Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > İçecekler

İçecekler Lezzetli kokteyl, meşrubat ve içecek tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..


Sıcak İçecekler: İç Isıtan 10 Sıcak İçecek Tarifi

Lezzetli kokteyl, meşrubat ve içecek tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sıcak İçecekler: İç Isıtan 10 Sıcak İçecek Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
294

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2022, 19:52   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
kahve Sıcak İçecekler: İç Isıtan 10 Sıcak İçecek Tarifi

Sıcak İçecekler: İç Isıtan 10 Sıcak İçecek Tarifi

İçinizi Isıtıp Vücudunuzu Hastalıklardan Koruyacak 10 Farklı Sıcak İçecek Tarifi

Özellikle soğuk günlerde elinizden eksik etmediğiniz, en sevdiğiniz sıcak içecekler hangileri oluyor? Kahveler mi, bitki çayları mı, yoksa sıcak çikolatalar, salepler mi? Peki bunlardan hangilerini hazır paketler halinde alıyor, hangilerini evde kendi ellerinizle hazırlıyorsunuz?
Evet, genel olarak poşet çaylar, hazır halde sunulan paketlerde aldığımız, en fazla sıcak sütle hızlıca karıştırdığımız sıcak içecekler kullanıyorsunuz, biliyoruz. Ve evet, yine evde kendi ellerinizle misler gibi hazırlasanız dışarıdan aldıklarınızı aratmayacak, hatta lezzetleriyle onları geride bırakacak sıcak içecek tariflerine imza atabilirsiniz diyoruz.

İçine hangi malzemeleri koyduğunuzdan emin olduğunuz, yapması neredeyse hiç vaktinizi almayacak kadar pratik, her zaman elinizin altında olacak bu sıcak içecek tariflerini bir köşeye mutlaka not edin, çünkü canınızın ne zaman isteyeceği hiç belli olmaz.

İşte karşınızda birbirinden nefis, farklı, pratik ve şifalı sıcak içecek tarifleri...
  • Salep
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]



Özellikle sonbahar-kış sezonunda elimizden düşürmek istemediğimiz salepleri bu kez dışarıdan almıyor, sevdiğimiz o koyu kıvamı ve nefis tadıyla evde kolayca hazırlıyoruz.

10 dakikanızı ayırmaz mıydınız.

Kolay Salep Tarifi İçin Malzemeler
  • 500ml.soğuk süt
  • 1su bardağısu
  • 5yemek kaşığıtoz şeker
  • 4tatlı kaşığınişasta
  • 1tatlı kaşığıtarçın
Servisi için:
  • 1tatlı kaşığıtarçın
KALORİ133/kcal*1 porsiyon için

Kolay Salep Tarifinin Pişirme Önerisi

Salep yapımında kullanacağınız toz şeker miktarını damak tadınıza göre azaltıp, arttırabilirsiniz. Arzuya göre sütlü salep karışımına vanilya özütü katabilirsiniz.

Kolay Salep Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yarım litre sütü bir tencerenin içerisine aktarın. Ardından 1 su bardağı su ilave ederek karıştırın.
  2. 5 yemek kaşığı şekeri ekleyin.
  3. 4 tatlı kaşığı nişasta ve 1 tatlı kaşığını tarçını da ekleyerek hafif koyu kıvamlı bir hal alana kadar tel çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Kolay Salep Tarifinin Servis Önerisi

Toz tarçının yanı sıra bağışıklık sistemini arttırmada etkili olan toz zencefil de salebe çok yakışıyor.
  • Portakallı sıcak çikolata


Soğuk havalar söz konusu olduğunda akla ilk gelen lezzetlerden biri salepse diğeri de kesinlikle sıcak çikolata! Genelde dışarıda aldığımızda ya da hazır paketlerde alıp evde yapmaya kalktığımızda istediğimiz kıvamı pek tutturamıyoruz ama evde, her şeyiyle kendimizin yapacağı bu sıcak çikolata ile hayaller gerçek olacak, biliyoruz.

Üstelik bu kez portakallı

Portakallı Sıcak Çikolata Tarifi İçin Malzemeler
  • 90grambitter çikolata
  • 300ml.süt
  • 100ml.krema
  • 1tatlı kaşığıkakao
  • 1yemek kaşığıesmer şeker
  • 1/2çay bardağıtaze sıkılmış portakal suyu
Servisi için:
  • 2adetçubuk tarçın
Portakallı Sıcak Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sıcak çikolataya tat ve kıvamını verecek bitter çikolatayı küçük parçalara ayırın.
  2. Süt, krema, kakao, esmer şeker ve taze sıkılmış portakal suyunu küçük bir sos tenceresine aktarın.
  3. Şeker eriyene kadar karıştırdığınız sütlü karışım, kaynamaya başladığında içine bitter çikolata parçalarını ekleyin.
  4. Aralarda karıştırarak 2-3 dakika kadar kısık ateşte pişirdiğiniz sıcak çikolatayı servis bardaklarına paylaştırın.
  5. Tat vermesi için; çubuk tarçınla karıştırdığınız portakallı sıcak çikolatayı, sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Portakallı Sıcak Çikolata Tarifinin Servis Önerisi

Arzuya göre portakal dilimleriyle birlikte servis edebilir, sıcak çikolata karışımına rendelenmiş portakal kabuğu katabilirsiniz.
  • Karamelli sıcak çikolata


Öyle tek bir sıcak çikolata tarifi verip kaçmak olmaz, aslında o kadar çok ve farklı malzeme ile çeşitlendirilebilir ki o. Mesela karamelle...

Nasıl yakıştılar birbirlerine

Karamelli Sıcak Çikolata Tarifi İçin Malzemeler
  • 1/2litresüt
  • 1/2su bardağıtoz şeker
  • 1çay kaşığısu
  • 2paketsütlü çikolata(160 gram)
Karamelli Sıcak Çikolata Tarifinin Püf Noktası

Sütü kaynatırken fazla kaynar halde karamele ilave etmek, sütün yapısını bozacak ve parça parça kesilmesine neden olacaktır. Karamel yaparken fazla su ilave etmemeye özen gösterin. Spatula yardımıyla karıştırarak hiç su ilave etmeden de karamel hazırlayabilirsiniz. Çikolata ve karamel sosa metal kaşık değdirmemeye özen gösterin. Metalin soğukluğu iki malzeme için de istenmeyen bir sıcaklıktır.

Karamelli Sıcak Çikolata Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz sütü kaynatırken içine çubuk tarçın ilave ederek aromalandırabilirsiniz.

Karamelli Sıcak Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şekeri ve 1 çay kaşığı suyu teflon bir tavaya alın ve metal kaşık sokmadan spatula yardımıyla kısık ateşte amber rengi alana dek karamelize edin.
  2. Sütü minik bir sos tenceresine bir taşım kaynatın.
  3. Karamelize olan şekere, bir taşım kaynattığınız sütü azar azar ilave edin. Bu aşamada yoğun bir buhar çıkışı olacaktır. Bu nedenle dikkatli olun.
  4. Çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolatayı karamel sosa bir çırpa teliyle yavaş yavaş ilave edin. Hep aynı yöne doğru karıştırmayı ihmal etmeyin.
  5. Karışım tamamen homojen bir kıvama gelince sunum bardaklarınıza alın ve dilerseniz bu aşamada krema sıkarak karışıma lezzet katın.
  • Nogay çayı


Kendisine tereyağlı çay diyenler olsa da aslında biraz daha farklı ve zengin bir tarif o. Üstelik sadece tadıyla değil faydalarıyla da tüm kış tam destek oluyor, hastalıklardan koruyor.

Onunla henüz tanışmadıysanız daha fazla vakit kaybetmeyin.

Nogay Çayı Tarifi İçin Malzemeler
  • 1yemek kaşığısiyah çay
  • 1su bardağısu
  • 1,5-2su bardağısüt
  • 1çay kaşığıtereyağı
  • 1çay kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1çay kaşığıkarabiber
Nogay Çayı Tarifinin Püf Noktası

Sütü demlediğiniz çaya ilave ederken kesilmemesi için önce birkaç kaşık çayla ılıtmanız daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.

Nogay Çayı Tarifinin Pişirme Önerisi

Nogay çayının içinde hiç çay tanesi kalmasın istiyorsanız 1 yemek kaşığı siyah çay kullanmak yerine 1 adet poşet siyah çay da kullanabilirsiniz. Böylece çayı servis etmeden önce süzgeçten geçirmekle uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Nogay Çayı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Orta boy bir tencereye 1 su bardağı suyu koyun ve kaynatın.
  2. Kaynayan suyun içine çayı ekleyin ve 1-2 dakika kadar kaynatmaya devam edin.
  3. Rengini alan çayın içine sütü azar azar, karıştırarak ekleyin. Sütün kesilmemesi için bu aşamada dilerseniz önce sütün bulunduğu kasenin içine ocakta kaynamakta olan çaydan 1-2 yemek kaşığı kadar ekleyerek ılıtın ve ardından ılıttığınız karışımı kaynamakta olan çaya ilave edin.
  4. Sütlü karışımı 1-2 dakika kadar kaynatın.
  5. Ardından ocaktan alıp hemen süzgeçten geçirin ve içindeki çay tanelerini ayırın.
  6. Elde ettiğiniz sütlü çay karışımını kase ya da kupalara pay edin.
  7. Servis etmeden hemen önce üzerine 1 yemek kaşığı kadar tereyağı, tuz ve karabiber ilave edin ve sıcak sıcak sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.
Nogay Çayı Tarifinin Servis Önerisi

Karabiber ve tuz miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilir, dilerseniz çayı servis ederken içine muskat gibi farklı baharatlar da ilave edebilirsiniz. Çorba gibi tüketecekseniz yanında bazlama ya da ekmek servis edebilir, tereyağı yerine kaymak da kullanabilirsiniz.
  • Kurşun geçirmez kahve


Bu kez de kahve ve tereyağının buluştuğu, Hindistan cevizi yağı ve tarçının da içinden eksik olmadığı sıra dışı bir içecekle devam ediyoruz. Kış aylarında sık sık yaşanan soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklardan bu lezzetle korunuyoruz.

Mikroplar uzak olsun.

Kurşun Geçirmez Kahve Tarifi İçin Malzemeler
  • 1su bardağıtaze çekilmiş filtre kahve (demlenmiş)
  • 1tatlı kaşığıhindistan cevizi yağı (soğuk sıkım)
  • 1yemek kaşığıköy tereyağı
Servisi için (arzuya göre):
  • 1/4çay kaşığıtarçın
  • 1/8çay kaşığırendelenmiş muskat cevizi
Kurşun Geçirmez Kahve Tarifinin Püf Noktası

Karışımı blender’da çekmezseniz yağ iyice karışmaz ve aynı tadı elde edemezsiniz.Faydaları:Kafeinin vücutta daha dengeli bir şekilde salgılanmasını sağlar.Tüm gün yetecek enerjiyi bu içeceğin bir bardağından almış olursunuz.Faydalı yağlar alan beden, yağ yakmak için kolları sıvar!3000 yıldır kozmetik ürünlerden mutfaklara her türlü alanda kullanılan Hindistan cevizinin içinde bulunan yağ asitleri; beyin, cilt ve saç sağlığına iyi gelir.Gluten ve süte hassasiyeti olanlar için harika bir alternatiftir.Kan şekerini dengelediğinden tatlı krizleri yaşamanızı engeller.Doğal bir antibiyotik olan bu karışım, enflamasyon yani yangıyı azaltarak sizi enfeksiyon ve soğuk algınlığına karşı korur.Öğrenci bonusu: Final dönemlerinde enerjinizi, yapay enerji içecekleri ve şeker yerine bu içecekle sağlayabilirsiniz.

Kurşun Geçirmez Kahve Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Taze çekilmiş kahve çekirdeklerinden demlenmiş filtre kahve, Hindistan cevizi yağı ve köy tereyağını mutfak robotuna alın.
  2. Tamamen karışıp enfes kıvamlı bir kahve halini alan sıcak içeceği, kupaya alıp sevdiklerinizle paylaşın.
  • Chai tea latte


Biliyoruz, bugüne dek onu hep dışarıdan hazır olarak aldınız, çok sevdiniz, soğuk havalarda elinizden düşürmediniz ama... Bugünden sonra evde, ellerinizle hazırlamanın tadını çıkarmalısınız.

Çünkü böylesi çok daha keyifli

Chai Tea Latte Tarifi İçin Malzemeler
  • 2su bardağısüt
  • 1su bardağıkaynar su
  • 2yemek kaşığıiri yapraklı siyah çay
  • 1adetkakule
  • 2adetkaranfil
  • 1adetyıldız anason
  • 1/2çay kaşığıtoz tarçın
  • 1çay kaşığıtoz zencefil
  • 1/4çay kaşığıkarabiber
KALORİ130/kcal*1 porsiyon için

Chai Tea Latte Tarifinin Pişirme Önerisi

Baharatlar ve normal çay karışımı yerine hazır satılan chai poşet çaylarını kullanabilirsiniz.Servisi esnasında çaya çırpılmış krema ekleyebilirsiniz.

Chai Tea Latte Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kapaklı çay süzgecine aldığınız iri yapraklı siyah çayı kaynar suda 2-3 dakika kadar demleyin.
  2. Demlenen çayı küçük bir sütlüğe aktarın. Soğuk süt ile birlikte kaynamaya bırakın.
  3. Kakulenin iç kısmında yer alan tohumlarını çıkartın. Karanfil, yıldız anason, toz tarçın, zencefil ve karabiber ile birlikte kaynamakta olan süte ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatın.
  4. Baharatların aromasının geçtiği köpük köpük olan sıcak içeceği bir süzgeç yardımıyla süzün.
  5. Arzuya göre toz tarçın ilavesiyle servis edip, sevdiklerinizle paylaşın.
Chai Tea Latte Tarifinin Servis Önerisi

Arzuya göre toz şeker ya da bal ilave edebilirsiniz.
  • Masala çayı


Yapmadan önce mutlaka bir aktarın yolunu tutup şifa dolu malzemelerini hazır etmeniz gereken, kakuleden karanfile, zencefilden tarçına, içinde neredeyse yok yok diyebileceğimiz bir çay o.

Tam bir şifa deposu

Masala Çayı Tarifi İçin Malzemeler
  • 8adetkakule
  • 4adetkaranfil
  • 4adettane karabiber
  • 1adetçubuk tarçın
  • 2adetyıldız anason
  • 1çay kaşığıtoz zencefil
  • 600ml.su
  • 100ml.süt
  • 3adetdemlik poşet çay
Servisi için:
  • 2tatlı kaşığıtoz şeker (arzuya göre)
Masala Çayı Tarifinin Püf Noktası

Demlik poşet çay yerine 2 yemek kaşığı kadar toz siyah çay da kullanabilirsiniz.

Masala Çayı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kakule, karanfil, yıldız anason, karabiber ve çubuk tarçını bir havanda döverek ufaltın.
  2. Bir tencereye ufalanmış baharatları, toz zencefili ve suyu alın. Tencerenin kapağı kapalı olarak kaynatın. Kaynayınca ocağı kapatın ve beş dakika demlemeye bırakın.
  3. Beş dakika sonra tencereye sütü ekleyin, süt kaynayınca ocağın altını kapatıp çay poşetlerini tencere koyun. Tencerenin kapağını kapatıp üzerine bir örtü örterek beş dakika daha demlendirin.
  4. Çayı süzerek sıcak olarak servis yapın. Arzuya göre şekerle tatlandırın.
  • Sarımsak çayı


"Sarımsaktan da çay mı olurmuş canım" diye düşünmeyin, kendisi "ölümsüzlüğün sırrı" olarak dahi anılacak kadar şifa dolu bir lezzetken neden çayını da hazırlamayalım ki...

Mis gibi oluyor, mis.

Sarımsak Çayı Tarifi İçin Malzemeler
  • 2dişsarımsak
  • 1dilimtaze zencefil (ince ve küçük)
  • 1/2çay kaşığızerdeçal
  • 1su bardağısıcak su
Tatlandırmak için:
  • 1/2çay kaşığıbal
  • 1tatlı kaşığılimon suyu
KALORİ24/kcal*1 porsiyon için

Sarımsak Çayı Tarifinin Püf Noktası

Düşük tansiyon, şeker gibi tanısı konmuş sağlık sorunlarınız yoksa taze olarak hazırladığınız çayı yemeklerden sonra bir fincan tüketebilirsiniz.

Sarımsak Çayı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları, rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
  2. İnce bir dilim kestiğiniz taze zencefilin kabuk kısmını alın.
  3. Sıcak suyu küçük bir cezveye aktarın. Rendelenmiş sarımsak ve taze zencefil dilimini 2 dakika kadar kaynatın.
  4. Ocaktan aldığınız çay karışımına zerdeçalı katın ve kendi sıcaklığında 3 dakika kadar demlendirin.
  5. Çay fincanına süzdüğünüz sarımsak çayını, arzuya göre bal ve limon suyu tatlandırdıktan sonra bekletmeden için. Sarımsağın faydalarından yararlanmak isteyen sevdiklerinizle paylaşın.
  • Bağışıklık sistemini güçlendiren çay


Kış boyunca ıhlamur, kışburnu gibi bitkileri değerlendirmek, sık sık çaylarını demleyip içmek nefis fikir ama ondan daha etkili bir fikir daha varsa o da bu çay! Ihlamur, adaçayı, hibiskus ve daha neler neler var içinde.

Şifalı bitkiler güçlerini birleştirirse.

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Çay Tarifi İçin Malzemeler
  • 25gramıhlamur
  • 25gramadaçayı
  • 25gramhibiskus
  • 25gramkök zencefil
  • 25gramekinezya
  • 25gramhavlucan
  • 25gramgül hatmi
  • 25gramkabuk tarçın
  • 2su bardağıiçme suyu
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Çay Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İçme suyunu cezveye aktarın. Kök zencefil, havlucan ve çubuk tarçını ekleyin.
  2. Kök bitkileri kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  3. Bir iki taşım kaynayan çay karışımını ocaktan alın. 2-3 dakika kadar bekletin.
  4. Son olarak; ıhlamur, ada çayı hibiskus, ekinezya ve gül hatmiyi ekledikten sonra demlenmesi için 5 dakika kadar bekletin.
  5. Demlenen çayı süzdükten sonra tercihen günde üç fincan tüketin. Bağışıklığı arttırmaya yönelik olan bu çay tarifini sevdiklerinizle paylaşın.
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Çay Tarifinin Servis Önerisi

Arzuya göre hazırladığınız çaya bal ekleyebilirsiniz.
  • Kahveli sıcak çikolata


Soğuk havalarda içinizi ısıtacak, evde pencere ya da televizyon önünde geçirdiğiniz her ana lezzet katacak bir tarif o. Sıcak çikolata severler de kahve tutkunları da mutlu.

Bu uyuma sen de katıl.

Kahveli Sıcak Çikolata Tarifi İçin Malzemeler
  • 2su bardağısüt
  • 1/2paketkrema
  • 1yemek kaşığıkakao
  • 1tatlı kaşığıgranül kahve
  • 50gramsütlü çikolata
  • 1yemek kaşığıtoz şeker(isteğe göre)
Kahveli Sıcak Çikolata Tarifinin Püf Noktası

Süt ve kremayı fazla kaynatırsanız çikolata erirken yağlı bir görüntü oluşturacaktır. O sebeple kenarlarından fokurdayan karışımı ocaktan alın ve çikolatayı eritin.

Kahveli Sıcak Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Krema ve sütü minik bir sos tenceresine alın.
  2. Granül kahve ve kakao ilave edin, karışımı bir taşım kaynatın.
  3. Kaynayan kremalı sütlü karışımı ocaktan alın ve çikolatayı içinde eritin.
  4. Bardaklarınıza alın ve dilerseniz marshmallow ilave ederek servis edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:13.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia