Forumel.Com

Forumel.Com (https://www.forumel.com/)
-   Sağlıklı Beslenme (https://www.forumel.com/saglikli-beslenme/)
-   -   Starbucks Frappuccino Mocha (https://www.forumel.com/saglikli-beslenme/1497-starbucks-frappuccino-mocha.html)

Tomris 01 Mayıs 2020 02:22

Starbucks Frappuccino Mocha
 
?Gelelim ürünün içeriğine; Ürünün içeriğini Amerika’daki Starbucks üzerinden elde ettiğimizi belirtelim. Genel itibariyle bir fikir sahibi olabileceğimiz bir bilgi olarak kabul ediyoruz. Ürünün temel olarak içeriği şu şekildedir; Buz, Süt, Frappuccino Kahve Şurubu, Kahve, Krem Şanti, Vanilya Şurubu ve Mocha sosu.

?Tabi bu içeriklerin detaylarına baktığımızda; İlave şeker, Doğal ve yapay aroma vericiler, Koruyucular, Asitlik düzenleyiciler, Emülgatörler olduğunu görüyoruz. Bu haliyle ürünün Potasyum Sorbat, Karragenan ve Yağ asitlerinin mono ve digliseritleri gibi tartışmaya açık içeriğe sahip olduğunu belirtelim.

?Gelelim bu ürünü tükettiğinizde vücudunuza aldığınız besin değerlerine; Ürünün orta boy olarak kabul edebileceğimiz 473 ml’lik boyuna ve Standart yağlı süt içeren çeşidine ait değerlere bakıyoruz. Ürünün tek bir adedinde 370 kcal enerji aldığınızı baştan belirtelim. Yani bu ürünün orta boyundan tüketen 70 kg. ağırlığındaki bir bireyin 1 saat boyunca yürümesi gerekmektedir. Başka bir deyişle bu ürünü tüketen bir birey 5 km. yol yürümelidir.

?Bu kaloriyi meydana getiren etkenlere baktığımızdaysa; ürünün tek bir adedinde 71 gr. Şeker olduğunu görüyoruz. Bu da yaklaşık 35 tane küp şeker demektir. Üründe bunun yanısıra 15 gr.’a yakın yağ, 4,5 gr. Protein ve sadece 1 gr. Lif bulunmaktadır. Ürünün orta boy tek adedinde bulunan kafein oranı ise 95 mg.’dır. Bu da yaklaşık 4 bardak koladan alınan Kafein oranına eşittir.

?#NeredenBuEnerji diye baktığımızdaysa; üründen aldığınız 437 kcal enerjinin yaklaşık %58’inin İlave şekerden geldiğini görüyoruz. Bu oranın yüksekliği gerçekten dikkat çekicidir. Bunun yansıra üründen alınan Kalorinin %22’si de Doymuş yağdan gelmektedir.

starbucks-mocha-frapp.jpg?fit=616%2C767&ssl=1

starbucks-mocha-frapp-2.jpg?fit=616%2C767&ssl=1


?İçindekiler*; Buz, Süt, Frappuccino Kahve Şurubu (Şeker, Su, Tuz, Doğal ve Yapay Aroma vericiler, Ksantan gam, Potasyum Sorbat, Sitrik asit), Kahve, Krem Şanti [Krema (Krema, Süt, Yağ asitlerinin mono ve digliseritleri, Karragenan), Vanilya Şurubu (Şeker, Su, Doğal aroma vericiler, Potasyum Sorbat, Sitrik asit)], Mocha Sosu (Su, Şeker, İşlenmiş kakao, Vanilin)

?Starbucks Frappuccino Mocha Besin Değerleri

?Enerji 370 kcal

?Şeker 54 gr.

?Yağ 14.8 gr.

?Protein 4.5 gr.

?Kafein 95 mg.

?Not: Besin Değerleri Standart süt içeren 473 ml.’lik Orta boy (Grande) ürün için verilmiştir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.