Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kültür ve Sanat > Kültür - Sanat > Kitap Tanıtımları

Kitap Tanıtımları Okuduğunuz, beğendiğiniz kitapları tanıtabileceğiniz bölüm.


Bebeğinize Kitap Okumanın İnanılmaz Faydaları

Okuduğunuz, beğendiğiniz kitapları tanıtabileceğiniz bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bebeğinize Kitap Okumanın İnanılmaz Faydaları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
319

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Tomris

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2020, 17:08   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Bebeğinize Kitap Okumanın İnanılmaz Faydaları

Bebeğinize Kitap Okumanın İnanılmaz Faydaları

Kitaplar anne-baba ve çocuk arasındaki etkili iletişiminin en temel araçlarından biridir. Bebeğin dil gelişiminde oldukça faydalı olan kitapları bebeğiniz ile kısa sürede tanıştırmalısınız.

Kitap okumak zihinsel bir eylem olduğu kadar kültürel bir eylemdir. Küçük yaşlarda kitap okuma alışkanlığı kazandırıldığında, çocuğunuzun yetişkin bir birey olduğunda kitap okumayanlara göre bir adım önde olması kaçınılmaz olacaktır.

Bebeğinize kitap okumanın faydalarına geçmeden önce bilmeniz gerekir ki bu konuda ebeveynlere büyük görevler düşmektedir. Bebekler sizin her söylediğinizi anlamayabilir fakat bebeğinizle konuşmak için onun büyümesini beklemek zorunda değilsiniz.

Bebeğinize kitap okumak onunla geçireceğiniz verimli etkinlikler için yalnızca bir başlangıçtır. Anne-baba ve çocuk arasındaki iletişimin çok daha kaliteli olmasını sağlar.

Bir bebek 1 yaşını doldurduğunda anadilindeki tüm sesleri öğrenmiş olacaktır bu nedenle ona bol bol kitap okumanız daha fazla değişik sesi öğrenmesine katkı sağlayacaktır.

Bebeğinize ne kadar erken yaşta kitap okumaya başlarsanız onun gelişimini hızlandırmak için o kadar erken harekete geçmiş olursunuz.

Ebeveynleri tarafından bebeklik dönemlerinde kitap okunan çocuklar 2 yaşına geldiğinde diğer akranlarına göre daha fazla kelime öğrenmiş olurlar.


Bebeğe kitap okumanın faydaları;

· Bebeğe iletişimi erken dönemde öğretir.

· Renk, sayı, harf ve şekil kullanarak bilgileri eğlenceli şekilde öğrenmesini sağlar.

· Hafıza ve kelime haznesinin gelişmesini, dinleme yeteneğini tetikler.

· Bebeğin çevresinde yaşananlar hakkında bilgi edinmesini sağlar.

Kitap okumak bebeğinizin sosyal ve duygusal karakterinin oluşmasında önemli rol oynar. Sesinizdeki tonlama farklılıkları ve vurguları algılamaya yardımcı olur.



Farklı Yaşlar için İdeal Kitap Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Çok küçük bebekler kitaplardaki resimlerin ne anlama geldiklerini anlamazlar fakat odaklanmaları oldukça iyidir. Resimlerdeki parlak renkler, suratlar ve desenler ilgilerini çeker. Kitap okuduğunuzda bebeğinizin dinlenmesini ve huzurla uyumasını sağlarsınız.

4-6 ay arası bebekler kitaplara ilgi gösterirler. Tutmaya çalışabilir, dokunabilir ve ağızlarına alabilirler. Bu nedenle bu ay grubundaki bebekler için tasarlanmış bez kitapları seçebilirsiniz.

6-12 ay arasında ise kitaptaki resimleri anlamaya başlarlar. Siz kitabı okumaya başladığınızda çocuğunuz sesler çıkararak tepkiler vermeye çalışır. 12 aylık olduğunda ise sayfaları çevirmeye çalışacaktır.



Kitabı Ne Zaman Okumalısınız?

Bebeğinize kitap okumak için ihtiyacınız olan tek şey bebeğiniz, siz ve bir kitap. Başlangıç dönemimde birkaç dakika okumanız yeterlidir fakat bunu sürekli olarak tekrarlamalısınız. Kitabı tek oturuşta bitirmeye çalışmak bebeğinizin dikkatinin dağılmasına neden olabilir.

Her gün belirli bir okuma saati belirlemelisiniz. Özellikle uyku zamanlarından önce kitap okuma alışkanlığı kazandırmak çocuğunuzun uykuya dalmasını kolaylaştıracaktır.


Bebeğinize kitap okumak için yapmanız gerekenler;

· Kitap okurken bebeğinize sarılın, bu onun kendini güvende hissetmesini ve aranızdaki bağın güçlenmesini sağlayacaktır.

· Kitapta yer alan karakterlere göre sesinizin tonunu değiştirin, vurgulamaları atlamayın.

· Kitabı dümdüz okumaya çalışmayın, resimleri yorumlayarak soru cevap şeklinde ilerleyin.

· Kitabı okurken şarkı ve ninni söyleyin, hayvanların taklitlerini yapmaktan kaçınmayın bu şekilde okumanın eğlenceli bir eylem olduğunu kavrayacaktır.

· Bebekler tekrarlardan hoşlanır ve bu şekilde öğrenirler kitabı tekrar okumaktan çekinmeyin.

Bebeğinize kitap seçimi yaparken oldukça basit, tekrarlayan metinleri olan, bol resimli kitapları tercih edin. Yumuşak dokuları olan bez kitaplar bebeğiniz için en ideal olanlardır.

Çocuğunuza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için evinizde mutlaka bir kitaplığınız olmalıdır.

Çocuğunuzun oyuncak sepetine kitap bırakmak onu teşvik etmek açısından faydalı olacaktır.


Prenses bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:40.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia