Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Dinler ve Kültürleri > İslamiyet Tarihi

İslamiyet Tarihi İslami konular hakkındaki paylaşımlara bu bölümden ulaşabilirsiniz.


İslam Nedir? İslamiyet Hakkında Kısaca Bilgi

İslami konular hakkındaki paylaşımlara bu bölümden ulaşabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İslam Nedir? İslamiyet Hakkında Kısaca Bilgi
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
5666

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Eylül 2020, 16:40   #1
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
ok İslam Nedir? İslamiyet Hakkında Kısaca Bilgi

İslam Nedir? İslamiyet Hakkında Kısaca Bilgi




Bütün ilahi dinler geldiğinde o dini insanlara anlatacak bir elçi ve beraberinde bir kitap gönderilmiştir. Son din olan İslam dini Peygamberi Hazreti Muhammed sallallahü aleyhi vesselemdir. Kitabı Kur'anı Kerimdir.

İslam Allah (c.c) tarafından Hazreti Muhammed (s.a.v) aracılığı ile insanlara gönderilen son dindir. Bu dine iman eden ve inanan kimselere de Müslüman denir.

Son din olan İslamiyet bütün insanlığa bir rahmet olarak gönderilmiştir. Kendinden önce gelen tüm ilahi dinlerin hükmünü ortadan kaldırmıştır. İlahi dinlerin güzel seciyelerini alıp bünyesinde barındırmıştır. İslam ve İslamiyet deyince ilk olarak insanların aklına rahmet gelmelidir.

İslamiyet gelmeden önce toplumda her türlü bozukluk kol geziyordu. İnsanların köle gibi alınıp satıldığı, kız çocukların diri diri toprağa gömüldü, kan davalarının olduğu, alkolün su gibi tüketildiği, ırkçılığın yayıldığı ve fakirlerin yaşam hakkının olmaması gibi birçok etken sayabiliriz. Bunların hepsini kaldırıp yerine insani değerler koyan bir anlayış getirmiştir.

İnsan İslamiyet geldikten sonra ne oldu sorusunu sormadan edemiyor. Köleliğin kaldırılması ile insanlar eşit olmuştur. Kimse kimseden daha üstün değildir. Bu konuda Kur'anı Kerimde şöyle bir ayet geçmektedir." Allah nazarında en üstün olanınız takvada ileri olanınızdır." Bu ayetten şunu rahatlıkla çıkarabiliriz. Üstün olmak ne millet sayesinde ne para pul sayesinde olur. Üstünlük ancak ve ancak Allah'ın emir ve yasaklarını samimi bir şekilde yerine getiren kişiler için olur. O da Allah katındadır.

Diri diri gömülen kız çocukları yerine İslamiyet onları başımıza taç yapmıştır. İslamiyet kadınları bize emanet etmiştir. Kan davalarını bitirip topluma huzur getiren yine İslam Dinidir. Hastalık haline gelen ve adete kangren olan ırkçılığı kaldırmış olup üstünlüğü takvaya dayandırmıştır.

İman İslam İlişkisi
İslam olmadan iman olmaz. İman olmadan İslamiyet olmaz. İki unsur birbirinden ayrılmaz. Yani İslam’ı kabul etmeyen bir kişi iman etmiş sayılmaz. İman edip de İslam Dinini kabul etmeyen bir kişi de aynı şekilde iman etmiş sayılmaz. İslam dinini kabul etmek için insanın hem kalben hem fiilen şehadet getirmesi gerekir.

İslam Dini insanlara iyiliği, güzelliği, akrabalara yardım etmeyi, adaletli olmayı, dürüstlüğü, doğruluğu emretmiştir. Fenalığı, çirkinliği, yalan söylemeyi kul hakkını yemeyi ve insanın bedenine zarar verecek her şeyi yasaklamıştır. Bu saydığımız unsurların tamamı evrensel bir kitap olan Kur'anı Kerimde geçmektedir.

İslam’ı öğrenmenin yolu Kur'an, hadis ve Hazreti Muhammed'in sünnetinden geçer. İslamiyet kendinden önce gelen din ve elçilerinden örnekler vererek ders almamızı istiyor. İslam ve İslamiyet’te ibadettin ve kulluğun nasıl olması gerektiğini açık bir şekilde göstermektedir. Toplumun nasıl olması gerektiği ve insanlar arasındaki diyaloğun nasıl olacağını belirtmiştir.

Ekonomik ilişkilerden ticarete kadar her yolun İslam’a uygun bir şekilde tarifini yapar. İslamiyet bütün canlıların yaşam hakkını ve hukukunu savunur. İslamiyet binlerce aleme rahmet olarak gönderilmiştir. İslamiyet insani, ahlaki ve her çağa hitap edebilen bir dindir.



Alıntıdır.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 09 Nisan 2022, 21:37   #2
Çevrimdışı
Never Give Up
Never Give Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: İslam Nedir? İslamiyet Hakkında Kısaca Bilgi

İndirilen İslam var Allah tarafından bir de uydurulan İslam insanlar tarafından ikisini ayırmak gerektiğini düşünüyorum.

Mesela indirilen İslam'da hırsızlık haramdır.

Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini,
Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz,
Değil mi ki ayaklar altında insan onuru,
#SOMA
 

Yer İmleri

Etiketler
dinler, hadis, hazreti muhammed, iman, islam nedir?, islamiyet ne demek, islamiyet nedir?, kur'an, son peygamber


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:22.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia