01 Mayıs 2020, 04:26
|
#1
|
Çevrimdışı
Tomris
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
|
Şehriyeli Tereyağlı Pilav
Şehriyeli Tereyağlı Pilav
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Su
Yapılışı
Pirinci iyice yıkanır suda en az 10 dakika bekletilir. Daha sonra suyu tamamen süzülür. Tencereye sıvıyağ koyulur kızdırılır tel şehriyeyi tencereye alıp pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra tereyağı koyulur ve eritilir. Pirinç tencereye alınır yaklaşık 3-4 dakika kavrulur yağın köpük köpük olmasına dikkat edilmelidir. Daha sonra bir tutam tuz atılır üzeri kapanacak şekilde kaynamış su dökülür ocağın küçük gözünde kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir ve altını kapatılıp üzerini havlu ile kapatıp 5 dakika dinlendirilip servis yapılır.
İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
|
|
|