Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > Sebze Yemekleri


Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2020, 20:52   #1
 
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır

Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır

Düşünün buzdolabınızın sebzelik bölümünde biraz ondan biraz bundan çeşitli mevsim sebzeleri var ve siz ne yapacağınız düşünüyorsunuz. Fasulye ile zeytinyağlı nefis bir taze fasulye mi, kabaklarla leziz bir kalye mi, patlıcanlarla karnıyarık mı? Neden hepsini aynı tencerede içinde buluşturup ağzınıza layık bir türlü yapmıyorsunuz? Ya da diğer ismiyle sebzeli güveç… Toprak bir kap cinsi olan güveç içinde pişen yemeklerin lezzeti tartışılmaz. İyice yumuşamış etler, birbiri ile sarmaş dolaş oluş renk renk sebze ve etin yağı ile şenlenmiş kıpkırmızı domateslerin görüntüsü hem göze hem de mideye hitap etmez mi? O zaman ne duruyoruz? Güveç raftan alınsın, sebzeleri yıkansın ve sebzeli güveç hazırlığı başlasın.



Sebzeli güveç nasıl yapılır iyi kötü bilirsiniz elbet ama bir de bu tarife buyurun ve önce malzemeleri okuyun.

Sebzeli Etli Güveç Tarifi
Malzemeler:

2 adet patates
5-6 adet sivri biber
2 adet kabak
2 adet patlıcan
9-10 adet taze fasulye
10-12 adet arpacık soğan
8-10 diş sarımsak
3 adet domates
Sıvı yağ
Tuz
Kekik
İsteğe göre biraz kuyruk yağı
Yarım kilo kuşbaşı et (Tavsiye olarak kuzu olabilir.)
Yapılışı:

Arpacık soğanlar ve sarımsaklar dışındaki tüm sebzeleri iri iri doğrayın. Eğer arpacık soğan yoksa normal soğan da kullanabilirsiniz. Onu da normal yemeklere doğrar gibi değil yine iri iri doğrayın.

sebzeli-guvec-nasil-yapilirTencereye yağı alıp biraz ısıtın ve üzerine etleri ilave edin, renkleri dönüp sularını bırakana kadar kavurun. Ardından sebzeleri ekleyin. Sebzeleri en geç pişenden en erken pişene doğru ilave edin. Sarımsak, biber, taze fasulye, patlıcan, patates ve kabağı koyduktan sonra üzerine de doğranmış domatesleri koyup kapağını kapatın. İsteğe göre bir yemek kaşığı salçayı bir miktar sıcak suyla bir kâsenin içinde ezip tencereye ekleyebilirsiniz. Fakat eğer yaz mevsiminde iseniz yaz domateslerinin güneşi içerek elde ettiği kızarıklık size kafi gelecektir. Tuzunu, kekiğini ekleyerek kendi suyunda pişmeye bırakın. Etler yumuşadığında sebzeli güveç pişmiş demektir. Toprak kabın kendine has kokusunun sindiği sebzeli güveç yemeğinizi biraz demlendirin ki lezzeti ikiye katlansın. Yanına tel tel dökülen nefis bir tereyağlı pirinç pilavı ile servis edin.




To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Tomris isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Yer İmleri

Etiketler
güveç, nasıl, sebzeli, yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:33.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım ve kodlama: Dea Dia & Regex