Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Genel ve Güncel > Sağlık Haberleri

Sağlık Haberleri Sağlık ile ilgili her türlü haberleri paylaşabilirsiniz.


Covid-19'un Yeni Yan Etkisi Keşfedildi

Sağlık ile ilgili her türlü haberleri paylaşabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Covid-19'un Yeni Yan Etkisi Keşfedildi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
222

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2023, 22:13   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Covid-19'un Yeni Yan Etkisi Keşfedildi

Covid-19'un Yeni Yan Etkisi Keşfedildi


Uzmanlar, Covid-19'un yan etkilerini araştırırken yeni bir yan etki keşfetti. Covid-19'un yeni yan etkisi, tanıdık yüzleri hatırlayamamak olarak görüldü.

Yeni bir araştırmaya göre, Covid-19 hastalığına yakalananlarda uzun vadede ortaya çıkan "tanıdık yüzleri hatırlayamama" yan etkisi görüldüğü keşfedildi.


ABD'deki Ivy League üniversitesi uzmanları, Mart 2020'de pandeminin başlangıcında virüse yakalanan bir kişinin "hastalandığından beri yüzleri tanımakta zorlandığını iddia ettiğini" belirtti.

DailyStar'ın haberine göre, Covid-19'a yakalandıktan iki ay sonra "semptomların nüksetmesi" olarak adlandırılan bir durum yaşadığını söyleyen iddia sahibi, uzmanlara, "Sanki babamın sesi, bir yabancının yüzünden çıkıyor gibiydi" ifadesinde bulundu.

Tıp dünyasında "prosopagnozi" olarak adlandırılan bu durum yüz körlüğü ya da yüz agnozisi (duyusal bilgiyi işleme yetersizliği) olarak da bilinmektedir.

İddia sahibi ayrıca, yön bulma ve eşyalarını son bıraktığı yeri hatırlama konusunda da sorunlar yaşadığını öne sürdü.

Psikoloji ve beyin bilimleri profesörü Brad Duchaine, konuya ilişkin "İddia sahibi, sahip olduğu 'prosopagnozi' ve yön bulma eksiklikleri dikkatimizi çeken bir şeydi. Çünkü bu iki eksiklik genellikle bir kişi beyin hasarı veya gelişimsel eksiklikler yaşadıktan sonra birlikte görülür. Bu birliktelik muhtemelen bu iki yeteneğin temporal lobdaki komşu beyin bölgelerine bağlı olmasından kaynaklanıyor" dedi.

48 ünlü yüzün test amaçlı gösterildiği iddia sahibi, halkın yüzde 84'ünü tanıdığı ünlülerin yalnızca yüzde 29'unu tanıyabildi.

Profesör Duchaine, "Covid-19'un neden olabileceği geniş bilişsel sorunlar olduğu biliniyordu, ancak burada iddia sahibinin ciddi ve oldukça seçici sorunları olduğunu görüyoruz. Bu, Covid-19'dan sonra oldukça ciddi ve seçici eksiklikleri olan birçok başka insan olabileceğini gösteriyor. Eğer bu durum görsel sistemde meydana geliyorsa, beynin diğer bölgelerindeki sorunlara bağlı seçici eksikliklerin bazı insanlarda da ortaya çıkması muhtemeldir" ifadesinde bulundu.


 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:07.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia