Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Canlılar Alemi > Hayvanlar Dünyası

Hayvanlar Dünyası Hayvanlarla ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.


Maltese Terrier Cinsi Köpeklerin Özellikleri ve Bakımı

Hayvanlarla ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Maltese Terrier Cinsi Köpeklerin Özellikleri ve Bakımı
Konudaki Cevap Sayısı
2
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
178

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree3Beğeniler
  • 1 Post By sırçafanus
  • 1 Post By Leydihan
  • 1 Post By sırçafanus

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mayıs 2022, 23:34   #1
Çevrimdışı
sırçafanus
sırçafanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
patii Maltese Terrier Cinsi Köpeklerin Özellikleri ve Bakımı

Maltese Terrier Cinsi Köpeklerin Özellikleri ve Bakımı


Malta köpeği veya Maltese Terrier yaklaşık 2800 yıl önce Malta'da üretildiği düşünülen bir süs köpeği ırkı. Yetişkinleri yaklaşık 13 cm yüksekliğinde ve 3 kg ağırlığındadır. Uzun beyaz tüylü, sarkık kulaklı, ufak vücutludur.



Evinize Maltese Terrier almak istiyorsanız, Maltese Terrier özellikleri ve bakımı konusunda bilgi edinmeniz şarttır. Son derece küçük bir vücuda sahiptir. Bu nedenle de evde beslenmeye uygun olan köpeklerden kabul edilir.

Çok duyarlı ve güvenilir bir ırktır. Nazik yapısı ve sevecenliğiyle çok iyi bir aile köpeğidir. Canlı yapısında dolayı eğlenceyi çok sever. Küçük hileleri yapmakta ustadır. Minyon olmasına rağmen cesaretini gözler önüne sermeyi iyi bilir.

Gözlem yapmayı çok sever. Sizi sıkılmadan saatlerce izleyebilir. Kucakta oturmak onun için eğlencelidir. Ancak bunu fazla uzun yapmak, bir anda sıkılmasına neden olabilir. İlk defa duyduğu seslere karşı ayrı bir tepki gösterir. Fazla ilgiyi asla sevmez. Çabuk bunalıma girebilir. Bundan dolayı ona sevgi ve ilgi gösterirken seviyeli hareket etmeniz gerekir.

Son derece nazik bir köpektir. Eğitim konusunda çok becerikli değildir. Bu yüzden ona kolay kolay bir şey öğretemezsiniz. Ancak ödül yöntemini kullanarak birtakım komutları öğrenmesini sağlayabilirsiniz.
Diğer hayvanlarla arkadaşlık kurabilir. Dikkatini çeken bir olay meydana geldiği zaman bir anda havlar ve bunu belli etmeye çalışır. Oyun oynamak, onun için çok ayrı bir yere sahiptir. Arada sırada dışarı çıkarıp oyun oynatmanız, çok mutlu olmasını sağlayacaktır. Bu ırka tuvalet eğitimi vermekte son derece zorlanabilirsiniz.



Çünkü bu konuda çok pasiftirler. Kolay kolay her mamayı yemez. Bu hususta çok seçici davranır. Şımartılmaya fazla gelmez. Çünkü fazla şımardığı zaman sizi aşırı kıskanmaya başlar. Hatta evinize gelen misafirlerden bile sizi kıskanabilirler.

Irkın ortaya çıkışı Malta’da olmuştur. Bu yüzden adına Maltese denilmiştir. Zaman içerisinde tanınarak kendini göstermeyi başarmıştır. Uzun yıllar boyunca soyunu devam ettirebilmeyi başarmıştır. Birtakım özelliklerinde değişiklikler meydana gelse de atalarına ait önemli özellikleri korumayı mümkün hale getirmişlerdir.

Bekçilikte pek de iyi sayılmazlar. Çünkü korumakla görevle oldukları bölgeleri bir anda terk edebilirler. Bu da görevlerini tam anlamıyla yerine getirememelerine neden olur. Anormal bir durum oluştuğunda yabancılara karşılık veremeyebilirler. İçgüdüleri arasında av duygusuna yer yoktur. Bu yüzden avlanmak onlara ters olan bir durumdur. Ava gideceğiniz zaman tercih edebileceğiniz köpek ırklarından biri değildir.
Maltese Terrier cinsini, daha yavru iken sosyalleştirmeye başlamanız gerekir. Çünkü ilerleyen yaşlarında saldırgan bir köpek haline gelebilir. Buna sebebiyet vermemek için yavrunun eğitimine daha fazla dikkat etmeniz gerekir. Aslında saldırgan bir yapıları bulunmaz. Ancak yine de her ihtimale karşı sosyalleştirmek, hem onlar hem de sizin için daha güvenli olacaktır.



Bazı durumlarda havlamayı tercih ederler. Çünkü kendilerini bu şekilde ifade ettiklerini düşünürler. Aynı zamanda uluyarak da size bir şeyler anlatmak isterler. Bu sesler sizi zaman zaman yorabilir. Çocuklarla çok iyi anlaştıkları söylenemez. Ancak onlardan tam anlamıyla da nefret etmezler. Çocuklu bir ailede yaşıyor olmak, onlar için bir şey ifade etmez. Hatta onları uzaktan izlerler. Bu nedenle evde çocuk varsa Maltese Terrier’i tercih etmemeniz daha sağlıklıdır.

Maltese Terrier Özellikleri Nedir?
  • Tüyleri ipek şeklindedir.
  • Kürkü 25 cm uzunluğuna ulaşabilir.
  • Renkleri genel olarak beyazdır.
  • Uzun kulaklıdır.
  • İnce kemikli, düz ve sağlam bir boyna sahiptir.
  • Bacak boyu kısadır.
  • Tüy yapısı tek katmanlıdır.
  • Baş kısmında gözlerine doğru düşen tüyleri vardır.
  • Kuyruğu püsküllüdür.
  • Siyah, yuvarlak ve iri gözleri bulunur.
Yumuşak karakteri ile dikkat çeken Maltese Terrier, aynı zamanda çok kırılgandır. Bu yüzden ona çok fazla kızmamanız gerekir. Yalnız kaldığı zamanlarda aşırı korkar. Eğer uzun süre yalnız bırakılırsa psikolojisini bozulmaya başlayabilir.

Hatta bu yalnız kalmalar, ona terk edileceği hissini yaşattırır. Bu da mutsuz olmasına neden olur. Bu psikoloji içerisine girdiği zaman havlama ve saldırma eğilimleri göstermeye başlar. Cıvıl cıvıl ve canlı bir karakter taşır.
Hareketli ve son derece hayat doludur. Gezmeyi ve koşuşturmayı çok sever. Sahibine kibar davranma konusunda çok başarılıdır. Kedilerle ve köpeklerle iyi anlaşabilir. Nemli ve soğuk ortamlarda yaşamayı tercih etmez. Böyle ortamlarda yaşadığında hemen hastalanabilir.

Maltese Terrier Bakımı Nasıl Yapılır?

Bu köpek ırkından sahiplenmeyi düşünen kişilerin, bakıma çok fazla zaman ayırmaları gerektiğini bilmeleri gerekir. Özellikle de tüylerin taranması hususunda planlı hareket edilmelidir. Az miktarda tüy dökerler.
Ancak yine de taranmak, daha güzel görünmelerini ve temiz kalmalarını sağlar. Göz ve ağız çevresinin temizliğine de önem vermek gerekir. Bu kısımlarında birtakım lekelerin ortaya çıkması normaldir. Ancak bunu yaşamamak için bölgelerin temizliğini sık sık yapmanız gerekmektedir.

Aynı özeni kulaklarına da göstermelisiniz. Kulak içi ve çevresi aşırı tüylü olan bir köpektir. Bundan dolayı kulak sağlığını korumak için temiz olmak şarttır. Kulak bölgesinde bulunan tüyleri düzenli şekilde kısaltmanız gerekir. Aynı zamanda iç temizliğini de yapmayı unutmamalısınız.

Maltese Terrier Fiyatları Ne Kadar?

Maltese Terrier fiyatı durumuna göre değişiklik gösterir. Ancak genel olarak 3.500 – 8.000 TL arası değişen fiyatları vardır. Bu değişikliklerin sebebi secere durumunun olup olmaması, aşı uygulamalarının yapılıp yapılmaması ve orjinal ırk olup olmamasına bağlıdır.



Yavru Maltese Terrier Hangi Mamayı Yer

Bu ırkın mama seçiciliği çok fazladır. Bu yüzden yavru iken doğru mamaları yedirmeniz gerekir. Sevmedikleri mamaları vermemeniz, daha sağlıklı gelişimleri açısından önemlidir. Kuru mama, bu yaşlarda en ideal tercihlerden biri olacaktır.
Aynı zamanda vitamin içerikli ek mamalardan da kullanabilirsiniz. Böylece gelişimlerine katkı sağlamış olursunuz. Mamalarını zamanında vermeniz önemlidir. Aynı zamanda su tüketimlerine de özen göstermek gerekir.
Yemek artığı vermek, bu yaştaki bir Maltese Terrier için uygun değildir. Çünkü sindirim sistemleri henüz böyle gıdalar için uygun değildir. Bundan dolayı yavrular için özel karışım halinde hazırlanan kuru mamaları kullanmalısınız.






Alıntı


Leydihan bunu beğendi.




Deneyim dediğimiz şey, yitirdiğimiz masumiyetimizdir.

William Blake
 
Alt 01 Haziran 2022, 19:15   #2
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Maltese Terrier Cinsi Köpeklerin Özellikleri ve Bakımı

Bu köpeğin az büyük boyları beni kovalamıştı.

Kıçı yerde olandan korkacaksın boşuna demiyorlar.
sırçafanus bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 01 Haziran 2022, 22:37   #3
Çevrimdışı
sırçafanus
sırçafanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Maltese Terrier Cinsi Köpeklerin Özellikleri ve Bakımı

Ama bu da çok tatlı, ısırırım bunu.
Leydihan bunu beğendi.




Deneyim dediğimiz şey, yitirdiğimiz masumiyetimizdir.

William Blake
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:22.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia