15 Ocak 2023, 01:29
|
#1
|
Çevrimiçi
Luminary
Dermân arardım derdime, derdim bana dermân imiş.
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
|
İstanbul Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır?
İstanbul Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Geçmişi 7000 yıl öncesine dayanan pirinç, Hindistan'dan İç Anadolu'ya gelmiş, böylece İstanbul Pilavı olarak Saray mutfağının ve İstanbulluların en sevdiği yemekler arasına girmiştir. Pirinç, buğday, çavdar ve arpa Osmanlı'nın en önmeli zahire ürünlerinden olmuştur.
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 150 gr bezelye
- 3 su bardağı tavuk suyu veya su
- Tuz
- 30 gr tereyağı
- Yarım tavuk göğsü
- 1 tutam safran
- 25 gr antep fıstığı
- 25 gr badem
- 2 çorba kaşığı limon suyu
İstanbul Pilavı Nasıl Yapılır
- Safranı, bir kahve fincanı sıcak suda 10 dakika bekletip suyunu süzerek posasını atın. Pirinçleri ılık, tuzlu ve 1 çorba kaşığı limon ilave edilmiş suda yarım saat bekletin.
- Tavuk göğsünü bir tencerede üzerini aşacak kadar sıcak su, kalan limon suyu ve tuz ekleyerek haşlayın.
- Fıstık ve bademleri sıcak suda 5 dakika bekletip kabuklarını soyun. Bezelyeleri haşlayın.
- Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin. Bademleri ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Delikli kepçeyle çıkarıp bekletin. Aynı tencereye pirinçleri ilave edip sürekli karıştırarak kavurun.
- Sıcak tavuk suyu, safranlı su ve 1 tutam tuz serpiştirin. Ağır ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp antep fıstığı, bezelye, didiklenmiş tavuk eti, kiraz domates, dereotu ve bademleri ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.
Alıntı

Kim olduğun o kadar bağırıyor ki ne dediğini duyamıyorum.
-Doğan Cüceloğlu
Gel gör beni aşk ney'ledi...
|
|
|