Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > Pratik Bilgiler
Püf Noktalar

Pratik Bilgiler
Püf Noktalar
Mutfakta veya temizlikte püf noktaları.


Limonu Yemek Dışında Nasıl Kullanabilirsiniz?

Mutfakta veya temizlikte püf noktaları.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Limonu Yemek Dışında Nasıl Kullanabilirsiniz?
Konudaki Cevap Sayısı
2
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
325

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree3Beğeniler
  • 2 Post By Leydihan
  • 1 Post By Petrichor

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2021, 22:56   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
ok Limonu Yemek Dışında Nasıl Kullanabilirsiniz?

Limonu Yemek Dışında Nasıl Kullanabilirsiniz?




Çok Amaçlı Limonlu Temizleyici
Evin farklı yüzeyleri temizlenirken doğal bir ürün kullanmak isteyenlerin imdatlarına limon yetişiyor. Bir tane limonun kabuğu soyulduktan sonra 150 ml sirke ile bu kabuklar karıştırılarak bir gece bekletilmeli. Sabah olduğu zaman karışımın içerisine 150 ml su eklenmeli ve karışım sprey şişeye koyulmalı. Böylece çok amaçlı limonlu temizleyici hazırlanmış olacaktır.





Kesme Tahtası Temizliği
Kesme tahtaları her ne kadar düzenli bir şekilde temizleniyor olursa olsun üzerinde kalan kalıntılar kötü bir görüntünün ortaya çıkmasına neden olabilir. Ayrıca deterjan ile yapılacak olan temizlik sonrasında tahta iyi durulanmazsa farklı sorunlar kendini gösterir. Bunların oluşmasının engellenmesi adına ise bir limon iki bölündükten sonra sünger gibi kullanılıp kesme tahtası temizlenebilir. İki kere yapılacak olan işlem ile beraber kesme tahtası tertemiz olacaktır.





Limon ile Beyazlar Daha Beyaz
Beyaz çamaşırların zamanla farklı sebeplerden ötürü renklerinde kendini gösteren değişimler pek çok kadının canını oldukça ciddi anlamda sıkmakta. Bunun için birbirinden farklı yöntemleri denemiş olsalar da bu yöntemler çoğu zaman istenilen sonuçların elde edilmesini sağlamıyor. Şimdilerde ise limon ile istenilen sonuçlar kolaylıkla elde edilebiliyor. Karbonat ve limon suyu karıştırıldıktan sonra çamaşırlara uygulanabilir. Ardından da çamaşırlar makinede yıkanabilir.





Manikürü Limonla Yapın
Tırnakların güçlendirilmesi adına ılıtılmış olan suyun içerisine taze limon suyu eklenmelidir. Sonrasında ise hazırlanmış olan bu karışımın içerisine batırılacak ola tırnaklar suda 10 dakika boyunca bekletilebilir.





Çillerden Limon ile Kurtulun
Cilt lekeleri ve çiller pek çok kişinin en fazla yaşadığı sorunlardan bir tanesi. Birçok farklı ürün kullanılmasına rağmen istenilen sonuçlara ulaşılamıyor. Halbuki limon kullanılarak çillerden ve lekelerden kurtulmak da mümkün olacaktır. Bunun için bir tane limon ikiye kesildikten sonra yüze sürülmelidir. Birkaç dakika boyunca bekletildikten sonra yüz ılık su ile yıkanır. Bu aşamadan sonra dikkat edilmesi gereken şey ise yüzün mutlaka nemlendirilmesidir. Çünkü bilindiği üzere limon cildi kurutur ve kuru ciltte kırışıklık oluşumu ciddi oranda hızlanır.





Lavabonuzu Limonla Temizleyin
Tertemiz bir lavaboya sahip olmak isteyenler; limon kabuklarına sürecekleri karbonat ile lavabolarını ovmaları sonrasında arzu ettikleri başarılı sonuçlara kolayca erişmiş olacaklar. Ovma işlemi sonrasında lavaboların ekstradan bir ürünle temizlenmesine gerek kalmayacak; yalnızca su ile durulamak yeterli olacaktır.





Limonla Ayakkabı Kokusunu Giderin
Ayakkabılarda oluşan kokular pek çok kişinin canını oldukça ciddi şekilde sıkabilmekte. Böyle durumlar ile karşı karşıya kalmış olan kişiler ise taze limon kabuklarını kullanabilirler. Bu kabuklar ayakkabıların içerisine koyulduktan sonra bir gece boyunca bekletilebilir. Sabahında ayakkabıdaki kokudan eser kalmayacaktır.





Koltuk Altı Beyazlaması İçin Limonu Kullanın
Koltuk altında oluşan kararmaların meydana çıkarttığı olumsuz görüntüyü ortadan kaldırmak isteyenler; bunun için limonu kullanabilir. Limonun içerisinde yer alan asit sayesinde koltuk altında bulunan lekeler ve ölü hücreler soyularak yok edilecektir. Her gün duş öncesinde koltuk altına yarım limon sürüldükten sonra birkaç dakika bekletilmelidir. Ardından ise yıkanılabilir. 1 hafta içerisinde istenilen sonuçlar elde edilmiş olacaktır.

Alıntıdır.



Sürmenaj ve Petrichor bunu beğendiler.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.

Konu Leydihan tarafından (26 Eylül 2021 Saat 23:02 ) değiştirilmiştir.
 
Alt 27 Eylül 2021, 23:55   #2
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Limonu Yemek Dışında Nasıl Kullanabilirsiniz?

Nimeti harcamam. Çok karşıyım.
 
Alt 28 Eylül 2021, 12:36   #3
Çevrimiçi
Petrichor
Petrichor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Limonu Yemek Dışında Nasıl Kullanabilirsiniz?

Tırnaklara gerçekten çok iyi geliyor hem sertleştiriyor hem de güçlendiriyor. Ben haftada iki kez yaparım.
Leydihan bunu beğendi.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:07.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia