02 Şubat 2023, 13:04
|
#1
|
Çevrimdışı
sırçafanus
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
|
Balkabaklı Tatlı Börek Tarifi, Nasıl Yapılır? Göçmen Böreği Tarifi
Balkabaklı Tatlı Börek Tarifi, Nasıl Yapılır? Göçmen Böreği Tarifi
Balkabağı ile Tatlı Börek Nasıl Yapılır?
Görsel Temsilidir.
Balkabaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gr balkabağı
- 3 yufka
- 12 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 12 yemek kaşığı ceviz içi
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Balkabaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bal kabaklarını bir kaba rendeleyelim. Cevizleri de ufalayalım, iriliği sizin nasıl sevdiğinize kalmış.
- Bir yufkayı ikiye katlayalım, katlanan kısımdan incecik keselim. (kolay ikiye ayrılması için)
- Her yufkayı bu şekilde yapalım yarım yufkalar elde etmiş oluyoruz. ( 6 adet)
- Her yarım yufkaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı toz şeker, bir tutam tarçın, 2 yemek kaşığı ceviz serpelim.
- Rendelediğimiz balkabaklarını paylaştıralım(Bunların miktarlarını sevdiğiniz lezzete göre çogaltabilirsiniz)
- Hazırladığınız yufkayı rulo yapın ve içe doğru kıvırın, ilk yufkayı bu şekilde (gül böreği şeklinde yani) yağladığınız tepsinin ortasına yerleştirin.
- Kalan yufkaları sırayla rulo şeklinde yapıp, etrafına sıralayın. Kol böreği şeklini verin.
- Üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün.(Yağ olarak sıvı yağ ya da zeytinyağ kullanmak tercihinize kalmış)
- 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin, çıkınca dilimleyip üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
Alıntı
|
|
|