Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Genel ve Güncel > Köşe Yazıları ve Makaleler

Köşe Yazıları ve Makaleler Güncel köşe yazıları...


Uğur Dündar : Uğur Mumcu'lar Ölmez

Güncel köşe yazıları...



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Uğur Dündar : Uğur Mumcu'lar Ölmez
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
506

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree4Beğeniler
  • 2 Post By Sürmenaj
  • 2 Post By Mezarkabul

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2021, 23:11   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
ok Uğur Dündar : Uğur Mumcu'lar Ölmez

Uğur Dündar : Uğur Mumcu'lar Ölmez

Bugün Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük soruşturmacı gazetecisi, dostu olmaktan onur duyduğum Uğur Mumcu'nun şehit edilişinin 28. yıl dönümü.

Yaşamı boyunca güç odaklarıyla mücadele ederken “Haklıdan yana değil de, güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar. Güç merkezi değiştikçe dönerler, fırıldak olurlar” deyişi hafızalara mıh gibi yerleşti…

★★★

Kendisini örnek aldığımı ve gerçeklerin ortaya çıkmasına çok kızan güç odaklarının soruşturmacı gazetecileri itibarsızlaştırmak için tek malzemeleri yalan, dolan ve iftira olan haysiyet celladı tetikçileri kullandıklarını çok iyi bildiğinden, saldırıya uğradığımda, hep yanımda dururdu. Destek verici, yüreklendirici yazıları, hem çocuklarımın gurur duyacakları saygın bir miras, hem de hayatımın en değerli ödülleri oldu…

★★★

Yine ne mutlu bana ki; ortak anılarımız da çoktu.

Bunlardan biri, 1987 yılı Sedat Simavi Ödülü'nü birlikte kazanmamızdı.

Şimdi geriye dönüp baktığımda, “Gazetecilik” dalındaki ödüllerimizi alırken yaptığı müthiş konuşmayla, bugünlere ışık tuttuğunu ve emperyalizmin işbirlikçisi Suudi Arabistan Hanedanı'nın coğrafyamız için ne kadar büyük tehlike haline geleceğini çok net anlattığını görüyorum…

İşte Uğur Mumcu'nun, günümüz Türkiye'sini 34 yıl öncesinden görüp anlattığı o tarihi konuşmadan bazı satır başları:

★★★

“(…) Ben ödülün kime verildiğinden çok, hangi konulara verildiğini dikkate alırım.

Laikliğin günümüz Türkiye'sindeki önemi, her gün biraz daha anlaşılıyor. Bu yüzden jürinin gerek Uğur Dündar'ı, gerekse beni, laiklik konusundaki yayınlarımızdan dolayı ödüllendirmesini, bilinçli ve duyarlı bir seçim diye yorumluyorum.

(…) ‘Rabıta' dizisinde, dinsel akımların yurt dışındaki merkezlerini, bağlantılarını ve ilişkilerini vurgulamaya çalıştım.

İslam finans kurumları Türkiye'ye yeni yeni geliyorlar. Türkiye'de bugün, yurt dışından maddi yardım alan İslamcı akımlar cirit atıyor. Bunu daha net, daha açık, isim isim açıklayacağım. Hangi siyasal gücün içinde bulunduklarını, hangi sermaye gruplarının arkasında olduklarını kanıtlamaya çalışıyorum…”

★★★

“Kalpaksız Kuvvacı” olarak da anılan Mumcu, Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı aydınlanmacı bir yurtseverdi.

Karlı bir kış günü hain tetikçilerin hazırladığı bombalı tuzağın patlaması sonucu hayatını kaybetmesinin nedeni de; Türkiye'deki laik demokratik rejimi hedef alan yurt dışı destekli akımların üzerine cesaretle gitmesi ve laikliğin önemi üzerine kaleme aldığı yazılarıydı…

★★★

Tetikçilerin bir bölümü, İçişleri bakanlarından, efsanevi polis şefi Sadettin Tantan döneminde gerçekleştirilen Umut Operasyonu kapsamında yakalandılar. İran'da askeri eğitim aldıklarını söyleyen Selam Tevhid/ Kudüs Savaşçıları Terör Örgütü tetikçilerinden “Tekin” kod isimli Ferhan Özmen bombayı kendisinin yaptığını Oğuz Demir'in de Mumcu'nun aracına yerleştirdiğini itiraf etti. Muammer Aksoy ve Bahriye Üçok suikastlarının de dahil edildiği Umut Davası sonucunda Ferhan Özmen, Nejdet Yüksel ve Rüştü Aytufan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Diğer sanıklar da çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Firari Oğuz Demir ise o tarihten bu yana aranıyor.

★★★

Aziz dostum Uğur Mumcu'yu ölüm yıl dönümünde sevgi, özlem ve rahmetle anıyor, yazımı onun unutulmaz sözlerinden biriyle noktalıyorum:

“Unutmayalım ki cesur bir kez, korkak bin kez ölür. Önemli olan insanın böyle bir toplumda mezar taşı gibi susmamasıdır!..”


Mezarkabul ve Zeytin bunu beğendiler.
 
Alt 24 Ocak 2021, 23:34   #2
Çevrimdışı
Mezarkabul
Mezarkabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Uğur Dündar : Uğur Mumcu'lar Ölmez

Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı gibi isimler maalesef sırf mevcut iktidarlara ve cemaatlere karşı oldukları için fail'i meçhullere kurban gittiler.
Son zamanlarda idam mahkumu Alaattin Çakıcı maalesef mevcut iktidar tarafından salıverildi. İnşallah yeni fail-i meçhuller olmaz.
Zeytin ve Sürmenaj bunu beğendiler.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:17.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia