Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > İçecekler

İçecekler Lezzetli kokteyl, meşrubat ve içecek tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..


Limonatanın acı olmaması için ne yapılmalı?

Lezzetli kokteyl, meşrubat ve içecek tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Limonatanın acı olmaması için ne yapılmalı?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
45

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2024, 02:59   #1
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
ünlem Limonatanın acı olmaması için ne yapılmalı?

Limonatanın acı olmaması için ne yapılmalı?



Kendine has aroması ve ferahlatıcı tadı ile evlerde hazırlanan limonata, yaz aylarının sıcak günlerinde keyifle tüketiliyor. Yapımı kolay gibi düşünülse de püf noktalarına dikkat edilmediğinde acı bir tat elde edilir.

Limonata, yaz aylarında yediden yetmişe herkesin en fazla tükettiği içecekler arasında yer alıyor. Yazın en sıcak günlerinde insanın içini ferahlatan limonata, evlerde kolay bir şekilde hazırlanabilir. Hafif ekşi bir tada sahip olan limonatanın içerisine bir de taze nane yaprakları ilave edildiğinde oldukça hoş bir aroma elde edilmektedir.

Limonatanın yapımı birçok kişi için oldukça kolay görülmektedir. Ancak bu lezzetli içeceği hazırlarken bazı püf noktalarına dikkat edilmez ise oldukça acı bir tat elde edilecektir. Bu acı tat ise limonatanın ziyan olmasına neden olur. Bu yazımızda sizlere limonata yapmanın püf noktalarını aktaracağız. Aynı zamanda limonatada acı tada neden olan hatalara da değineceğiz.



Acı Olmayan Limonata Hazırlamak İçin Gerekli Malzemeler

Bu malzemeleri kullanarak üç litre limonata elde edebileceksiniz. Sadece dört malzeme kullanarak hazırlayabileceğiniz bu limonatanın yapım aşamasındaki püf noktalarına da dikkat ederek, acı olmayan bir tat yakalamanız mümkün olacak.

İşte acısız limonata yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler;


1 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
3 litre su

Acı Olmayan Limonata Nasıl Hazırlanır?

Acısız limonata yapmak için ilk olarak limon ve portakalın güzel bir şekilde yıkanması gerekir. Ardından kabukları soyulmadan parçalara bölünmelidir. Elde edilen limon ve portakal parçaları, buzdolabı poşetine aktarılmalı ve bir gece boyunca buzlukta bekletilmelidir. Buzlukta bekletilen portakal ve limonata parçaları, limonata hazırlığına başlanmadan on dakika önce çıkartılmalıdır.

Limon ve portakal parçaları mutfak robotuna atılır ve üzerine şeker ilave edilerek püre kıvamına getirilir. Ardından uygun bir kap içerisine aktarılır ve üzerine suyu dökülerek on dakika bekletilir. Elde edilen karışım, bez torba ya da deliklik bir süzgeç yardımı ile süzüldükten sonra soğuk bir şekilde servis edilebilir.

Acı Olmayan Limonata Yapmanın Püf Noktası

Yapılan limonatanın acı olmaması için yapılması gereken en önemli işlem, portakal ve limonların yıkanıp küçük parçalara ayrıldıktan sonra buzlukta bekletilmesidir. Bu sayede limonatanın acı olma sorunu tamamen ortadan kalkacaktır. Kabuklarını soymak yerine o kısımlarda limonataya dahil edilir. Dileyenler, kabukların içerisindeki sert beyaz kısımları ayıklayıp, kabukları da küçük parçalara bölerek tarife dahil edebilir. Hazırlanan limonata soğuduktan sonra içerisine damak tadına göre taze nane yaprakları ilave edilebilir. Bu sayede daha fresh bir tat elde edilmiş olacaktır.

Limonatanın Faydaları Nelerdir?

Evde yapılan limonata yüksek oranda C vitamini, potasyum, magnezyum, folik asit, lif ve fitobesin içermektedir. Limondan kaynaklanan bu yüksek besin içeriği, insanların genel sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Özellikle yaz aylarında tüketilen limonatanın evde taze bir şekilde yapılmasına özen gösterilmelidir.
Limonata yaparken vitamin kaybının önüne geçmek için taze limonların kullanılmasına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda hazırlanan limonatanın çok uzun süre bekletilmeden tüketilmesi de oldukça önemlidir. Limonatanın insan sağlığına olan faydaları ise şu şekilde sıralanabilir;

Limonata vücudun yenilenmesini sağlar

Erken yaşlanmanın önüne geçer

Halsizliğin ve yorgunluğun giderilmesinde etkilidir

Düşük kaloriye sahip olması ile kilo kontrolüne yardımcı olur

Vücudun alkali dengesini sağlar

Özellikle yaz aylarında vücudun sıvı dengesini korur, susuzluğu giderir

Yüksek oranda C vitaminine sahip olduğu için bağışıklık sisteminin korunmasına katkı sağlar





İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:09.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia