Forumel.Com

Forumel.Com (https://www.forumel.com/)
-   Karadeniz Bölgesi (https://www.forumel.com/karadeniz-bolgesi/)
-   -   Rize Görülecek Yerler - Rize En İyi 10 Yapılacak Şey (https://www.forumel.com/karadeniz-bolgesi/1567-rize-gorulecek-yerler-rize-en-iyi-10-yapilacak-sey.html)

Tomris 01 Mayıs 2020 02:47

Rize Görülecek Yerler - Rize En İyi 10 Yapılacak Şey
 
Adım attığınız anda baş döndüren güzellikleriyle sizi büyüsü altına alan Rize'de; ne mavi hasrettir yeşile, ne yeşil hasrettir maviye.
Karadeniz'e sahili olan ve doğanın en çarpıcı renklerine ev sahipliği yapan Rize, masalsı güzellikte bir şehirdir. Adım attığınız anda sizi büyüsü altına alan bu şehirde; ne mavi hasrettir yeşile, ne yeşil hasrettir maviye. Çaylıkları, maviden laciverte dönen denizi, uçsuz bucaksız yeşili, neşeli insanları, parmaklarınızı yedirtecek kadar güzel olan yemekleri, yaylaları, şelaleleri, tarihi eserleri ve tertemiz havası ile unutamayacağınız bir tatil yaşatacak Rize.
Atlı Doğa Yürüyüşü: Rize'deki en renkli, en eğlenceli aktivitelerden biridir yaylalar arasında yapılan atlı doğa yürüyüşü. Göz alabildiğine uzanan yeşili, rengarenk kır çiçekleri, çarpıcı manzaraları ve tertemiz havası ile hafızanıza kazınan Rize yaylaları; atlı doğa yürüyüşü için önemli bir potansiyel oluşturmaktadır. Farklı bir deneyim yaşamak ve aynı zamanda da eğlenmek isterseniz Rize tam da aradığınız adres.

Bisiklet ve Motosiklet Gezisi: Bölgede en sık tercih edilen turlar arasındadır bisiklet ve motosiklet gezileri. Özellikle gökyüzüne yakınmışsınız hissi veren Kaçkar Dağları, bu geziler için harika bir potansiyele sahiptir. Her yıl dünyanın farklı bölgelerinden gelen bisiklet ve motosiklet severler çarpıcı güzellikler sunan yayla yollarını kullanarak kendi rotalarını çiziyorlar. Sizde bu gruplara dahil olabilirsiniz. Çamlıhemşin – Sal – Pokut ve İkizdere – Anzer – Dipsiz Göl en sık tercih edilen rotalar arasında gelir.

Olta Balıkçılığı: Rize'de en sık tercih edilen aktivitelerden biridir olta balıkçılığı çünkü bölgedeki birçok dere ve göl balık tutmaya elverişlidir. Birbirinden güzel yaylardaki akarsularda ve özellikle de bu yaylalar arasına yayılmış krater göllerinde ise tatlı su balığı bulunur.

Piknik: Doğanın en güzel renklerini üstünde güzel bir elbise gibi taşıyan Rize'de piknik yapacak birçok alan vardır. Yaylalar, göller, dere kenarları, ormanlar ve gürül gürül akan şelale kenarında yer alan piknik alanları arasından seçmekte zorlanacaksınız. Rüzgarın uğultusu, çiçeklerin kokusu, kuş sesleri ve tüm hücrelerinizi ele geçiren tertemiz hava eşlik edecek size keyifle yemeğinizi yerken.

Dağ ve Doğa Yürüyüşü: Ünü ülke sınırlarını aşan, yeşiliyle, şelaleleriyle göz dolduran Ayder Yaylası, dağ ve doğa yürüyüşü için uygun parkurlara ev sahipliği yapar. Rize - Hopa arasında yer alan masmavi gölleri, yemyeşil ormanları, gürül gürül akan dereleri, bin bir çeşit bitki türleri ve hayvanları ile doğal bir park görünümünde olan bu tepeler, dağcılık sporları için de çok elverişlidir.

Yemek Molası: Rize'ye kadar gelip, zengin yöresel tatlarından denemeden gezinizi noktalamayın. Laz böreği, muhlama, Rize pidesi, hamsi pilavı, hamsili ekmek ve dünyaca ünlü Anzer balından tatmadan dönmeyin. Ve tabii Rize'nin leziz çayından içip, sevdikleriniz içinde mutlaka satın almalısınız.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.