Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > Pilavlar-Makarnalar

Pilavlar-Makarnalar Lezzetli pilav ve makarna tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..


İstanbul Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Lezzetli pilav ve makarna tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İstanbul Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
36

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2023, 01:29   #1
Çevrimiçi
Luminary
Dermân arardım derdime, derdim bana dermân imiş.
Luminary - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
tencere İstanbul Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır?

İstanbul Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır?


Geçmişi 7000 yıl öncesine dayanan pirinç, Hindistan'dan İç Anadolu'ya gelmiş, böylece İstanbul Pilavı olarak Saray mutfağının ve İstanbulluların en sevdiği yemekler arasına girmiştir. Pirinç, buğday, çavdar ve arpa Osmanlı'nın en önmeli zahire ürünlerinden olmuştur.



Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 150 gr bezelye
  • 3 su bardağı tavuk suyu veya su
  • Tuz
  • 30 gr tereyağı
  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 tutam safran
  • 25 gr antep fıstığı
  • 25 gr badem
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
İstanbul Pilavı Nasıl Yapılır
  1. Safranı, bir kahve fincanı sıcak suda 10 dakika bekletip suyunu süzerek posasını atın. Pirinçleri ılık, tuzlu ve 1 çorba kaşığı limon ilave edilmiş suda yarım saat bekletin.
  1. Tavuk göğsünü bir tencerede üzerini aşacak kadar sıcak su, kalan limon suyu ve tuz ekleyerek haşlayın.
  1. Fıstık ve bademleri sıcak suda 5 dakika bekletip kabuklarını soyun. Bezelyeleri haşlayın.
  1. Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin. Bademleri ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Delikli kepçeyle çıkarıp bekletin. Aynı tencereye pirinçleri ilave edip sürekli karıştırarak kavurun.
  1. Sıcak tavuk suyu, safranlı su ve 1 tutam tuz serpiştirin. Ağır ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp antep fıstığı, bezelye, didiklenmiş tavuk eti, kiraz domates, dereotu ve bademleri ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.




Alıntı







Kim olduğun o kadar bağırıyor ki ne dediğini duyamıyorum.
-Doğan Cüceloğlu








Gel gör beni aşk ney'ledi...
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:33.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia