Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Eğitim > Eğitim ve Öğretim > Meslek Tanıtımları

Meslek Tanıtımları Mesleklere dair merak ettiğiniz, meslekler hakkında bilgi sunan alan


Yurtdışında En Çok Para Kazandıran 5 Bölüm

Mesleklere dair merak ettiğiniz, meslekler hakkında bilgi sunan alan



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Yurtdışında En Çok Para Kazandıran 5 Bölüm
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1391

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2021, 18:36   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Yurtdışında En Çok Para Kazandıran 5 Bölüm

Yurtdışında En Çok Para Kazandıran 5 Bölüm



Üniversite sınavlarına hazırlanırken uzun uzun ileride okumak istediğimiz bölümü, dolayısıyla da yapmak istediğimiz mesleğe dair hayaller kurarız. Fakat çoğu zaman kendimizi iyi tanımamaktan dolayı, hangi mesleklerde daha verimli olabileceğimizi doğru şekilde analiz edemiyoruz. Öğrencilerin önemli bir bölümü henüz eğitimleri devam ederken okudukları bölümlere dair pişmanlıklar yaşıyor.



Doğru bölümde olduğunu düşünenlerinse genelde gelecekle ilgili kaygıları olabiliyor. Kısacası, hayal ettiği bölümde okuyup hak ettiğini düşündüğü paraları kazanabilen birey sayısı ne yazık ki oldukça az. Bunun elbette onlarca nedeni olabilir; ancak en önemli nedeni ülkemizdeki işsizlik sorunu. Diledikleri alanlarda iş bulamayan pek çok kişi gözünü yurtdışına çeviriyor. Çünkü aynı alanlarda olmasına rağmen buraya kıyasla ülke dışında çok daha fazla para kazanma olasılığı söz konusu. Peki yurtdışında genel anlamda en çok para kazandıran 5 bölüm ne? Gelin bu sorunun cevabına beraber bakalım.


Biyomedikal Mühendislik
Çağımızın en popüler mesleklerinden biri olan biyomedikal mühendislik, yurtdışında yılda ortalama 85 bin Dolar civarında kazandırıyor. Bu da aylık olarak yaklaşık 7 bin Dolara tekabül ediyor. Cihazlara ait yazılımlar, yapay zeka sistemleri, yapay organlar; biyomedikal mühendisliğin alanına giren başlıklardan sadece birkaç tanesidir.



Matematik

Ülkemizde belki bu bölümden mezun olanlar iş bulmakta bile zorluk çekerken yurt dışında mezun olanlar astronomiden animasyona kadar pek çok alanda çalışma olanağı bulur. Matematik, yüksek lisansın özellikle maaş standardını arttıracağı bir bölüm diyebiliriz. Bu nedenle yurtdışında Matematik alanında master yapmak, size çok önemli artılar katacaktır. Matematikçiler yılda 105 bin Doların üzerinde kazanabiliyor.


Bilgisayar Bilimleri
Ülke dışında okuyanlar arasında özellikle teknoloji sektörüne özel bir ilgi olduğunu söyleyebiliriz. Yapay zeka, pc sistemleri, yazılım gibi konulara özel bir ilginiz varsa ve büyük bilişim markalarında görev almak gibi bir hayaliniz varsa, bunun yolu bilgisayar bilimleri alanında eğitim almaktan geçiyor. Bu bölümden mezun olanlar senede ortalama 115 bin Dolar kazanıyor


Eczacılık
Eczacılık bölümlerinden mezun olanlar kolay kolay işsiz kalmıyor. Bu durum ülkemizde de böyle; ancak maaş standartları arasında tam manasıyla bir uçurum söz konusu. Hem ilacın üretim sürecine hem de hastalara bizzat ulaştırıldığı zaman dilimine kadar her detaya dair eğitim alabileceğiniz bu bölümden mezun olduktan sonra hastane, eczane ya da laboratuarlarda çalışabilirsiniz. Bu bölümden mezun olanlar ülke dışında ortalama 122 bin Dolar gelir elde ediyor.



Tıp
Listemizin zirvesinde tahmin edeceğiniz üzere Tıp alanı bulunuyor. Yurtdışında büyük sabır gösterip tıp eğitimi alırsanız, bu emeğinizin ve özverinizin karşılığını fazlasıyla alacağınızdan emin olabilirsiniz. Küçük halk sağlık merkezlerinden bilim enstitülerine, nerede çalışırsanız çalışın, kazançlarınız 110 bin Dolardan aşağı olmayacaktır. En yüksek maaşlar ise 270 bin Doları buluyor. Cerrah ve anestezi uzmanları tıp alanında en çok kazananlar arasında yer alıyor.

Alıntıdır.



Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.

Konu Sürmenaj tarafından (25 Eylül 2021 Saat 20:32 ) değiştirilmiştir.
 
Alt 25 Eylül 2021, 20:33   #2
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Yurtdışında En Çok Para Kazandıran 5 Bölüm

Yurtdışına gitsem amele olacakmışım.
Burada da farklısı değilim zaten. (:
Leydihan bunu beğendi.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:44.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia