Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Kadınca Genel > Saç - Makyaj Bakımı

Saç - Makyaj Bakımı Saçı uzatmak için neler yapılması gerekli, makyaj nasıl yapılır bilgileri..


Çörek otu yağının saça faydası var mı, nasıl kullanılır?

Saçı uzatmak için neler yapılması gerekli, makyaj nasıl yapılır bilgileri..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Çörek otu yağının saça faydası var mı, nasıl kullanılır?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
168

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Nisan 2024, 02:25   #1
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
ünlem Çörek otu yağının saça faydası var mı, nasıl kullanılır?

Çörek otu yağının saça faydası var mı, nasıl kullanılır?



Çörek otu yağı, oldukça eski zamanlardan beri şifa kaynağı olarak kullanılmaktadır. Özellikle saç bakımı ve saç sağlığı için tercih edilen bu doğal yağ, soğuk pres yöntemi ile elde edilmektedir.



Birçok kişinin saç bakım rutininde önemli bir yere sahip olan çörek otu yağı, çörek otu bitkisinin tohumlarına soğuk pres tekniğinin uygulanması ile elde edilmektedir. Çörek otu, Türk mutfağının önemli baharatları arasında yer alır. Salata ve birçok yemekte tercih edilen çörek otu insanların genel sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Aynı şekilde bu bitkiden elde edilen doğal yağda, saç ve cilt sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahiptir.

Çörek otu bitkisinin siyah renkli tohumları, geleneksel tıp alanında yüzyıllardır farklı sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılmaktadır. Soğuk pres yöntemi, bu tohumların düşük sıcaklıkta sıkılması ile yağının elde edilmesini sağlar. Bu sayede çörek otu tohumlarının sahip olduğu enzimler ve besin maddeleri korunarak yağ formunda kullanılmasına imkan sunar.

Çörek Otu Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Çörek oyu yağı, saçların ihtiyacı olan bakımı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra saç ve saç derisi sağlığının korunmasını da mümkün kılmaktadır. Düzenli olarak çörek otu yağının kullanılmasının saçlara sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir;

Saç köklerinin güçlenmesini sağlar ve bu sayede saç dökülmesi sorunlarının da önüne geçer

Çörek otu yağının içerisinde yer alan aktif bileşenler, saç foliküllerini desteler ve saçın daha sağlam bir şekilde büyümesine katkıda bulunur

Saçların daha hızlı uzamasını sağlar

Çörek otu yağı, saçların daha parlak ve canlı bir görünüme sahip olmasını sağlar

Çörek otu yağı, onarıcı etkiye sahiptir

Saç derisinde meydana gelen tahriş sorunlarını giderir

Kaşıntı sorunlarının tedavisinde kullanılır


Çörek Otu Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Çörek otu yağı, başka bir yağ ile karıştırılarak seyreltilebilir ve saç diplerine masaj yapılarak uygulanabilir. Saçlara uygulanan çörek otu yağı bir süre bekletilir ve ardından durulama işlemine geçilir. Çörek otu yağını direkt olarak saçlarına temas ettirmek istemeyenler, her zaman kullandıkları şampuanlarının içerisinde birkaç damla yağ damlatarak kullanımını sağlayabilir.

Şampuanın içerisine karıştırılabilen çörek otu yağı aynı zamanda saç bakım ürünlerinin içerisine de dahil edilebilir.

Çörek Otu Yağı Ne Kadar Süre Kullanılmalıdır?



Farklı yağlarla karıştırılmadan çörek otu yağı güvenli bir şekilde saç ve saç derisine sürülebilir. Bunun için avuç içerisine bir miktar yağ alınıp ilk olarak saç derisine masaj yaparak uygulamaya başlanmalıdır. Ardından saç uçlarına doğru çörek otu yağı yedirilir.

Tüm saça eşit oranda yağ uygulandıktan sonra havlu ya da bone kullanarak yağın etrafa bulaşması önlenebilir ve ortalama olarak otuz beş ila kırk dakika bu şekilde beklenir. Ardından saç tipine uygun şampuan kullanımı ile çörek otu yağı saçtan tamamen arındırılır. Bu uygulama haftada iki kez olacak şekilde düzenli olarak yapılmalıdır. Belli bir sürenin ardından saçlardaki değişim gözle görülür düzeye ulaşacaktır.

Çörek Otu Yağının Zararları

Çörek otu yağı haricen kullanıldığı zaman kişiler üzerinde herhangi bir yan etkiye neden olmaz. Genel olarak gözeneklerin tıkanmasına da neden olmayan çörek otu yağı, antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu sayede saç derisinde oluşan sivilce sorunlarının giderilmesini sağlar.

Çörek otu yağı kullanımında dikkat etmesi gereken kişiler, alerjik bünyelere sahip olan kişilerdir. Bu kişilerin yağ kullanımından önce gerekli testleri yaptırması ve uzman hekimlere danışması tavsiye edilmektedir.

Alıntı






İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:20.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia