Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > Konserveler-Turşular

Konserveler-Turşular Lezzetli konserve ve turşu tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..


Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?

Lezzetli konserve ve turşu tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
380

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Haziran 2020, 20:03   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?

Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?

Bazı yemekler vardır ki turşusuz düşünülemez. Turşusuz o yemeğin tadı olmaz. Salatalık turşusu ya da diğer adıyla kornişon turşu da pek çok yemeğe tat veren ama bazı yemeklerle harika bir uyum sağlayan garnitürlerin başında gelir. Kuru fasulyeyi, kısırı, bulgur pilavını, dönerli sandviçi, tarhana çorbasını kornişonsuz düşünmek ne mümkün? Turşunuzu şimdiye kadar hep hazır aldı iseniz ve şimdiden sonra kendi turşunuzu kendiniz kurmak istiyorsanız turşu nasıl kurulur sorusuna cevap arar olmuşsunuzdur. Salatalık turşusu yapımı için gerekli malzemeleri hazır ettikten sonra iş sadece tarifte söylenenleri uygulamaya kalıyor. Zira turşu, kavanoz içinde kendi kendine fermente olup, kısırın, etli fasulyenin yanında yer alacağı günü bekliyor. Gelin salatalık turşusu nasıl kurulur hep birlikte göz atalım.



Salatalık Turşusu Tarifi
Kornişon turşu yapımı için malzemeler:

3-4 kilogram taze salatalık veya kornişon salatalık
2 baş sarımsak
3 su bardağı sirke
7 yemek kaşığı iri taneli tuz
2 tatlı kaşığı limon tuzu
1 avuç nohut
Yaklaşık 9 bardak çeşme suyu
2 adet limon
Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır? 1

Yapılışı:

Sıra geldi turşunun hazırlanışına… Yani kornişon turşu nasıl yapılır sorusunun yanıtına…

Salatalıkların saplarını kesin. Saplarını kestiğimiz salatalıkları bol suda iyice yıkayın ve salatalıkları birkaç yerinden bıçağın ucu ile delin. Bu işlem sirkenin, salatalıkların içine işleyip, olgunlaşmalarını sağlaması için yapılıyor.

Limonu daire şeklinde dilimleyin.
Kavanozun içine salatalıkların yarısını koyun.
Üzerine biraz sarımsak, bir avuç nohutun yarısı ve limon dilimlerini koyun.
Sonra tekrar kalan salatalıkları ve kalan sarımsakları kavanoza yerleştirin.
Başka bir kaba geri kalan tüm malzemeyi koyun ve karıştırın.
Daha sonra hazırladığınız turşu suyunu salatalıkların üzerine dökün.
Kavanozu karanlık ve güneş almayan bir ortamda saklayın.
Salatalık turşusunu 3-4 hafta sonra tüketebilirsiniz.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:13.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia