Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Eğitim > Eğitim ve Öğretim > Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Kişisel gelişiminize yardımcı olacak makaleler, yönergeler ve konular bu bölümde.


Her şey Görecelidir: Gördüğümüz ve Gönlümüze Koyduğumuza Yakından Bakalım

Kişisel gelişiminize yardımcı olacak makaleler, yönergeler ve konular bu bölümde.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Her şey Görecelidir: Gördüğümüz ve Gönlümüze Koyduğumuza Yakından Bakalım
Konudaki Cevap Sayısı
2
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
253

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree6Beğeniler
  • 2 Post By Leydihan
  • 2 Post By Lareina
  • 2 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Eylül 2021, 18:48   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Her şey Görecelidir: Gördüğümüz ve Gönlümüze Koyduğumuza Yakından Bakalım

Her şey Görecelidir: Gördüğümüz ve Gönlümüze Koyduğumuza Yakından Bakalım

Görecelidir, her bir şey görecelidir. Kimilerimize göre, yani “göreceli olarak”, çalışmak zordur. Kimilerimize göre, yani yine göreceli olarak, anne olmak zordur. Kimilerimize göre sorumluluk almak zordur. Bazılarımız için okula gitmek dünyanın en ama en zor şeyidir. Diğer bir grup ise göreceli olarak hayatın bu kadar da zor olmaması gerektiğine inanır değil mi? Bir kısmımıza göre, yani göreceli olarak, yapılacak şeyler oldukça sınırlıdır, hayal ettiklerimize ulaşmak imkansızdır… Bazılarımız için, evet göreceli olarak, hayatımız boyunca yapıp yapabileceklerimiz, yaşayıp görebileceklerimiz de çoktan belirlidir ve o çizgilerin dışına çıkabilmek de “göreceli” olarak imkansızdır!

Ben bugün sizlerle birlikte bu görece kavramına biraz daha yakından bakalım istiyorum. Neden bu kadar fazla görelilik içinde yaşamaktayız? Neden bize oldukça zor gelen bazı kavramlar, örneğin bir şehirden bir şehire taşınmak, örneğin düzenli maaşı olan bir işte çalışmıyor olmak, örneğin hayatımızın bir yılında amacımızın yalnızca dünyayı gezmek olması gibi; bu olasılıkların ve yolların hepsi göreceli olarak bizler için neden bu kadar zordur?

Aslında bunu daha iyi anlamak için bizim eksenimize, bizim algı dünyamıza inmemiz gerekiyor. Bu görelilik kuramının anlatımına değinmemizi gerektiriyor. Çok basit anlamda bir çarşaf düşünelim, bu çarşafa eğer ağır bir top atacak olursanız gerili çarşaf içe doğru çökmeye başlar ve topun ağırlığı dolayısıyla iyice çöker. Fakat aynı top daha hafif olsaydı yapacağı çökme etkisi, yani çarşafın düzlüğü üzerindeki etkisi, çok daha az olacaktı ve hatta ikinci bir topu attığımızda bile dengenin sağlanması mümkün olabilecekti. Halbuki bu durum ağır top için olası değildi. Çünkü kendi ağırlığı ile öyle bir çöküş yaratmış olacaktı ki, ne atarsak atalım o çukurun (çarşaf üzerinde oluşan çökmenin) içine düşecekti.



İşte düşüncelerimiz de aynen böyle işler. Bazılarımız için konu o kadar ağırdır ki sonra gelen güzel şeyler bile adeta bir çukurda birikir gibi “zor” olanlar hanesinde birikmeye devam eder. Ve bazılarımız içinse hayatta ne olursa olsun, hangi zorluk gelirse gelsin bu düzlemde ancak minimum etki yaratır, çökme gibi bir durum söz konusu değildir. Verilen ağırlık enkaz yaratmadığı için her ne olursa olsun denge korunmaya devam eder… Hayat dert olmaz ve bugün yaşananlar zamanla dengeli bir şekilde algılanarak, hayata heyecanla bakılır halimize kolaylıkla dönülebilir!

Bugün bu yazımda bana eşlik ediyorsanız sizin evreninizde yaşanan çökmelere, neye ne ağırlık verdiğinize, hayatınızda size gelenleri nasıl yorumladığınıza bir kez daha bakmanızı dilerim. Daha farklı ne olabilirdi? Sizin zor diye hayıflandıklarınız gerçekten bu kadar zor mudur? Sizin çekinceleriniz gerçekten risk midir? Sizin olasılıksız gördükleriniz, gerçekten bu derece olasılıksız mıdır? Her bir şeyin ağırlığı, ancak sizin belirlediğiniz kadar!


Lareina ve Sürmenaj bunu beğendiler.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 24 Eylül 2021, 19:48   #2
Çevrimiçi
Lareina
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Her şey Görecelidir: Gördüğümüz ve Gönlümüze Koyduğumuza Yakından Bakalım

Alıntı:
Sizin olasılıksız gördükleriniz, gerçekten bu derece olasılıksız mıdır? Her bir şeyin ağırlığı, ancak sizin belirlediğiniz kadar!.


Hayat herkese aynı fırsatta değil aslında ama o engelleri de aşmak gerekir.
Vazgeçersen aslında dibe çöküyorsun.
Paylaşım çok hoştu emeğine sağlık @[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Sürmenaj ve Leydihan bunu beğendiler.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 24 Eylül 2021, 20:32   #3
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Her şey Görecelidir: Gördüğümüz ve Gönlümüze Koyduğumuza Yakından Bakalım

Hayatta herşey görecelik felsefesine göre değişkendir de..
Çektiğimiz acılar, iyilikler kötülükler..
Nazan Bekiroğlu'nun sözü vardı.
Acıların ağırlığı kıyaslanmaz. Herkes kendi taşıdığı yükü bilir..
Lareina ve Leydihan bunu beğendiler.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:46.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia