Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Kadınca Genel > Kadın-Erkek İlişkileri

Kadın-Erkek İlişkileri Kadın erkek ilişkilerine ait konular.


Karşımızdaki İnsanı Değiştirebilir miyiz?

Kadın erkek ilişkilerine ait konular.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Karşımızdaki İnsanı Değiştirebilir miyiz?
Konudaki Cevap Sayısı
3
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
234

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree4Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan
  • 1 Post By Gece
  • 1 Post By Hikaye
  • 1 Post By Yazgı

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mayıs 2022, 18:52   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
soru Karşımızdaki İnsanı Değiştirebilir miyiz?

Karşımızdaki İnsanı Değiştirebilir miyiz?

Kimse bir başka insanı değiştirme gücüne sahip değildir ama o insanı olduğu gibi severek, ona olan inancınızı göstererek ona kendisini değiştirme gücü verebilirsiniz.

Herkes olduğu gibi kabul edilmek ister öyle değil mi? Kabul edilme, onaylanma ruhun, duyguların ve aklın besinidir. Çoğu kişi, kabul göreceği, kendisi olabileceği, kendisi olmayı göze alabileceği bir ilişkiye sahip olmak ister ve onun yanında rahat hissetmeyi arzular. İnsanlar kabul eden ve onları oldukları gibi seven ya da beğenen insanlar, diğer insanın davranışını iyi yönde değiştirme konusunda en çok etkiye sahip insanlardır.

Ancak bazen hayatımızdaki insan kendisiyle ilgili hiçbir şeyi değiştirmek istemez. “Ben böyleyim, beni bu şekilde kabul et” tavrı sinir bozucu durumların yaşanmasına neden olur. Hatta bazen o kadar sınırları zorlar ki neredeyse kırılma noktasına taşınır aranızdaki iletişim. Çok sevdiğiniz halde değişmeyen davranışlar karşısında ne yapmak gerekir? Kendinizi mi yoksa ilişkinizi mi feda edeceksiniz?

Bir insanı değiştirmeye çalışmak aranızda başlayacak olan sorunların habercisidir. Karşımızdaki insanın değişip değişmeyeceği yine o insana bağlıdır. Eğer partneriniz değişime açıksa ve hazırda bu iyidir ama partneriniz bunun tam zıddı bir tavır sergileyip direnç gösterirse değiştirmeye çalışma çabamız kaos ile son bulacaktır kaçınılmaz olarak. Karşımızdaki kişiyi değişime zorlarsak ve bunu ona dayatırsak asla bir sonuç elde edemeyiz. Aslında yapmamız gereken karşımızdaki insanı olduğu gibi kabul edip onun kusurlarını örtmektir. Yaşadığımız ilişkilerde olduğumuz gibi kalmamız mümkün değil, illa ki değişimler olacaktır ancak bu durum sadece yaşanılan mutlu ilişkiler için geçerlidir. Birey eğer mutsuz bir ilişkinin içimdeyse herhangi bir değişim için gereken motivasyona sahip değildir çoğu kez. Karşımızdaki insan ile kurduğumuz iletişim de değişim için etkili olacaktır. Dayatma ya da zorlama ile değil sevginin dilini kullanarak sevdiğinize yaklaşmak dönüşüm İçin en etkili yoldur.

Eğer değişimi başlatmak İçin uzlaşma yolunu seçecekseniz diğer insanların nasıl davranmaları gerektiğine dair katı kişisel standartlar oluşturmayı bırakın ve diğer insana kendisi olma hakkı verin ve onu olduğu gibi sevin. Kimse sizin istediğiniz, beğendiğiniz kostümleri gitmek zorunda değil. Üstelik o zorla giydirmeye çalıştığınız kostümler bir süre sonra patlayacak, tekrar eski sorunlar gündeme gelecektir. Oysa birini olduğu gibi sevdiğinizde sizi kırmaktan korkacaktır ve sizin için bu değişimi başlatmak isteyecektir. Bazen görür ve duyarız, evlenmeden önce çok hoyrat olan ve sorumsuz davranış sorumluluk almayan biri, bu karakterden çıkıp düzgün, sağlam, sorumluluk sahibi birine dönüşebilir. Peki bu nasıl olur? Elbette eşinin ona olan inancı sayesinde! “Eşim bana olan inancını hiç kaybetmedi, hep yanımda oldu ve böylece bir şekilde değişmek zorundaydım, ben de ona karşılığını vermek istedim” diyen çok inana rastladım. Birine inanmak o kadar güç bir duygu ki, o kişi sizi kaybetmemek uğruna değişmek için kendisi çabalar. Tabii ki inandık diye sınırlarımızdan vazgeçmek yok, hepsi bir arada olmalı. Bir insanı değiştirmek istiyorsanız eleştirmekten çok onu olduğu gibi kabul edin, onu sevin, değer verin ve ona inanın. O zaten değişmek için kendisi çabalayacaktır.

Sevgiyi hep bahanelerde, değiştirmeye çalıştığımız ve zorla yonttuğumuz insanlarda aradık değil mi? Belki karşınızdaki kişiyi ne kadar değiştirebildiyseniz, o kadar güçlü ve kazanmış hissettiniz kendinizi. Oysa gerçek sevgi, savaş değil, beklentisiz olmak ve tüm benliğinizle kabulleniştedir. Gerçek Sevda, ruhunun tüm derinliklerine kadar şefkat ve anlayışın bütünleşmesinin. Sevginin tutunmakla, sahip olmakla ilgisi yoktur. Sevgide kazanan ya da kaybeden de yoktur, asıl olan sevgi denen o çiçeği küstürmeden büyütebilmekte. Gerçek sevgi, saf ve naziktir; karşındakinin ruhunu kusuruyla, zayıflığıyla, hatalarıyla, nazik bir şekilde, incitmeden, yormadan anlayışla sevmektir. Bencilce sahip olup değiştirmeye çalışmadan, kendisine benzetmeye taraflarını değiştirmeye çalışmadan sarılmaktır. Bütün dünya masum değilken başka bir ruhtaki masumiyeti bulmaktır sevgi. Egolardan, bencillikten arınmış, anlayışla dolu bir yürektir, gerçek sevgi… Anlayış ve şefkat tüm yürekleri ısıtır, sabır ve gelişim sağlar…

Sevgiye gerçekten inanan kusur, bahane aramaz, sevginin bahanesi olmaz


Gece bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 11 Mayıs 2022, 20:10   #2
Çevrimdışı
Gece
Gece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Karşımızdaki İnsanı Değiştirebilir miyiz?

Gerçek sevgi, saf ve naziktir; karşındakinin ruhunu kusuruyla, zayıflığıyla, hatalarıyla, nazik bir şekilde, incitmeden, yormadan anlayışla sevmektir. Bencilce sahip olup değiştirmeye çalışmadan, kendisine benzetmeye taraflarını değiştirmeye çalışmadan sarılmaktır.

Çok anlamlı ve güzeldi..
Karşımızdaki insanı değiştirmeye çalışıyorsak önce kendimizden baslamayiz bence ..
Leydihan bunu beğendi.

...
Her nokta bir bitişken, ben sana üç nokta koydum...
Yanyana gelen bu üç nokta, boğazımda düğümlenen sana söyleyemediğim yarım bıraktığın karanlığım...
Bitirmeye cesaret edemediğim harflerim...
Keşfedilmemiş bir şarkının notasında dans eden bir kadının gölgesi...
Bazen korku, bazen hüzün, bazen sevinç...
Tamamlanmamış Sen ve Ben..
 
Alt 11 Mayıs 2022, 20:17   #3
Çevrimdışı
Hikaye
Hikaye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Karşımızdaki İnsanı Değiştirebilir miyiz?

son dönemlerde bazı insanları değiştirmek şöyle dursun üstünkörü düsüncelerini değistirmek için çaba göstermeye gerek dahi duymuyorum, uğrasmaya değecek bir değer görmüyorum ortada. hoş, görsemde bunu yapmıyorum. bu sebeple de ona ve olaya ilgisiz kaliyorum, ilgisiz kaldigim içinde kabahatli yine ben oluyorum.


Leydihan bunu beğendi.
 
Alt 11 Mayıs 2022, 20:24   #4
Çevrimdışı
Yazgı
Huysuz ve Tatlı Kadın
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Karşımızdaki İnsanı Değiştirebilir miyiz?

İnsanlar değişmez. Olduğu gibi sevebildiğiniz insanları sevin diğerlerinden uzak durun.
Leydihan bunu beğendi.

Bir insanı kazanmakla kaybetmek arasında ince bir çizgi vardır.
Adı; Üslup.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:04.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia