Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Canlılar Alemi > Hayvanlar Dünyası

Hayvanlar Dünyası Hayvanlarla ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.


2022'de Okyanuslarda Keşfedilen En Tuhaf 10 Yaratık

Hayvanlarla ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
2022'de Okyanuslarda Keşfedilen En Tuhaf 10 Yaratık
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
132

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ocak 2023, 18:11   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart 2022'de Okyanuslarda Keşfedilen En Tuhaf 10 Yaratık

2022'de Okyanuslarda Keşfedilen En Tuhaf 10 Yaratık

Araştırmacılar, okyanusun derinliklerine inerek çok sayıda çalışma yürütüyor. Bu seneki araştırmalarda çok sayıda ilginç görünümlü yaratık görüntülendi.


Live Science bu tuhaf yaratıklardan 10'unu okurlar için listeledi.

"Spagetti yığını"
İlk kez 2012'de keşfedilen spagetti solucanı, Biremis cinsinin bir üyesi. Monterey Bay Akvaryumu Araştırma Enstitüsü'nün (Monterey Bay Aquarium Research Institute-MBARI) temmuzda yayımladığı görüntü sosyal medyada dikkat çekmişti.

Biremis cinsi canlıların gözleri ve solungaçları yok. Kaliforniya Körfezi'nde görüntülenen bu canlılar genellikle suyun 2 bin metre derininde yaşıyor.

Çoğu spagetti solucanı, deniz tabanının altındaki yuvalarında yaşıyor. Ancak MBARI araştırmacılarının görüntülediği türün suda yüzdüğü gözlemlendi.

YAVRULARINI TAŞIYAN KALAMAR
MBARI araştırmacıları okyanusun derinlerinde yaşayan bir kalamarı, yumurtalarını jelatine benzeyen tabakayla taşırken görüntüledi.

Independent Türkçe'nini aktardığı derlemeye göre kalamarların çoğu, yumurtalarını deniz tabanına ya da suda sürüklenen jelatinimsi bir keseye bırakıyor. Yaratığın bu keseyi nasıl ürettiği bilinmiyor. Bazı hayvanlarsa yavrularının hayatta kalma şansını artırmak için yumurtaları yanında taşıyor.

Ancak bu davranış, annenin daha çok enerji harcaması ve avlanma riskinin artması anlamına geliyor. Dolayısıyla epey nadir sergileniyor.

MBARI uzmanları, Bathyteuthis cinsinden bir kalamarın yavrularını taşımasını ilk kez 2015'te görmüştü.

Araştırmacılar, 6 Temmuz'da paylaşılan videoda türü bilinmeyen Bathyteuthis kalamarı sayesinde ikinci kez bu davranışı gözlemledi. Okyanusun derinliklerinde yaşamını sürdüren diğer kalamarların da benzer şekilde davranmasından şüpheleniliyor.

Yaratık, kıyıdan 90 kilometre uzakta ve 1390 metre derinde bulundu.

"Yarısı soyulmuş muz"

Yarısı soyulmuş muza benzeyen jelatinimsi yaratık, Pasifik Okyanusu'nda gözlemlendi.


Latince adı Psychropotes longicauda olan canlı aslında bir denizhıyarı. Bu hayvan yaklaşık 60 santimetre uzunluğunda.

Mavi ve yapışkan
ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nden (NOAA) araştırmacılar, Atlantik Okyanusu'nda eylülde çıktıkları keşif gezisinde ne olduğu anlaşılamayan ilginç bir hayvan gördü.

Araştırmacılar, üzerinde ufak çıkıntıları olan ve mavi bir topu andıran yumuşak deniz canlısıyla karşılaştı.

NOAA'nın Okyanusun Keşfi biriminin resmi Twitter hesabından yayımlanan görüntülerde deniz canlısının iki bireyi yer aldı. Görüntülenen ilk canlı top gibi yuvarlak bir şekil almıştı. İkincisiyse düzleşmiş ve deniz tabanına yayılmış haldeydi.

Keşif, ABD'ye bağlı Virjin Adaları'ndan biri olan St. Croix açıklarında yapıldı.

Bilim insanları bunun yumuşak mercan, sünger veya tulumlu olabileceğini düşünüyor.

Tuhaf gözlü kalamar
MBARI uzmanları tuhaf gözlere sahip parmak kırmızı renkli kalamarı Kaliforniya açıklarında yakaladı. Çilek kalamarı (strawberry squid) diye bilinen yaratığın bir gözü diğerinden daha büyük. Büyük sarı göz, kalamarın üzerindeki canlıları görebilmek için yukarıyı tarıyor. Küçük siyah gözse av ve avcıları tespit edebilmek için aşağıya bakıyor.

Latince adı Histioteuthis heteropsis olan hayvan 725 metre derinlikte gözlemlendi.

Poşete benzeyen denizhıyarı
Denizde süzülen bir poşete benzeyen tuhaf yaratık, Hawaii yakınlarında görüldü.

Keşif gemisi Nautilus'taki uzmanlar, 2 bin 201 metre derinlikteki yaratığın aslında denizhıyarı olduğunu ve Elpidiidae familyasından geldiğini ifade etti.

Saydam yaratığın kısa mesafelerde yüzmesini sağlayan yüzgeç benzeri bir uzantısı var.

Yarı saydam balık


NOAA araştırmacıları, Alaska'daki Aleutian Adaları çevresinde jöle benzeri balığı yakaladıklarında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Crystallichthys cyclospilusun gövdesi benekli ve yarı saydam. 830 metre derinlikte yaşayan bu canlı, görüntüsü sayesinde avcılardan gizlenebiliyor. Ancak hayvanın arkasındaki sır perdesi devam ediyor.

"Ürpertici gülüşlü balık"


Avustralya kıyılarında bir balıkçı, gizemli bir balık yakaladı. Alışılmadık yaratık şişkin gözleri, pürüzlü cildi, sivri burnu ve insanı andıran ağzıyla dikkat çekti.

Yaklaşık 650 metre derinde yakalanan balığın hangi türe ait olduğu bilinmiyor. Uzmanlar bunun muhtemelen Centrophorus granulosus adlı köpekbalığı türünün bir örneği olduğunu düşünüyor.

Tuhaf kalamar
II. Dünya Savaşı'ndaki Leyte Körfezi Muharebesi'nde batan USS Johnston'ın enkazını arayan araştırmacılar, Filipinler'de çarpıcı bir keşif yaptı.

Okyanusta en derine inen kalamar keşfedildi. Magnapinnidae familyasından bir yaratık, 6 bin 200 metrede yüzerken görüntülendi.

Darth Vader


Star Wars evrenindeki Darth Vader'a benzetilen tesbih böceği, Meksika Körfezi'nde bulundu.

Bathynomus yucatanensis adı verilen tür, 600-800 metre derinde kurulu bir tuzakla yakalandı. Yaratığın uzunluğunun 26 santimetreyi geçtiği görüldü.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:00.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia