Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Eğlence > Forumel Kafe > Kişisel Testler


Hangi Baskıdan Özgürleşmeye İhtiyacınız Var? (Test)



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Hangi Baskıdan Özgürleşmeye İhtiyacınız Var? (Test)
Konudaki Cevap Sayısı
2
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
129

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mayıs 2023, 20:18   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
soru Hangi Baskıdan Özgürleşmeye İhtiyacınız Var? (Test)

Hangi Baskıdan Özgürleşmeye İhtiyacınız Var? (Test)

Hepimiz günlük hayatımızı yürütürken, çoğu kez farkında bile olmadığımız, kodları geçmişimizde saklı baskılara maruz kalıyoruz. Peki sizin hissettiğiniz baskı hangisi? Sebepleri neler? Bu baskıdan nasıl özgürleşebilirsiniz?

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]





İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 23 Mayıs 2023, 20:38   #2
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Hangi Baskıdan Özgürleşmeye İhtiyacınız Var? (Test)

«Kontrol etmelisin» baskısı
Çağın, ahtapot kollu insanının bir temsilisiniz. Kurulu sisteminizin içinde her şeyin tıkır tıkır işlemesi gerekiyor. Ve siz bu sistem içinde başarılı çalışan, iyi anne-baba, iyi sevgili, iyi evlat, ilgili arkadaş rollerini layıkıyla oynamak için elbise değiştirip durmaktasınız.

Daima endişelisiniz: Her şey yolunda mı?
Alarmdasınız: Sorun çıkarsa hemen önlem almalıyım.
«Yapılacak işler» listenizin içinden rahatlıkla yeni bir iş listesi çıkarabilir, başına şöyle yazabilirsiniz : «Kontrol edilecekler.» Her şeyden haberiniz olması gerektiğine inandığınız için gereksiz bilgi akışına maruz kalıyorsunuz. Yorgun ve gergin hissettiğinizde, kimsenin size yardım etmediğinden yakınıyorsunuz.

Sebebi : Maddi endişelerle veya başarılı olmak için işi hayatının merkezine koymuş bir anne-babanın çocuğunuz. İnsanın iyi bir hayat sürebilmesi için iyi bir kariyeri ve geliri olması gerektiği mesajının her fırsatta verildiği bir aile ortamında yetişmişsiniz. Daima en kötü ihtimali düşünmek, olası probleme karşı önlem almak anne-babanızdan öğrendiğiniz başarılı olma şartı.

«Kontrol etmelisin» baskısından nasıl özgürleşirsiniz?
İşe yavaşlayarak başlayın. Aynı anda birden fazla iş yapmayı, zekâ belirtisi olarak görmekten vazgeçin. O anda yaptığınız her neyse, sadece onu yapın. Yürüyüşe çıktıysanız sadece yürüyün, yemek yapıyorsanız sadece yemek yapın. Yavaşlamak için âna odaklanmaya ve hareket halini azaltmaya ihtiyacınız var. Bunun en kısa ve etkili yolu, bedeninize odaklanmak. Nefes egzersizleriyle başlayın. Yin yoga, yoga terapi, restoratif yoga türlerinden birini hayatınıza katın. Yeni alışkanlığınızın bedeninizde hemen hissedeceğiniz rahatlatıcı etkisi, bulunduğunuz anda ve kendinizle kalmanızı sağlayacak.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 18 Şubat 2024, 14:18   #3
Çevrimdışı
Melde
Solum amor et mors
omnia mutant
Melde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Hangi Baskıdan Özgürleşmeye İhtiyacınız Var? (Test)

«Aile içi görev» baskısı
Aile fertlerinin sorunlarını çözmek, onları memnun kılmak, mutlu etmek ve eğer bunlardan birini yapamazsanız suçluluk duygusu altında ezilmek… Hayatınızın özeti bu. Aile ritüellerini kusursuz gerçekleştirmeye çalışıyorsunuz. Günlük telefon görüşmeleri, yıldönümü kutlamaları, rutin ziyaretler, pazar kahvaltıları… Kendinizi aile değerlerinin koruyucusu olarak görüyorsunuz. Bütün bunlar, bazen aile fertlerinden birine duyduğunuz kızgınlığı ve öfkeyi bastırmanıza sebep oluyor.


Sebebi: Muhtemelen suçlayıcı bir eğitim yöntemi benimseyen bir anne-babanın ilk ya da tek çocuğusunuz. Aile değerlerinin öneminin sık sık hatırlatıldığı, bu değerleri korumanızın ve bir gün kendi çocuklarınıza da aktarmanızın öğütlendiği bir aile ikliminde yetişmiş olmalısınız. Anne-babanızın kimi davranışlarınızı, aile değerlerine uygun bulmayarak eleştirmiş olmaları ihtimali yüksek.


«Aile içi görev» baskısından nasıl özgürleşebilirsiniz?


Anne-babanızı, kardeşlerinizi, eşinizi, çocuklarınızı memnun ve mutlu etmeye çalışmaktan vazgeçin. Çocuklarınız da dahil, her bireye sorunlarını çözmeleri için fırsat verin, gerçekten yardıma ihtiyaçları varsa yardım edin, ancak bütün sorumluluğu asla üstlenmeyin. Makul bulmadığınız kimi aile değerlerini benimsemek zorunda olmadığınızı kabul edin ve devam ettirmek için çaba göstermeyi bırakın. Aile bireylerinin yüzünde daima hoşnutluk ifadesi aramayın ve bulamadığınızda aklınıza ilk gelen «Benim yüzümden mi?» sorusu olmasın. Sevdiğiniz bir aktiviteye zaman ayırmak veya yeni bir hobi edinmek, «ben» ve «biz» ayrımı yapmanız konusunda size yardımcı olabilir.




istihbarat kurdum düşüne,
korkma tuzak değil.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:59.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia