20 Nisan 2023, 01:08
|
#1
|
Çevrimdışı
Leydihan
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
|
Karışık Meyveli Hoşaf Nasıl Yapılır?
Karışık Meyveli Hoşaf Nasıl Yapılır?
Müjgan Yurtseven'in tarif defterinden... Karışık meyveli hoşaf tarifi...
Tarif defterimden;
Kuru meyvelerin doğal şekerleri yeterli olduğundan az miktarda bal ile tatlandırdığım leziz hoşaf... Bu arada kısa bir bilgi vermek istiyorum; Kuru meyvelerle yapılan hoşaf, taze meyvelerle yapılan komposto olarak adlandırılıyor.
Servis: 4 - 6 kişilik
Hazırlama & pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
- 10 adet kuru kayısı, ikiye bölünmüş
Yapılışı:
*Kuru meyveleri bir kaç defa bol suda yıkayarak süzdürün ve derin bir tencereye aktarın. Üzerlerine kakule, karanfil, çubuk tarçın ve suyu ekleyin. Orta ateşte meyveler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Ocağı kapatıp balı ekleyerek karıştırın.
*Oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın. Servis yapacağınız zaman kaselere pay edip üzerlerini nane yapraklarıyla süsleyin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın...
İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
|
|
|