Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Kadınca Genel > Kadın-Erkek İlişkileri

Kadın-Erkek İlişkileri Kadın erkek ilişkilerine ait konular.


Eski Sevgilimi Nasıl Unuturum?

Kadın erkek ilişkilerine ait konular.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Eski Sevgilimi Nasıl Unuturum?
Konudaki Cevap Sayısı
3
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
219

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree4Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan
  • 1 Post By Never Give Up
  • 1 Post By Sürmenaj
  • 1 Post By Leydihan

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Haziran 2022, 20:48   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
soru Eski Sevgilimi Nasıl Unuturum?

Eski Sevgilimi Nasıl Unuturum?



Unutmayı unutun. Unutmak diye bir şey yoktur. Adapte olmak vardır.


Aşk acısı takıntılı bir durumdur. Aşk ve takıntı aynı hormonlardan beslenir. Belki de artık szin için bitmesi gereken bir ilişkiydi ama yine de içinizin acısı bir türlü dinmiyor.

Ne yapacaksınız?

İlk olarak ayrıldığınız insanı sosyal medyadan takip etmeyeceksiniz. Stalklamak denen bir tabir girdi hayatımıza ve bu durum ne yazık ki ayrılsanız dahi o insanın bir şekilde gözünüzün önünden gitmesine izin vermiyor. Yeni takibe alınan insanları görmek, başka birinin fotoğraflarını beğendiğini görmek, yeni eklediği insanları incelemek sizin o insandan zihinsel olarak kopmamanıza neden olur ve bu sizin için takıntılı bir uğraş halini alır. Siz bunları gördükçe acaba eklediği insan kim, neden fotoğrafını beğendi, o kadınla ya da erkekle yazışıyor mu diye düşündükçe eski sevgilinizi de daha çok düşünmeye başlarsınız. Zihninizde her şeyi tekrarlayıp durursunuz. O insanla yaşadığınız her anı düşünmek, söylediklerini zihninizin içinde döndürmek bir kısırdöngüye dönüşür. İlk başta bu alışkanlığı bir kenara bırakmak elbette pek de kolay olmayacaktır ama kendinize bunu bir kural olarak benimsemeniz kurduğunuz takıntılı bağın çözülmesine yardımcı olacaktır.

İkinci aşama ayrılığı anlamlandırmaktır. Sizden ayrılan sevgilinizin gidişini kendinizle ilgili bir eksikliğe bağlamaktan sakının. ''Ben nasıl terk edilirim?'' düşüncesi sizi bir kişilik krizine sürükleyeceğinden bu durumun öfke ve mutsuzluk yaratması kaçınılmaz olacaktır. Böyle bir savaşın içine girdiğinizde bunun egosal bir çalkantı olduğunun, yaşadıklarınızı bir saldırı olarak algıladığınızın bilincinde olun. Olanlar bir saldırı değil, kimse sizin kimliğinizi tehdit etmiyor. Sadece olması gereken oldu, belki de ve ilişkiniz bitti. Bunun sorumlusunu aramaktan vazgeçin. Kendinize ya da o insana yönelik ağır suçlamalarda bulunmayım. Biten ilişkinizin ardından yas tutmak, üzülmek, ağlamak içinizden geliyor olabilir. Ancak yapacağınız başka şeyler de var. Hayatınıza katacağınız yeni insanlar, gelişmeniz için yaşamanız gereken başka başka hikayeler. Ayrılığı anlamlandırmanız bu bu süreçte sağlıklı bir şekilde yol almanıza yardımcı olacaktır.

Üçüncü adım bu ilişkinin size neler getirdiğini ve sizden neler götürdüğünü yazarak çıkarmak olsun. Bu insan size neler kazandırdı neler kaybettirdi bir yere yazın ve net tabloyu görmeye çalışın. İlişkinin başlangıcından bugününüze gelene kadar hayatınıza kattıklarının ya da kaybettirdiklerinin bir raporunu çıkarın. Belki de gereksiz bir ayrıntıya takılı kaldınız ve büyük resmi göremeyecek kadar körleştiniz. İşte tam da bu anlarda gelir bir his ve içinize yerleşir. ''Aslında o kadar da mutlu değildim...'' ya da '' Beni düşündüğüm kadar değerli hissetirmemiş hiç'' cümleleri dökülüverir dudaklarınızdan. Samimi ve doğru bir değerlendirme yapın ama sakın kendinize haksızlık etmeyin.

İlişkilerde daha çok beraber olduğumuz insanları hayatımızın merkezine alma geri kalan her şeyi onun çevresine örme eğiliminde oluruz. Şimdi o merkezdeki insan gitti. Peki onu merkeze koymadan önceki hayatınızda neler yapıyordunuz? Hâlâ görüşmekte olduğunuz arkadaşlarınızla görüşün, ihmal ettikleriniz varsa onlara daha çok zaman ayırın. Kendinizi eve kilitlemektense sosyalleşmeyi tercih edin. Programlar yapın ve size değer verenlerle vakit geçirin.

Son olarak en büyük hata sürekli mutsuzluk ve semptomları göstermektir. Her şeyden elinizi ayağınızı çektiyseniz, battaniyenin altından çıkmıyorsanız, sürekli uyumayı ya da evde oturmayı tercih ediyorsanız yanlış yoldasınız. Bu sizin mutsuzluğunuzu daha da perçinlemekten başka bir işe yaramaz. Bunun tersine mutluymuş gibi davranın.

Duygularınızın esiri olmayın, davranışlarınızı kontrol ederek davranışlarınızın duygularınızı oluşturmasını sağlayın.

Bunları denemek için kendinize 63 gün verin. Neden 63 gün? Bir insanın alışkanlı edinmesi için gereken zaman 21 gün olarak belirlenmiştir, yani siz bir şeyi 21 gün boyunca tekrar tekrar yaparsanız o şey sizin için bir alışkanlık haline dönüşür. Bu da bilimsel olarak beyninizdeki yeni bağlantı nöronlarının oluşması için gereken zamandır. 3 tane 21 günse sizin tam iskrar demektir. Hem psikolojik hem de fizyolojik olarak temizlenmeniz ve yeni bağlantılar kurmanız için sihirli sayı 63'tür.

Süreci bozmadan, kararlı bir şekilde durmak, her ne olursa olsun kendinizi ve değerinizi unutmamak aşk acısından çıkışın kapısını açacak anahtarlardır.

Tüm bunlar üzerinde istikrarlı bir çalışma kalbinizdeki acıların hafiflemesine yardımcı olur. Ancak yeni birine kapıları açmak, size gerçek değerinizi hissettiren birinin kalbinize girmesine izin vermek size gerçekten de iyi gelecek şey olabilir.


Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 22 Haziran 2022, 00:42   #2
Çevrimdışı
Never Give Up
Never Give Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Eski Sevgilimi Nasıl Unuturum?

Unuttum ki başka sayfalar açtım hayatımda.
Leydihan bunu beğendi.

Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini,
Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz,
Değil mi ki ayaklar altında insan onuru,
#SOMA
 
Alt 22 Haziran 2022, 20:33   #3
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Eski Sevgilimi Nasıl Unuturum?

Çivi çiviyi söker. Sökmeden zor unutursunuz.
Leydihan bunu beğendi.
 
Alt 23 Haziran 2022, 03:09   #4
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Eski Sevgilimi Nasıl Unuturum?

Bir, canımı acıtanı. Bir de canıma can olanı unutmadım.
Canımı acıtanı Allah'a, canıma can olanı sevdiklerine havâle ettim.
Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:43.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia