|
Sebze Yemekleri Lezzetli sebze yemekleri tarifleri, malzemeleri ve yapılışı.. |
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
27 Nisan 2020, 18:31 | #1 |
Çevrimdışı
|
Bakla yemeği nasıl yapılır?
Bakla yemeği nasıl yapılır?
Vitamin ve protein deposu bakla, başlı başına bir ecza deposudur. Taze yahut kuru olarak tüketilen baklaya demir ve kalsiyum takviyesi denebilir. Taze baklaya göre daha besleyici olan kuru baklanın 100 gramında yaklaşık 26 gr protein, 58 gr karbonhidrat ve 341 kalori bulunur. Zeytinyağlı Bakla Tarifi Malzemeler: Kırmızı et yemeyenlerin ve vejeteryanların vazgeçilmezi bakla, magnezyum ve potasyumun yanında B1, B2, B6 ve K vitaminleri yönünden da epey zengindir. Kan şekerini kontrol altına alır. Kötü kolesterolü düşürür. 2 adet küp şeker Dereotu Yarım çay bardağı zeytinyağı Yıkayıp ayıkladığınız, kılçıklarını temizlediğiniz baklaları uzunluklarına göre ikiye veya üçe bölün. Zeytinyağında soğanı kavurun. Sarmısak çabuk yandığı için soğandan birkaç dakika sonra ekleyip kısa bir zaman daha kavurmaya devam edin. Sonrasında baklaları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatmak suretiyle baklaların rengi değişinceye kadar takriben on dk pişirin. Baklalara ilave edeceğiniz sıcak suya unu ekleyip katıştırın. Unlu suyu tencereye ekleyin. Tuz ve şekeri de ekledikten sonra kapağı kapalı olarak 40 -- 45 dakika az ateşte bakla suyunu çekinceye kadar pişirin. Zeytinyağlı baklayı bir zaman dinlendirdikten sonra dereotu ve sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz. Not: Uzmanlar baklanın karaciğeri yormaması için pişirildiği gün tüketilmesini öneriyor. Yarım kg taze bakla Birkaç diş sarmısak 1 çorba kaşığı un Tuz 1 adet orta boy kuru soğan Bakla bir nefrolog gibi böbrek ağrılarını dindirir. İltihapları giderir. Kum ve taşları düşürür. Bağırsak şikâyetleri olanlar için şifa kaynağıdır. Bağırsak parazitlerini düşürdüğü gibi bağırsak tembelliği yakınmalarını da ortadan kaldırır. Depamin deposu olduğundan dolayı depamin eksikliği sebebiyle meydana gelen parkinson hastalığına karşı koruyucudur. Bunca faydası olmakla birlikte her gıdayı olduğu gibi baklayı da ölçülü tüketmek gerekiyor. Zira bakla, Favizm adında bir hastalığa sebebiyet vermektedir. Favizm bakla yenmesinden sonra alyuvarların parçalanmasıyla oluşan bir kan hastalığıdır. Bilhassa çocuklar bakla yedikten sonra gözlenmeli. Göz aklarında sarma, idrar renginde koyulaşma görüldüğü halde hiç vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir. İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var. |
Yer İmleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
Forum | Bilgilendirme | Künye |
Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece |
Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir. |
|