|
Konserveler-Turşular Lezzetli konserve ve turşu tarifleri, malzemeleri ve yapılışı.. |
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
25 Haziran 2020, 20:03 | #1 |
Çevrimdışı
|
Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?
Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?
Bazı yemekler vardır ki turşusuz düşünülemez. Turşusuz o yemeğin tadı olmaz. Salatalık turşusu ya da diğer adıyla kornişon turşu da pek çok yemeğe tat veren ama bazı yemeklerle harika bir uyum sağlayan garnitürlerin başında gelir. Kuru fasulyeyi, kısırı, bulgur pilavını, dönerli sandviçi, tarhana çorbasını kornişonsuz düşünmek ne mümkün? Turşunuzu şimdiye kadar hep hazır aldı iseniz ve şimdiden sonra kendi turşunuzu kendiniz kurmak istiyorsanız turşu nasıl kurulur sorusuna cevap arar olmuşsunuzdur. Salatalık turşusu yapımı için gerekli malzemeleri hazır ettikten sonra iş sadece tarifte söylenenleri uygulamaya kalıyor. Zira turşu, kavanoz içinde kendi kendine fermente olup, kısırın, etli fasulyenin yanında yer alacağı günü bekliyor. Gelin salatalık turşusu nasıl kurulur hep birlikte göz atalım. Salatalık Turşusu Tarifi Kornişon turşu yapımı için malzemeler: 3-4 kilogram taze salatalık veya kornişon salatalık 2 baş sarımsak 3 su bardağı sirke 7 yemek kaşığı iri taneli tuz 2 tatlı kaşığı limon tuzu 1 avuç nohut Yaklaşık 9 bardak çeşme suyu 2 adet limon Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır? 1 Yapılışı: Sıra geldi turşunun hazırlanışına… Yani kornişon turşu nasıl yapılır sorusunun yanıtına… Salatalıkların saplarını kesin. Saplarını kestiğimiz salatalıkları bol suda iyice yıkayın ve salatalıkları birkaç yerinden bıçağın ucu ile delin. Bu işlem sirkenin, salatalıkların içine işleyip, olgunlaşmalarını sağlaması için yapılıyor. Limonu daire şeklinde dilimleyin. Kavanozun içine salatalıkların yarısını koyun. Üzerine biraz sarımsak, bir avuç nohutun yarısı ve limon dilimlerini koyun. Sonra tekrar kalan salatalıkları ve kalan sarımsakları kavanoza yerleştirin. Başka bir kaba geri kalan tüm malzemeyi koyun ve karıştırın. Daha sonra hazırladığınız turşu suyunu salatalıkların üzerine dökün. Kavanozu karanlık ve güneş almayan bir ortamda saklayın. Salatalık turşusunu 3-4 hafta sonra tüketebilirsiniz. İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var. |
Yer İmleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Forum | Bilgilendirme | Künye |
Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece |
Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir. |
|