Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > Sebze Yemekleri

Sebze Yemekleri Lezzetli sebze yemekleri tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..


Pırasa sarması tarifi

Lezzetli sebze yemekleri tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Pırasa sarması tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1272

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2020, 17:39   #1
Çevrimdışı
Lilith
Lilith - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Pırasa sarması tarifi

Pırasa sarması tarifi



Sarmalar ve dolmalar mutfaklarımızın en sevilen lezzetlerinden. Sebzeleri pirinç ve hatta etle birleştirmenin en keyifli yolu olan sarmayı pırasayla da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Dilerseniz muska şeklinde dilerseniz de ince uzun sarabileceğiniz pırasa sarmasının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Kolay gelsin, afiyet olsun…


  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler
  • 4 adet kalın pırasa

İç harcı için:
  • 1 su bardağı pirinç
  • 100 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım su bardağı doğranmış maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası

Pırasa sarması tarifi Nasıl yapılır?

Pırasaları bıçağın ucuyla yukarıdan aşağı çizerek kat kat ayırın.

Elde ettiğiniz pırasa şeritlerini tuzlu suda birkaç dakika haşlayın.

Haşladığınız pırasaları suyun içinden kevgirle alın. Suyu daha sonra kullanmak üzere kenara alın.

İç harcı için soğanı yemeklik doğrayın.

Tüm iç malzemesini karıştırıp harmanlayın.

Pırasa şeritlerini bir ucuna ya da ortasına pirinçli harçtan koyup dilediğiniz şekilde sarın.

Hazırladığınız sarmaları tencereye yerleştirip üzerine pırasaların haşlama suyunu ilave edin.

Sarmaların üzerine bir tabak kapatıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

Biraz dinlendirdikten sonra ılık servis edin.

Afiyet olsun…





İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.

 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:28.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia