Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Kadınca Genel > Saç - Makyaj Bakımı

Saç - Makyaj Bakımı Saçı uzatmak için neler yapılması gerekli, makyaj nasıl yapılır bilgileri..


Saç Dökülmesini Engelleyen 10 Süper Besin

Saçı uzatmak için neler yapılması gerekli, makyaj nasıl yapılır bilgileri..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Saç Dökülmesini Engelleyen 10 Süper Besin
Konudaki Cevap Sayısı
2
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
377

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Sürmenaj
  • 1 Post By Leydihan

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2021, 00:03   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Saç Dökülmesini Engelleyen 10 Süper Besin

Saç Dökülmesini Engelleyen 10 Süper Besin


Saç dökülmesi birçok insanı ilgilendiren önemli bir problemdir. Saçlar dışarıdan desteklendiği gibi vücudun içinden de desteklenmelidir. Yediğimiz yiyecekler saç dökülmesi konusunda önemli rol oynar.

Saç, hızlı büyüyen bir dokudur ve yediğiniz şeyler saçınız üzerinde direkt etkilidir. Sağlıklı saç büyümesi için A, C, E, B5, B6 ve B12 vitaminlerinin yanı sıra demir, çinko, protein, esansiyel yağ asitleri, silika, kükürt ve germanyum gibi çeşitli besinler gereklidir. Saç dökülmesini önlemenin ve saçınızın görünümünü iyileştirmenin en iyi yolu, saç büyümesini teşvik eden ve saç dökülmesini önleyen yiyeceklerden geçiyor. İşte saç dökülmesini önleyen 10 yiyecek.



Yumurta

Protein saçın birincil bileşenidir, bu nedenle saçınızı sağlıklı tutmak için yumurta gibi protein bazlı yiyecekler tüketmelisiniz. Proteine ​​ek olarak yumurta, saç dökülmesini kontrol etmeye yardımcı olan biyotin ve diğer B vitaminlerini içerir. Yumurtada bulunan protein, yüksek kaliteli protein olarak kabul edilir ve saç büyümesi ve saç gücü için mükemmeldir. Maksimum fayda için hem yumurta beyazını hem de sarısını yiyin. Yumurta akı, özellikle vücutta protein emilimini teşvik eden bir proteine ​​sahiptir. Her gün veya gün aşırı bir yumurta yemeye çalışın.


Somon

Somon, beyninize, kan damarlarınıza, cildinize ve saçınıza iyi gelen yağlı bir balık türüdür. Saç büyümesini destekleyen mükemmel bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Ayrıca B12 dahil olmak üzere B vitaminleri ve diğer vitamin ve minerallerle birlikte iyi miktarda protein içerir. Tüm bu besinler, saçların sağlıklı büyümesi için ve kuruluk veya saç dökülmesi gibi sorunları çözmek için gereklidir. Saç dökülmesini önlemek için haftada en az iki kez somon yemek önemlidir. Saç dökülmesini önlemek için yiyebileceğiniz diğer yağlı balıklar ise ringa balığı, sardalya, alabalık ve uskumrudur.


Tatlı patates

Düzenli olarak tatlı patates tüketerek saç dökülmesini kolayca önleyebilirsiniz. Vücudunuzun A vitaminine dönüştürdüğü beta-karoten ile doludur. A vitamini, saç ve kafa derisi de dahil olmak üzere sağlıklı hücre ve dokuların büyümesini destekler. Tatlı patates ayrıca bol miktarda C vitamini, bakır, demir ve protein içerir. Nasıl sevdiğinize bağlı olarak, haşlanmış veya fırınlanmış şekilde tüketebilirsiniz.


Sığır eti

Vücudun kaliteli saç üretmek için proteine ​​ihtiyacı vardır. Sığır eti, B vitaminleri, demir ve çinko ile birlikte iyi miktarda protein içerir. Optimal saç büyümesi için yağsız sığır eti haftada iki veya üç kez yenebilir.


Fasulyeler

Fasulyeler, saç büyümesi için gerekli olan protein, lif, B vitaminleri, C vitamini, çinko ve minerallerin düşük kalorili harika bir kaynağıdır. Fasulye ayrıca saç dökülmesini önlemek için gerekli olan iyi miktarda demir içerir. Saçınıza daha iyi saç büyümesi için ihtiyaç duyduğu besin öğelerini vermek için barbunya, siyah fasulye, barbunya, nohut ve soya fasulyesi gibi farklı türlerde taze veya kuru fasulye yiyebilirsiniz.


Ay çekirdeği

Ay çekirdeği protein, çinko, selenyum, biotin, potasyum, bakır, demir, B vitaminleri, E vitamini, magnezyum ve kalsiyum gibi saç dökülmesini önleyen bol miktarda besin içerir. Ayrıca omega-6 yağ asitleri de yüksektir. Sağlıklı saç büyümesini teşvik etmek için bir avuç çiğ ayçiçeği çekirdeği yiyebilirsiniz. Ancak yüksek kalorili ve yağ içeriğinden dolayı aşırı yemekten kaçınmalısınız.


Kuruyemişler

Kuruyemişler, donuk saçların yanı sıra saç dökülmesi sorununu çözmek için gerekli olan protein, vitaminler, mineraller, sağlıklı yağlar ve fitokimyasallar dahil olmak üzere çok çeşitli besinler içerir. Düzenli olarak kuruyemiş yemek saçınızın yıllarca sağlıklı kalmasını sağlayacaktır. Badem, yer fıstığı, ceviz ve kaju fıstığı gibi farklı kuruyemişleri beslenmenize dahil edebilirsiniz.


Ispanak

Ispanağın besin profili, onu güzel saçlara özlem duyan herkes için mükemmel bir süper yiyecek yapıyor. Ispanak iyi miktarda besin ve antioksidan içerir. Bu yeşil yapraklı sebze, sağlıklı saç büyümesi için gerekli olan B, C ve E vitaminleri, potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum ve omega-3 yağ asitleri için iyi bir kaynaktır.

Saç dökülmesini önlemek için ıspanakla birlikte brokoli, lahana ve pazı gibi diğer yeşil sebzeleri de yemelisiniz.


Leydihan bunu beğendi.
 
Alt 04 Ocak 2022, 15:06   #2
Çevrimdışı
Petrichor
Petrichor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Saç Dökülmesini Engelleyen 10 Süper Besin

Düzenli kullanımda B12 de iyi geliyor.

Denizlerim senin kıyılarında sakin
Bırak ellerini avuçlarımda kalsın.

- Ümit Yaşar Oğuzcan
 
Alt 04 Ocak 2022, 16:09   #3
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Saç Dökülmesini Engelleyen 10 Süper Besin

Saç uzakdıkça daha çok dökülüyor, bunu anladım.
Rahmetli babaannem, ''kısalt şu saçlarını vücudundaki vitaminleri alıyor'' derdi de inanmazdım. Uzayan saç, ekstra bakım ve beslenme gerekiyor.
Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:22.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia