Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Canlılar Alemi > Hayvanlar Dünyası

Hayvanlar Dünyası Hayvanlarla ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.


İşte Kedilerin İnsan Sağlığına Müthiş Faydaları

Hayvanlarla ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İşte Kedilerin İnsan Sağlığına Müthiş Faydaları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
112

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ekim 2022, 01:11   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
mum İşte Kedilerin İnsan Sağlığına Müthiş Faydaları

İşte Kedilerin İnsan Sağlığına Müthiş Faydaları

Kediler en çok sahiplenilen hayvanların başında geliyor. Ancak birçok kişi kedinin insan sağlığına olan faydalarını bilmiyor. İşte kedilerin insan sağlığına faydaları.

Kediler insan sağlığına yararlı mı?


Kedilerin geçmişi Eski Mısır İmparatorluğu’na kadar uzanıyor. Evcilleştirilmeleri insanoğluna büyük faydalar sağlamış. O dönemlerden bu yana geçim kaynakları tarım olan insanların artan tahıl depolama alanlarını kemirgen hayvanlara karşı koruyan kediler insanlar için çok kıymetli canlılar olarak kabul edilmiş.

İnsanlık tarihinde büyük yıkımlara neden olan veba salgını kedilerin fareleri yok etmesiyle çözülmüş.

Kediler birçok dinde kutsal veya şanslı hayvan olarak kabul edilmiş. Bireysel olarak kedilerin insana sağladığı yararlardan önce toplumsal faydalarının ne denli büyük olduğu böyle.

Peki kedilerin insan sağlığına olan diğer faydaları neler?

STRES VE ANKSİYETE BOZUKLUKLARINA KARŞI İYİ GELİR
İnsanların en büyük rahatsızlıkları stres ve anksiyete bozukluklarıdır. Anksiyete bozukluğu kişinin kaygı bozukluğu yaşaması olarak bilinir. İnsanların stresle beraber yaşamda belli başlı kaygıların içine girdikleri günümüzün en önemli sorunlarından biridir. Psikologlara başvuru sayıları her geçen gün artmaktadır. Kediler bu noktada devreye giriyor. Kedilerin mırmırlaması ve miyavlamaları insan psikolojisi üzerinde pozitif sonuçlar doğurduğu yapılan çalışmalar ile onaylanmış.

KEDİLER FELÇ RİSKİNİ AZALTIR
Kedileri olan hayvan sahiplerinin enerjik ve hareketli bir yaşamının olması ayrıca kedinin verdiği rahatlatıcı etkiler de işin içine girince bu insanların felç geçirme riskinde büyük oranda düşmeler olduğu kanıtlanmıştır. Bilimsel araştırmalara göre kedi besleyen kişilerin felç rahatsızlığını diğer insanlara göre daha nadir yaşadıkları anlaşıldı.

KEDİLER KAN BASINCINI DÜŞÜRÜRLER
Kedilerin önemli yararlarından bir diğeri de kan basıncına olan inanılmaz etkileri. Yüksek kan basıncı sorunu yaşayan kedi sahipleri üzerinde yapılan araştırmalarda bu insanların kedi severken kan basınçlarının düştüğü gözlemlenmiş.

İNSAN İÇİN DOĞAL TERAPİ
Kedi sahiplerinin diğer insanlara göre daha sakin yapılara sahip oldukları bilinir. Vücuttaki oksitosin insanların olaylar karşısında ruh halinin daha dingin kalmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda Oksitosin hormonu insana güvende hissetme ve sevgi farkındalığı duygularını salgılatıyor. Yani kedi insana sakinlik katıyor, sakinlik oksitosin hormonu ve bu hormonda insana sevgi dolu olma hissini veriyor. Ayrıca yapılan çalışmalarda Down Sendromlu çocukların sinirlilik hallerini büyük oranda kedilerin düşürdükleri gözlemlenmiş.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENMESİNDE FAYDA SAĞLIYOR
Kediler ile yaşamak bazı alerjik durumları da beraberinde getirebiliyor. Bu gibi alerjik reaksiyonlarda vücut karşı bir hamle yaparak bağışıklık geliştirmeye çalışıyor. Bunun sonucunda artık belli başlı reaksiyonlara karşı daha güçlü olunuyor.

Kısacası kediler hayatımızın bir parçası…




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:44.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia