Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Diyet ve Spor > Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı Beslenme Sağlıklı beslenme hakkında herşey.


Tatilde Sağlıklı Beslenme Düzenini Korumanın 10 Yolu

Sağlıklı beslenme hakkında herşey.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tatilde Sağlıklı Beslenme Düzenini Korumanın 10 Yolu
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
112

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Temmuz 2022, 00:15   #1
Çevrimiçi
sırçafanus
sırçafanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
yön Tatilde Sağlıklı Beslenme Düzenini Korumanın 10 Yolu

Tatilde Sağlıklı Beslenme Düzenini Korumanın 10 Yolu


Tatillerde sağlıklı beslenmek zor görünebilir.
Genellikle tatilde veya seyahatte olmanın kendimizi şımartma zamanı olduğunu düşünürüz.
Yeni yiyecekler denemeye ve diyetimizde rahatlamaya yöneliriz. Halbuki, tatillerde sağlıklı beslenme alışkanlıklarınızı tamamen bırakmak zorunda değilsiniz. Tatilin keyfini çıkarırken, tatilde sağlıklı beslenme alışkanlıklarınıza bağlı kalmanıza yardımcı olacak birkaç ipucunu sizin için hazırladık.



Çantanızda sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun

Tatilde yanınıza sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun. Ani açlık veya susuzluk hissettiğinizde hemen dondurma, abur cubur veya şekerli içecekler ile doyurmak yerine çantanızda yer alan sağlıklı atıştırmalık paketine yönelin. Tatilde kolaylıkla yanınızda taşıyabileceğiniz sağlıklı atıştırmalıklar çiğ kuruyemişler, kuru meyveler, taze meyve ve şeker eklentisiz yulaflı kurabiyeler olabilir.

Bol bol su için

Tatil beldenize uçak veya araç ile ulaşırken uzun süre susuz kalmış olabilirsiniz. Ayrıca uzun yolculuklar genellikle ödem sorununa neden olabilir. Tatil rotanıza varır varmaz bol su içmeniz, ödemi uzaklaştırmanıza ve kaybettiğiniz suyu geri kazanmanıza yardımcı olur.Açlık genellikle susuzlukla karıştırılabilir. Susuz kalmamak, enerji seviyenizi yüksek tutarak gereksiz atıştırmalardan da kaçınmanıza yardımcı olur.

Açık büfede bilinçli tercihler yapın

Açık büfeye giderken çok aç olmasanız dahi sınırsız seçenekler aklınızı başınızdan alabilir. Tabağınızı doldurmadan önce derin bir nefes alın ve tavsiyelerimi anımsayın. Zevk alacağınız ve sizin için iyi olduğunu bildiğiniz sınırlı seçimler ile başlayın. Tatilinizin geri kalan günlerinde farklı seçimler yapabileceğinizi unutmayın.

Salatalarda bonkör olun ve sade tercihler yapın

Öncelikle, taze ve sade salatalar ile tabağınızı doldurun. Yeşillikler, domates, salatalık ve meyveler öncelikli tercihiniz olsun ve yemeğe ilk salata ile başlayın. Çok çeşitli mezeleri ve yoğun soslu salataları sindirmeniz daha zor olabilir. Mümkün olduğunca sade salataları tabağınıza alın. Salataların iyice ve özenle yıkandığına emin olun. Yemeden önce üzerine biraz sirke ve limon gezdirebilirsiniz.

Kızarmış yiyeceklerden kaçının

Kızarmış yiyeceklerin sindirimi zordur. Enerjinizi aşağı çekerek, gezmek ve eğlenmek için hazır enerjinizi, şişkinlikten kurtulmak ve yediklerinizi sindirmek için harcamayın.

Nişastalı ve şekerli yiyecekleri sınırlandırın

Hamur işleri, bol şekerli ve şerbetli tatlıları sınırlandırın. Tatlı ihtiyacınızı öncelikle taze meyveler ile karşılayın. Taze meyveler, su, vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılar. Şekerli tatlılar ise boş kaloridir. Mutlaka tatlı almak istiyorsanız 1 porsiyon ile sınırlayın ve seyahat arkadaşlarınız ile paylaşın.

Yeni tatları bölüşün

Seyahat etmenin en keyifli yanlarından biri de yeni yiyecekler ve yeni mutfaklar denemektir. Bir diyetisyen olarak bile, sağlıklı olsun ya da olmasın, yeni yiyecekler denemekten asla vazgeçmem. Sağlıksız olduğunu düşündüğünüz bir yiyeceği deniyorsanız, bunu seyahat ettiğiniz kişi ile paylaşın. Böylece sağlıksız yiyeceklerin size olan etkisini yarı yarıya azaltabilirsiniz.

Mümkün ise bazı öğünleri kendiniz hazırlayın

Seyahat etmenin diğer bir keyifli özelliği de yeni yemekler denemek, yemek yapmak ile uğraşmadan yemeklerin size servis edilmesidir. Bu zevklerin hepsi kabul edilebilir, ancak evde yemek yemeye kıyasla dışarıda yemek yerken gereksiz kalori tüketiyor ve daha fazla para harcıyor olabilirsiniz. Eğer yemek pişirme imkanınız var ise yemeğin içeriğinde daha fazla kontrole sahip olursunuz ve sağlıklı bir şeyler hazırlama seçeneğiniz olur. Eğer mümkün ise mutfağı da olan bir konaklama yeri seçin. Pratik olan öğünleri kendiniz hazırlayın ve geri kalan öğünlerde dışarıda yemenin keyfini çıkarın.

Seyahatte kabızlık sorunun önüne geçin

Seyahatte kabızlık sorunu benim gibi birçok danışanımın da başlıca rahatsızlığı olabiliyor. Ortam ve beslenme değişimine bağırsaklarımız da kayıtsız kalamıyor. Kabızlık sorununun önüne geçmek için her gün en az 2 litre su içmek, taze meyveler, salata ve zeytinyağlı sebze yemekleri tüketmeye özen gösterin. Unutmayın, şekerli, işlenmiş, kızarmış ve unlu yiyecekler kabızlık şikayetinizi daha da artırabilir. Kabızlığa yardımcı olması için yanınızda kuru erik ve kayısı taşımanızı, kahvaltıda tüketmenizi öneririm.

Alkolü limitleyin

Tatildeyken içki içmek, biraz gevşemek keyifli gelebilir. Ancak alkollü içeceklerin boş kalorilerle dolu olduğunu unutmayın. Ayrıca alkol tüm gece boyunca daha fazla yemek yemenize ve atıştırmanıza da sebep olabilir. Alkolü günde iki kadeh ile sınırlayın ve düşük kalorili seçenekleri tercih edin. Alkol aldığınız günlerin ertesinde daha fazla su tüketmeyi unutmayın.

Tatilde tek motivasyonunuz yemek yemek olmasın

Yemek yemek, yeni tatlar denemek size keyif veriyor olabilir. Hayattaki her şey gibi yemeği de dengelemeyi unutmayın. Yeni yerler keşfetmeye, doğa yürüyüşleri yapmaya, yeni kişiler ile tanışmaya, egzersiz yapmaya, masaj ile rahatlamaya da vakit ayırın.

Tatilden eve döndüğünüzde, tatilde yediklerinizin pişmanlığı eski rutininize dönmenize engel olmasın. “Battı balık, yan gider.” demeyin, sağlıklı beslenmek için kontrolü yeniden elinize alın. Eve geldiğinizde sizi karşılayan boş buzdolabını bir an önce sağlıklı besinler ile doldurun. Ev yapımı sebze yemeklerine, taze yeşilliklere ve meyvelere öncelik verin.
Sağlıklı beslenerek de keyifli bir tatil geçirebilir, tatil dönüşü pişmanlık hissinin önüne geçebilirsiniz. Bilinçli tercihler ile sağlığınıza uzun vadeli yatırımlar yapın, ister tatilde isterseniz de oturma odanızdaki kanepenin önünde vücudunuzu ihtiyacı olan besinlerle besleyin.






YAZAN: DYT. DENİZ HAZAR


 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:41.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia