|
Kekler-Kurabiyeler-Tatlılar Lezzetli kek, kurabiye, tatlı tarifleri, malzemeleri ve yapılışı.. |
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
03 Aralık 2020, 15:08 | #1 |
Çevrimiçi
|
Kremalı Sütlaç Tarifi
Kremalı Sütlaç Tarifi
Yapımı için malzemeler 1 su bardağı pirinç 1 litre süt 200 mililitre krema 1 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı sıvı vanilya (ya da 1 paket vanilin) 2 yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday) Kremalı sütlaç tarifi Nasıl yapılır? Pirinçleri tencereye alıp üzerini 3 parmak geçecek kadar suyla güzelce haşlayın. (Suyunu çok çekerse biraz takviye yapabilirsiniz.) Pirinçler iyice yumuşayınca üzerine şekeri ekleyin. Sütten yarım su bardağı kadarını ayırıp kalanını da pirinçlere ilave edin. Arada karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Ayırdığınız süte nişastayı ekleyip karıştırın. Onu da sütlaca ekleyip 2 dakika daha kaynatın. Kremayı ve vanilyayı da ilave edip karıştırdıktan sonra bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Sütlacı kaselere bölüştürüp soğuttuktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun… İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var. |
Yer İmleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Forum | Bilgilendirme | Künye |
Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece |
Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir. |
|