Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Sağlık Köşesi > İlaçlar

İlaçlar İlaçlar hakkında bilgiler ve ilaç prospektüsleri


Beklamet

İlaçlar hakkında bilgiler ve ilaç prospektüsleri



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Beklamet
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
288

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2020, 16:54   #1
Çevrimdışı
Dolunay
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Beklamet

Beklamet

Formülü:

Her 30 g'lık tüpte:
Aktif madde :
Beklometazon dipropionat 7.5 mg(%0.025)
Koruyucu madde: Metil paraben



Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Topikal kortikosteroid tedavisine cevap veren cilt hastalıklarının enflamatuvar ve pruritik semptomlarında endikedir. Atopik dermatitis, dermatitis herpetiformis, psoriazis, kontakt dermatitleri, çocuk eksemaları dahil her çeşit eksema, seboreik dermatis, ilaç erüpsiyonları, ışın ve fiziksel etkenlere bağlı dermatitler,nörodermatozlar, ürtiker, intertrigo, 1. derece yanıklar, güneş yanıkları ve böcek sokmaları.

Kontrendikasyonları:

Cilt tüberkülozu, canlı virüs aşısı uygulamaları, enfekte cilt hastalıkları ve Herpes gurubu hastaliklarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Akıntılı lezyonların tedavisinde yara kapandıktan sonra kullanılmaya başlanması uygundur. Absorbsiyon sonucu sistemik etki olasılığına karşı dikkatli olunmalıdır. Dermatolojik enfeksiyon mevcudiyetinde uygun bir antifungal veya antibakteriyel ilaç verilmelidir. Beklanan etki hemen elde edilemezse enfeksiyon kontrol altına alınıncaya kadar kortikosteroid kullanımına son verilmelidir. İrritasyon belirtilleri görülürse uygulamaya soz verilip uygun olan diğer bir yönteme başvurulur. Kapalı tedavi sırasında enfeksiyon gelişirse uygulamaya son verilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Topikal kortikosteroidler geniş yüzeylere veya zedelenmiş cilt üzerine tatbik edilidiklerinde kapalı tedavi uygulandığında aşırı dozlarda veya uzun süre kullandıklarında sistemik etki gösterebilecek miktarda absorbsiyona uğrayabilir. Bunun sonucunda adrenal süpresyon dahil sistemik etkiler görülebilir. Bu husular özellikle bebek ve çocuklarda sistemik yan etkilerin istenmeyeceği hastalık durumlarında dikkatle gözönünde bulundurulmalıdır.

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.Kullanım şekli ve dozu:

Günde 1-2 defa hasta bölgeye sürülür. Daha sonra hasta üzey iyileşmeye başlayınca uygulama daha seyrek yapılır.Dirsek ve diz gibi bölgelerde yer alan hiperofik lichen planus, kronik diskoid, lupus eritematoz ve psorazis gibi hastalıklarda kapalı tedavi tavsiye edilir.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:43.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia