Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Diyet ve Spor > Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı Beslenme Sağlıklı beslenme hakkında herşey.


Bal Çeşitleri

Sağlıklı beslenme hakkında herşey.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bal Çeşitleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
60

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Aralık 2022, 17:08   #1
Çevrimiçi
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
ok Bal Çeşitleri

Bal Çeşitleri

İsimlerini bilmediğiniz ve faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz dolusuyla bal var. İşte Türkiye'de bulabileceğiniz birbirinden sağlıklı ballar...

1) Kestane balı
Kestane balının rengi diğer ballara göre daha koyu ve kahverengimsi, tadı da bir kadar acımsıdır. Kestane ağaçlarının kısa süreli çiçek açtığı dönemde üretiliyor bu bal. Kastamonu ve Artvin'de bulunan yoğun kestane ağaçı ormanlarının olduğu bölgelerde üretimi yapılıyor ve genelde de en lezzetlisi o bölgelere ait olan ballar oluyor. Hazmı kolaylaştırması, antioksidan olması, iştah açıcılığı ve kansere karşı koruyuculuğu başta gelen faydaları arasında.




2)
Çam balı

Özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişen çamların reçinelerinden arıların ürettiği bu balın birçok faydası bulunuyor. Temmzuz ayından ekim ayına kadar Basra adlı bir böceğin salgıladığı reçineler balın üretimi için oldukça önemli. Faydaları arasında; öksürüğe iyi gelmesi, saç dökülmesine iyi gelmesi ve kansızlığa iyi gelmesi en bilinen özellikleri arasındadır.




3)
Ayçiçek balı

Halk arasında pek bilinmese de oldukça faydalı olan ayçiçek balı, yetiştirildiği bölge dolayısıyla en çok Trakya'da üretiliyor. Helva yapımında en çok kullanılan ballardan biri. Eneji verici, antibakteriyel ve ateş dürücü özelliği en çok bilinen faydaları arasında.




4)
Anzer balı

Belki de ballar arasında en bilineni olan Anzer balı, bilindiği gibi en çok Ayder yaylasında üretiliyor. Fakat her besin gibi Anzer balını da çok tüketmek zararlı olacaktır. Bağırsak düzensizliklerine iyi gelmesi, bademcik iltihaplarından koruması ve son dönemlerde çok ihtiyacımız olan bağışıklık sistemini güçlendirilmesi özellikleriyle oldukça sevilen fakat dikkatli tüketilmesi gereken bir bal.




5)
Deli bal

Doğu Karadeniz'in dağlarında yetiştirilen deli bal, faydalarıyla eşsiz fakat yine Anzer balı gibi dikkatli tüketilmesi gereken bir bal türü. Tansiyon ve kolestrolü dengelemesi, sinir bozukluklarına iyi gelmesi ve ve günlük vitamin ihtiyacınızın %40'ını karşılaması en bilinen özellikleri arasında.




6)
Lavanta balı

Aklımıza Isparta ve Burdur'da bulunan lavanta bahçelerini getiren bu balın hasadı Haziran aylarında başlıyor. Sindirim problemlerine iyi geliyor, sakinleşmenize yardımcı oluyor ve PMS döneminde daha iyi hissetmenizi sağlıyor.




7)
Çiçek balı

Bal türleri arasından en çok bilinenlerden biri olançiçek balının Türkiye'de özel olarak üretildiği bir nokta bulunmuyor. Mide kanserini önlemesi, idrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelmesi ve sivilcelere iyi gelmesiyle biliniyor.




8)
Hayıt balı

Akdeniz ve Ege bölgelerinde üretilen hayıtın tarihi 2500 yıl öncesine kadar uzanıyor. Saymakla bitmeyen faydalarının arasında şunlar vardır: Bazı kanser türlerine karşı koruyucudur, anne sütünü artırır ve vücut direncinin korunmasını sağlar.




9)
Karakovan balı

Hakkari ve Bitlis çevresinde üretimi çok yapılan Karakovan balı, insan eli değmeden üretilmesiyle dikkat çekiyor. Faydaları arasında mide ağrılarına iyi gelmesi, balgam söktürücülüğü, Hepatit B hastalığına iyi gelmesi ve öksürüğü kesmesi var.




10)
Püren balı

Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Trakya'da üretilen Püren balının da tadı Kestane balı gibi biraz acımsı. Karaciğer yağlanmalarına iyi gelmesi en dikkat çekici özelliğiyken romatizmal hastalıklara iyi gelmesi, iştah açması ve idrar yolu hastalıklarında kullanılması da en önemli özellikleri arasında.



Luminary bunu beğendi.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:33.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia