Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Canlılar Alemi > Hayvanlar Dünyası

Hayvanlar Dünyası Hayvanlarla ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.


Dev Schnauzer Köpeği Özellikleri, Bakımı ve Beslenmesi

Hayvanlarla ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Dev Schnauzer Köpeği Özellikleri, Bakımı ve Beslenmesi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
207

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By sırçafanus

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Temmuz 2022, 12:54   #1
Çevrimiçi
sırçafanus
sırçafanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Dev Schnauzer Köpeği Özellikleri, Bakımı ve Beslenmesi

Dev Schnauzer Köpeği Özellikleri, Bakımı ve Beslenmesi



Dev Schnauzer: Büyük boyutuna rağmen çevik bir köpektir ve özellikle sevecen ve sakindir. Dev Schnauzer köpek ırkı hakkında bilinmesi gerekenleri öğrenelim.
Dev Schnauzer adından da anlaşılacağı gibi çok büyük bir köpektir.
Pinscher, Schnauzer, Molosser ve Swiss Sığır Köpekleri kategorisine aittir.
Bugün temelde bir refakatçi köpek olarak yetiştirilmektedir.



Dev Schnauzer: Tarih

Bu köpek büyük olasılıkla on altıncı yüzyılda bir çiftlik hayvanı işleyicisi olarak mevcuttu . Orta Schnauzer, Germen Molosser ve Flanders Dağ Köpeği arasındaki haçtan doğduğu varsayılmaktadır . Başlangıçta Münih’te popüler olan bu eser, daha sonra Almanya’nın diğer bölgelerinde de büyük bir tanınırlık kazandı.

Ressam Rembrandt’ın bazı resimlerinde bile buluyoruz. Adı , Almanca’da bıyık anlamına gelen Schnauze’den türemiştir : Bunun nedeni, namlusunun bol bir saç tutamıyla çevrili olmasıdır.

Önceleri fare avcısı olarak da görev yaptı, daha sonra bekçi köpeği olarak ve atlara eşlik etmek için eğitildi.

Başlangıçta kulakları ve kuyruğu kesilmişti, neyse ki bugün bu uygulamaya artık izin verilmiyor.

İlk cins kulübü 1895’te ortaya çıktı, 1925’te ise hizmet köpeği olarak tanımlandı . İtalya’da, ilk üremenin doğduğu Milano’da Giuliana Crippa tarafından tanıtıldı. Almanya’da hala polise mükemmel bir yardımcıdır.



Dev Schnauzer: Karakteristik Görünüm ve Boyut

Standart, yalnızca boyut olarak farklılık gösteren tamamen aynı 3 ırkı tanır: minyatür (Zwergschnauzer), orta (Schnauzer) ve dev (Riesenschnauzer).
Büyük ve uzun bir kafası olan çok orantılı bir köpektir . Burun siyah ve çok belirgin, güçlü çeneler.

Gözler koyu ve oval, kulaklar sarkık ve V şeklinde, boyun kaslıdır. Erkekler ve dişiler, omuzlarında 60 ila 70 cm boyunda ve 35 ila 47 kg ağırlığındadır . Ayaklar kısa ve yuvarlaktır, bu nedenle “kedi ayağı” olarak da adlandırılırlar.
Ancak bu onun hızlı temposunu etkilemez.

Derisi sert ve kabadır (tel) ve ayrıca astarın yanı sıra çok yoğundur. Bu, hem soğuğa hem de sıcağa tahammül etmesini sağlar. Yüzünde sakal ve kaş hizasında (gözleri kısmen kapatacak kadar) bol tüy bulunması bu cinsin tipik özelliğidir.



Dev Schnauzer: karakteri

Bu köpek cinsi, sahiplerine karşı özellikle uysaldır , o kadar ki genellikle küçüklerin oyun arkadaşıdır.
Çok zeki ve kurnaz bir köpek, itaatkar ve eğitilmesi kolay.
Hem bahçede hem de evde her ortama uyum sağlayabilir. Kendini zorlar ve bölgesini iyi korur, tehlikeyi algıladığında hemen müdahale eder.
Çalışkan biri olarak, yavrularını düşünerek yorgunluğa iyi dayanır.

Genel olarak kibar ve zarif bir köpektir, asla dürtüsel davranmaz , her zaman durumu analiz eder ve sonra hareketlerini planlar. Emir almaya yatkın olmasına rağmen, çok özerktir, bu nedenle efendisini baskın bir kişi olarak görmez.



Dev schnauzer ile aktivite

Dev schnauzer, polis ve hizmet köpeği olarak yüksek performansını gösteren klasik bir çalışma köpeğidir. Sonuç olarak, taşınma ihtiyacı yüksek ve küçük bir şehir apartmanı ve sessiz yürüyüşler ihtiyaçlarını karşılamamaktadır.
Örneğin, uyuşturucu veya patlayıcı aramak için kullanılabileceği bir hizmet köpeği olarak eğitime ek olarak, dev schnauzer bir rehber köpek olarak da kullanılabilir .
Çalışan bir köpek olarak kullanılmadığı takdirde, dev schnauzer’in mutlaka mizacını ve şevkini uygun alternatiflerle doğru yöne yönlendiren aktif bir sahibine ihtiyacı vardır. Koruyucu köpek olarak eğitim almanın yanı sıra köpek sporu da bu amaç için çok uygundur. Orada dev schnauzer öğrenmeye istekli olduğunu kanıtlıyor.



Dev Schnauzer: beslenme

Bu köpek ırkı, bu yönüyle ilgili özel kritik sorunlar sunmaz. Diğer tüm büyük köpek ırkları gibi, yaşa göre farklılaşan belirli bir besin alımına ihtiyaç duyar: Kolayca tahmin edilebileceği gibi, tamamen büyüyen bir Schnauzer, yaşlı emsalinden çok farklı ihtiyaçlara sahip olacaktır.
Bunu söyledikten sonra, aynı genel düşünce diğer köpek ırkları için de geçerlidir.

Dengeli ve eksiksiz bir diyet sağlamada kolaylık, pratiklik ve kolaylık sağlamak için kroketleri tercih ediyorsanız, aşağıda listelenenler gibi çevrimiçi olarak da sipariş edilebilecek diğer şeylerin yanı sıra kaliteli ürünleri tercih etmeye çalışın.



Dev Schnauzer: bakımı

Bu köpek, kürkü için çok fazla dikkat gerektirir, bu nedenle sıyırma önerilir . Sadece sektördeki profesyoneller tarafından uygulanması gereken bu teknik, istenmeyen tüylerden ve ölü tüylerden kurtulmanızı, tüy ve deriyi yenilemenizi sağlar.

Esnafı iyi bilen biri tarafından yapıldığı sürece kesinlikle köpek için acı verici bir teknik değildir , bu nedenle evde doğaçlama yapılması kesinlikle önerilmez.
Bu sayede hem renk hem de kas yapısı ön plana çıkarılacağı gibi , köpeğin evde tüy dökmeye devam etmesinin de önüne geçilmiş olacaktır . Kaşları ve sakalı oluşturan saçlar bunun yerine makasla tamamlanacaktır. İyi bakıldığı takdirde uzun yıllar yaşayabilen, sağlam ve hastalıklara karşı dirençli bir köpektir.

Dev Schnauzer: Fiyat

Bir köpek yavrusu fiyatı 850 ila 1.500 Euro arasında değişmektedir . İtalya’da sağlıklı ve soylu bir köpek satın aldığınızdan emin olmak için başvurabileceğiniz birkaç sertifikalı yetiştirme çiftliği vardır.

Safkan bir köpeğin gerekli tüm sertifikalara, sertifika aşılarına ve veteriner kontrollerine sahip olması gerektiğini hatırlatırız. Mikroçipi yerleştirmek de yetiştiricinin görevidir.








Alıntı


Sürmenaj bunu beğendi.




Deneyim dediğimiz şey, yitirdiğimiz masumiyetimizdir.

William Blake
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:55.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia