapist Richard (Colin Farrell) geri dönüşü olmayan yolculuğa gönüllü olarak katılır. Richard onları hem koruyacak aynı zamanda yol da gösterecektir. Humanitas adlı gemiye binen otuz genç 86 yıl sürecek yolculuğa çıkar. Yönetmen Neil Burger (The Illusionist, Divergent, Limitless) beyaz uzun koridorlardan, steril odalardan oluşan yapım tasarımlarıyla mükemmeliyetçi usta Stanley Kubrick’e ve onun ölümsüz yapıtı 2001: A Space Odyssey (2001: Uzay Yolu Macerası/1968) saygıda bulunur.


Gençler her sabah Blue adlı bir sıvı içerler. Bu mavi likit onların duygularını, isteklerini bastırır, uyuşturur, hissizleştirir. Birbirlerine dokunmaları yasaktır. Grubun içinde göze çarpanlar Christopher (Tye Sheridan), Zac (Fionn Whitehead) ve Sela’dır(Lily-Rose Depp). Richard, korumacı, çözümcü ve yapıcıdır, Sela mantığıyla hareket eder, Zac isyankardır. On yıl sonra çıkan bir arızada Richard yaşamını yitirince ekipte bölünmeler başlar. Otoriter baba figürü Richard artık yoktur. Bazıları görevi sorgulamaya başlar. Doktor Sela birlikte haraket etmeleri gerektiğini belirtir. Oylama yapılarak Sela baş doktor, Christopher baş amir seçilir. Bir gün Zac mavi sıvıyı içmeyi bırakır, onunla birlikte Blue’yu içmeyenler çoğalır. Duygularını hissetmeye, birbirlerine dokunmaya başlarlar.



Richard’ın arşivinden şiddeti, ölümü, cinselliği görürler, nefret, öfke, kıskançlık duyguları belirmeye başlar. Genetik olarak farklı donörlerden yetiştirilmelerine karşın gençler insan türünün en ilkel dürtülerini sergilemeye başlarlar. Uygarlık gitmiş yerini barbarlık, şiddet almıştır. Uzay gemisi savaş alanına, yüksek teknolojiyle inşa edilmiş bir hapishaneye dönüşür. Zac’in sosyopatik yapısı, yalanlar, sahte haberler üretmesi Donald Trump hükümetine sosyal ve politik bir göndermedir.


Provokatif bilim kurgu-gerilim, insan türünün gerçek doğasını, karanlık yanını sorgular. Hangi noktada insan uygarlıktan çıkıp barbarlığa, karanlığa gömülür sorusunu sorar. Akıl, mantık, sadakat, itaat duyularıyla büyütülmüş gençlerin korku, endişe, erk, hırs, şiddet, zorbalık, ataerkillik, güdümleme ile tanışması akla şunu getirir: Gelecekte bile temel dürtülerinden arındırılmış insan nereye giderse gitsin yıkıcı yanlarını da birlikte taşır.



Klostrofobik atmosfer, boğucu uzun koridorlar, tüm filmin tek mekanda geçmesi, bulaşıcı paranoya duygusu The Voyagers’ı etkileyici kılar. Neil Burger’ın yönettiği, Colin Farrell, Tye Sheridan, Lily-Rose Depp (Vanessa Paradis ile Johnny Depp’in kızı), Fionn Whitehead, Chanté Adams, Isaac Hempstead Wright, Viveik Kalra, Archie Madekwe, Quintesse Swindell, Madison Hu’nun oynadığı Voyagers (Gezginler/2021) 23 Temmuz’da gösterime girecek.


555HuZuR777 bunu beğendi.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:25.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia