Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Canlılar Alemi > Hayvanlar Dünyası

Hayvanlar Dünyası Hayvanlarla ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.


Kedi Türleri Nelerdir? Kedi Cinsleri ve Özellikleri

Hayvanlarla ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kedi Türleri Nelerdir? Kedi Cinsleri ve Özellikleri
Konudaki Cevap Sayısı
5
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
934

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree6Beğeniler
  • 1 Post By Sürmenaj
  • 1 Post By Sürmenaj
  • 1 Post By Sürmenaj
  • 1 Post By Sürmenaj
  • 1 Post By Zeytin
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2021, 14:05   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
gifff Kedi Türleri Nelerdir? Kedi Cinsleri ve Özellikleri

Kedi Türleri Nelerdir? Kedi Cinsleri ve Özellikleri


Dünya genelinde en fazla sahiplenilen kediler türlerine göre farklılık gösterir. Hem sevimli hem de özellikleri ile kendine hayran bırakan kedilerin oldukça fazla türleri bulunur. Özellikleri bakımından kediler cinslerine göre ayrılır. Dünya üzerinde 70’ten fazla kedi türü olduğu tahmin edilmekte. Karanlıkta görme özellikleri ile dikkat çeken kediler insanlara göre daha çok koku alma özelliğine sahiptirler.

Dünya üzerinde 70’ten fazla türü olduğu tahmin edilen kediler en çok sahiplenilen evcil hayvanlardır. Sevimli halleri ve kendilerine has özellikleri ile sevilen kediler türlerine göre farklılık gösterir. İnsanlara en yakın dost olan kediler güçlü, esnek bedenleri, hızlı refleks keskin, geri çekilebilen pençeleriyle ve küçük avları öldürmeye uyarlanmış dişleriyle diğer kedigillere benzerler. Karanlıkta görebilme yeteneklerine sahip olan kedilerin Keşmir, Laperm, Munckin, Sarman, Somali, Pixie Bob, Snowshoe gibi cinsleri vardır.


Amerikan Curl Kedi Türü ve Özellikleri
Amerikan Curl kedileri, adlarını kıvrık kulaklarından alırlar. Diğer kedilerden fiziksel olarak en büyük farkları da içe doğru kıvrılmış gibi gözüken bu karakteristik kulaklardır. Bilindiği üzere kedilerin işitme yetileri çok gelişmiştir ama kedi ırkları arasında fiziki olarak farklı bir kulak yapısına sahip olan Amerikan Curl kedileri, işitme gücü konusunda da diğer kedilerin önüne geçer. En ufak sesleri bile duyabilen bu kediler, güzel yumuşak tüyleri ile de dikkat çekerler. Keskin zekâları sayesinde çok çabuk öğrenip çok kolay eğitilebilirler. Kucağa alınıp sevilmekten çok hoşlanan bu tatlı kediler, aynı zamanda çok oyuncu ve hareketli hayvanlardır.


Amerika'nın Çitası (AMERİCAN KEUDA) Kedi Türü ve Özellikleri
Esnek bacakları sayesinde bir çita gibi hızlı koşabilen American Keuda kedisi, 1980’li yıllarda keşfedilmiştir. Anavatanı Güney Amerika olan bu atik kedilerin bazı cinsleri, çok çevik olmaları dışında çizgili desenleriyle de minyatür bir çita gibidir. Yoğun bir egzersiz ihtiyacı olan American Keuda kedileri, suyu çok severler ve iyi birer yüzücüdürler. Sahiplerine bağlılıklarıyla bilinen bu kediler hastalıklara karşı çok dayanıklıdır. İnce bir kürk yapısına sahip olmaları nedeniyle sıcak tutulmaları önemlidir. Bunun dışında bakımları zor değildir. Dayanıklı olmaları nedeniyle uzun yıllar sizi yalnız bırakmazlar.


Balinese Kedi Türü ve Özellikleri
Siyam kedilerine benzerliği ile bilinen Balinese kedileri güzel parlak gözleri, enerjik yapısı, oyunculuğu ve yumuşacık uzun tüyleriyle hayvan severlerin kalplerini kazanmıştır. Adını Bali adalarından alan Balinese kedisi, aslında siyam kedilerinin farklı bir türüdür. Özellikle uzun tüy yapısı ile siyam kedilerinden ayrılan Balinese kedileri, karakter özellikleri bakımından onlarla benzerlik gösterirler. Amerika kökenli olan Balineseler, sahiplerine çok bağlı olup çok oyuncu ve enerjik kedilerdir. Sevimli ve karakteristik yüzleri ve aktif yapılarıyla dikkat çeken bu kediler, açık havada koşmayı çok severler. Sosyal canlılar oldukları için diğer hayvan ve insanlarla rahatlıkla dostça ilişkiler kurabilirler.


Birman Kedi Türü ve Özellikleri
Tapınak kedisi adıyla tanınan Birman Kedisi, Burma; yani Myanmar kökenlidir. Genellikle cam mavisi gözlere sahip olan Birman kedileri, uzun sık tüyleriyle de dikkat çekerler. Duygusal yapısı, sahibine bağlılığı ve enerjisi ile diğer kedi cinslerinden farklılıklarını ortaya koyan Birman kedileri aynı zamanda çok geveze kedilerdir. Evlerinde ses ve hareketten hoşlanan, bir kediye ayıracak bol vakti olanlar için Birman kedileri harika birer arkadaşıdırlar.


Bengal Kedi Türü ve Özellikleri
Vahşi bir kedi algısı yaratan Bengal kedileri, görünümlerinin aksine dost canlısı hayvanlardır. Eşsiz desenleri ile çok farklı bir havaları olan bu kediler, sudan korkmamaları ile de diğer kedi ırklarından ayrılırlar. Atalarının Asya leoparları olduğu söylenen Bengal cinsi kediler, aynı zamanda çok zeki olmalarıyla bilinirler.


Amerikan Bobtail Kedi Türü ve Özellikleri
Davranışlarıyla köpeklere benzetilen Amerikan Bobtail kedileri, sahiplerine çok bağlı ve uysal hayvanlardır. Eğitilebilir olmaları, diğer hayvan cinsleri ve insanlarla çok iyi ilişkiler kurabilmesi ve tasma ile gezmeyi çok sevmesi nedeniyle köpek sevenlerin de sevgilisi olmuşlardır. Pofuduk görüntüsünün hakkını sonuna kadar verip kucağınızdan inmeyecek bir kedi türü olan Amerikan Bobtail kedileri, kısacık kuyruklarıyla dikkat çekerler. Mutasyon sonuncunda ortalama bir kedi kuyruğunun üçte biri oranında bir kuyruğa sahip olan bu kediler, iyi huylu olmasıyla sakin ve huzurlu bir ortamda yaşamak için ideal canlılardır. Amerika’da keşfedilmişlerdir. Yakın zamanda ayrı bir kedi türü olarak tüm dünyada kabul gördüler.


Bombay Kedi Türü ve Özellikleri
Bombay kedisi, kediler arasındaki en kara kedi olma özelliğini taşıyor. Kedi olgunlaştıktan sonra tüyü siyah, kısa, sıkı ve son derece parlaktır. Pençe yastıkları bile siyahtır. Bombay kedisi; küçük, kaslı bir kedidir ve aldatıcı bir şekilde ağırdır. Birini kucağınıza aldığınızda, ağırlığına şaşıracaksınız. O boyutta bir kedi için kas ve kemik yapısından dolayı ağırlığı fazladır. Bombaylar, Kara Panter'i anımsatan bir yürüyüşe sahiptir. Zaten Bombay; adını da panterlere benzemesinden dolayı almıştır.


British Shorthair Kedi Türü ve Özellikleri
Uysal doğaları ve sürekli ilgi beklememeleri sayesinde evde bakıma çok uygun olan bu kedilerin sayıları az olduğu için çok değerli canlılardır. Onları değerli kılan bir başka özellikleri de zeki olmaları ve sahiplerini yormamalarıdır. Özellikle yoğun çalışanlar için son derece avantajlı olan bu kediler, hem asil hem güzel hem de iyi huylu kedilerdir.


Kusursuz Kedi (BURMİLLA) Türü ve Özellikleri
İri bir kedi olan bu oyuncu kediler, çok cana yakın canlılardır. Genellikle pek sesi çıkmayan bu kedi ırkı, az ve büyük eşyalı evlerde beslenmeye daha elverişli hayvanlardır. Asya kökenli sevimli hayvanlar, oyunculuklarının yanında sahiplerine bağlılıkları ve dost canlısı olmalarıyla da bilinirler. Son derece asil bir görünüme sahip olan Burmillalara "Kusursuz kediler" de denir. Onlara kusursuz denmesinde harika fiziksel özelliklerinin etkisi olsa da asıl neden Burmilla kedilerinin herhangi bir hastalığa yatkınlıklarının olmamasıdır.


Mezarkabul bunu beğendi.
 
Alt 30 Mayıs 2021, 14:06   #2
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Kedi Türleri Nelerdir? Kedi Cinsleri ve Özellikleri


Chartreux Kedi Türü ve Özellikleri
Duman rengi, yumuşacık tüyleri ve koyu turuncu büyük gözleriyle dikkat çeken Chartreux kedisi, sevimliliği ve farklı fiziksel özellikleri sayesinde çok fazla ilgiye maruz kalsalar da bu ilginin karşılığını tam olarak veremezler. Temkinli kediler olan Chartreux kedileri, tanımadıkları insan ve diğer canlılara karşı dikkatli davranırlar. Dolayısıyla çok sosyal kediler değillerdir. Fazla cana yakın olmamalarına rağmen sahiplerine ve yaşam alanlarına çok bağlı olan Chartreux Kedileri, aynı zamanda çok nazik canlılardır. Çok eski bir kedi türü olan Chartreux Kedisi Fransa kökenlidir. 18. yüzyılda avcılık yeteneklerinden faydalanılan bu kediler, Fransız saraylarının da gözdesi olmuşlardır. Bu zeki ve duyarlı kediler halen dünyanın en popüler kedileri arasındadır.


Chinchilla Kedi Türü ve Özellikleri
İran kedilerinin bir türü olan Chinchilla kedileri, uzun ipeksi tüyleri, iri gözleri ve güzellikleri ile popülerdirler. İran kedilerinden farklı olarak yüzleri basık değildir ama onlar gibi geniş bir yüze ve sık, uzun tüylere sahiptirler. Adını Chinchilla denen kemirgen bir hayvandan alan bu kedilerin bu ismi alması kürk özelliklerinin bu hayvana benzemesinden gelir. Sahiplerine sevgiyle bağlanan bu sevimli kediler kucakta uyumaya ve sevgi görmeye bayılırlar.


York Chocalate Kedi Türü ve Özellikleri
Bu tüylü dostumuz sahibi ile iyi ilişkiler kurar. Sahibine bağlıdır. Ev ortamında bakımı oldukça kolaydır. Önceliğini sahibinin davranışına göre belirler. Ara sıra dışarı çıkmaktan hoşlanır. Kendini sevdirmeye bayılır. Yeni tanıştığı yetişkinlere, çocuklara karşı her zaman nazik ve sıcak kanlı yaklaşır. Oyun oynamaktan çok keyif alır. Meraklı yapısı gereği evde gezinmeyi sever. Ev halkı farklı odalarda bulunsalar bile sırayla herkesi ziyaret eder. Mırlama onun york chocalate kedisi için şarkı söylemek gibidir. En çok sahibi onunla ilgilendiği zaman mırlar.


Devon Rex Kedi Türü ve Özellikleri
Devon Rex kedileri, Sfenksler gibi tüysüz oldukları sanılan kedilerdir. Çok farklı ve çarpıcı bir görünümü olan Devon Rexler’in aslında tüyleri vardır ama bu tüyler bazı Devon Rex türlerinde çok kısa ve seyrek olduğu için tüysüzmüş gibi görünürler. Tüylerinin az olmasının yanında bu kediler, büyük gözlere ve kocaman kulaklara sahiptirler. Farklı fiziksel özelliklerinin aksine Devon Rex kedileri oldukça sıcakkanlı hayvanlardır. Sahiplerine bağlılıkları ve yalnız kalmaktan hoşlanmamaları bakımlarını biraz zorlaştırsa da çok iyi huylu olmaları ve neşeli doğaları onları vazgeçilmez kılar.


Habeş Kedi Türü ve Özellikleri
Habeş kedisi, oldukça zeki, sosyal, eğlenceli bir cinstir. Sürekli aktiviteye ve ilgiye ihtiyaç duyar. Sahibinin ilgilenmemesi halinde strese girip depresyon hali yaşamaları olasıdır. Meraklı ve oyun oynamaya ilgi duydukları için "Kedi krallığının palyaçoları" olarak da adlandırılırlar. Çok fazla ses çıkarmazlar, temas yoluyla ilgilerini belli ederler. Habeş kedisinin ömrü iyi bakıldığı taktirde 20 yıla kadar uzamaktadır. Normal şartlarda da 10-15 yıl arasında yaşamaktadırlar. Erkek habeş kedisi 5kg vücut ağırlığına ulaşabilmektedir. Dişi habeş kedisi ise 4-4.5 kg 'a kadar görülmektedir. Çok hareketli olmasından dolayı kolay kolay obezite problemi yaşamazlar.


Honey Bear Kedi Türü ve Özellikleri
Henüz resmi olarak 20 yıllık bir geçmişe sahip olan Honey Bear kedilerinin dişi bir İran kedisine kokarca genetiği aktarılarak elde edilmiş bir tür olduğu söylenir. Bu iddia, kokarca yerine bal porsuğu geni kullanıldığı ifadesiyle farklılık gösterebilir. Fiziksel özellikleri bakımından İran kedilerine benzetilse de yüz yapısı bu cins kedilerden farklı olan bu güzel hayvanların uzun, sık ve yumuşak tüyleri bulunmaktadır. Neşeli ve oyuncu doğalarının yanında sakin ve uysal kediler olarak bilinen Honey Bear kedileri, çok da uyumlu canlılardır. Keskin zekâları ve iyi huylu kediler olmaları güzellikleriyle birleştiğinde Honey Bear cinsi kediler vazgeçilmez hale gelirler. Sıcak sevgi gösterileriyle de insanları etkileyen bu kedi cinsi doğal değil, üretilmiş canlılar olduğu için nadir bulunan nadide bir ırktır.


İran Kedi Türü ve Özellikleri
En eski kedi ırklarından biri olan İran kedisi, keskin zekasına rağmen sakinliği, sahibine olan bağlılığı, karakteristik yüzü ve yumuşacık tüyleri nedeniyle çok sevilen çok tercih edilen bir türdür. Fars Kedisi ya da Persian olarak da bilinen İran kedilerinin anavatanı, adından da anlaşıldığı gibi İran’dır. Birçok renkte doğan yavrular arasında beyaz ve duman grisi İran kedileri, en beğenilenleridir. Sarı olanları da sayıca fazla olduğu için yaygındır. Sakin yapısıyla bilinen bu kedi cinsi, sahipleriyle ömürlerini geçirecek kadar onlara bağlıdırlar.


Keşmir (Kashmir) Kedi Türü ve Özellikleri
Adını Hindistan’ın bir eyaletinden alan Keşmir (Kashmir) kedileri, tesadüf eseri ortaya çıkmış bir kedi ırkıdır. Ne zamandan beri yer yüzünde oldukları bilinmeyen Keşmir kedileri, İran kedileri ile benzer özellikler gösterirler. Keşmir kedilerinin de yüzleri İran kedileri gibi basıktır ve bu iki kedi ırkının karakterleri arasında paralellik vardır. İki kedi cinsi de sakin ve uyumludur. Fakat Keşmir kedileri sahiplerine çok bağlıdır ve sahiplerinin kucaklarında uyumaya bayılırlar. Dingin bir ortamda huzur içinde yaşamaktan çok hoşlanan bu kediler, birlikte yaşadıkları canlılara da huzur verirler


Laperm Kedi Türü ve Özellikleri
Adını kıvırcık tüylerinden alan Laperm kedisi, Kuzey Amerika’da tesadüfen keşfedilmiştir. Ülkemizde pek bilinmeyen bir kedi cinsidir, oldukça iyi huylu ve neşelidirler. Sıcakkanlı olması ve evin her üyesiyle çok iyi ilişkiler kurması nedeniyle vazgeçilmez dostlar olan bu kedilerle çok eğleneceksiniz. Çünkü Laperm kedileri oyun oynamayı çok severler ve sahiplerini mutlu etmek için ellerinden geleni yaparlar. Karakter yapıları ve zekâları sayesinde eğitilmeye de yatkın oldukları için evde sorun çıkarmadan aile ile uyum içinde yaşarlar. Tam bir kucak kedisi olmalarının yanında yaşadıkları yuvaya da çok bağlıdırlar.


Maine Coon Kedi Türü ve Özellikleri
Büyüklükleri ve uzun tüyleri ile dikkat çeken bu kediler, görünümlerinden beklenmeyecek kadar insancıldırlar. Şaşırtıcı derecede iri ebatlara sahip olmaları, büyüleyici parlak tüyleri, sakin yapıları, sadakatleri ve merhametli karakter özelliklerinin yanında çok konuşkan olan Maine Coon kedileri, evde fazla hareketli değildirler.
Mezarkabul bunu beğendi.
 
Alt 30 Mayıs 2021, 14:10   #3
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Kedi Türleri Nelerdir? Kedi Cinsleri ve Özellikleri


Mavi Rus Kedi Türü ve Özellikleri
Karakteristik tüy rengi, yemyeşil çarpıcı gözleri ile soğuğa ve hastalıklara karşı dayanıklılığıyla bilinen Mavi Rus kedileri, son derece güzel ve asil hayvanlardır. Russian Blue diye adlandırılan bu kediler, Rusya kökenli oldukları için iki kat tüy tabakasıyla kaplıdırlar. Bu nedenle soğuk iklimlerde kolayca hayatta kalabilirler. Asil ve farklı görünümünün yanında zekâsı ve insanlara bağlılığı sayesinde de çok sevilen bu kedi ırkı, çok oyuncu olmalarına rağmen çok hareketli değillerdir. Mavi Rus Kedilerinin bir diğer çelişkili özelliği de sahiplerine bağlı ve zeki kediler olması karşısında eğitilme konusunda inatçı olmalarıdır. Çünkü bu kediler bağımsızlıklarına düşkün hayvanlardır. Russian Bluelar, maviye çalan gri renk tüyleri ve tüylerine kontrast oluşturan yeşil gözleriyle adete büyülü kedilerdir.


Australian Mist Kedi Türü ve Özellikleri
Burmese kedisi ile Habeş kedisinin melezi olup başka birçok kedi türünün de genlerini taşıyan Australian Mist kedileri, adını ortaya çıktığı ülkeden almıştır. Avusturalya kökenli bu sevimli canlılar, 2011 yılında bir kedi cinsi olarak tüm dünyaca tanınmışlardır. Spotred Mist kedileri diye de bilinen Australian Mistler, birçok farklı yarışmada derece de almışlardır. İdeal ev kedileri olan bu kediler, karakter yapıları gereği çok uysal ve sevecendirler. Sahipleriyle çok sıkı bağ kurmaları, hastalıklara karşı çok dayanıklı olmaları ve uyumlu yapılarıyla insanları kedine hayran bırakırken, diğer canlılar ile de sıkı dostluk içine girebilirler.


Munchkin Kedi Türü ve Özellikleri
Sosis kedi adı da verilen Munchkin kedisinin en belirgin özelliği bacaklarının gövdesine oranla çok kısa olmasıdır. Kısacık bacaklarından beklenmeyecek şekilde çevik olan bu kediler, enerjik ve oyuncu canlılardır. Bacakları genetik mutasyon sonucu olarak kısadır ve bu durum Munchkin kedilerinin bazı kemik ve omurga hastalıklara yatkın olmasını beraberinde getirir. Bu hayvanların oldukça sağlıklı oldukları görüşü de vardır. Bu fikir ayrılığı muhtemelen Munchkin kedilerinin farklı türleri olmasından ileri gelir. Sevimli görünümleri nedeniyle üretilmeye devam edilmeleri ise başka bir tartışma konusudur.


Norveç Orman Kedi Türü ve Özellikleri
Norveç’in soğuk havasında sağlıkla yaşayabilmek için kökenine uygun şekilde bolca uzun tüylere sahip bir kedi olan Norveç orman kedisi, saf bir kedi ırkıdır. Norveç’in milli değerlerinden biri olarak kabul edilen bu güzel canlılar, dünyada az bulunan kedilerdir. Yüzyıllar önce evlerde ve gemilerde fare avında kullanılmışlardır. Dolayısıyla avcılık yetenekleri diğer kedilerden daha çok gelişmiştir. Aynı zamanda keskin bir zekaya sahip olan bu kediler, görünümleriyle de herkesi kendilerine hayran bırakırlar. Norveç Orman kedilerinin bir diğer harika özelliği de dost canlısı olmalarıdır.


Pixie Bob Kedi Türü ve Özellikleri
Yeni bir kedi ırkı olan Pixie Bob, kısa kuyruk olarak da adlandırılır. 1985 yılında Kuzey Amerika’da keşfedilen Pixie Bob kedi cinsi, evcil kediler ile vaşakların çiftleştirilmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Amerika Birleşik Devletleri’nin kuzey eyaletlerinde çok popüler olan Pixie Bob kedileri, kısacık kuyrukları ve farklı görünümleri ile diğer kedi türlerinden ayrılırlar. Vahşi kedi geni taşıdıkları ve yırtıcı kedilere fiziksel olarak benzedikleri halde son derece uyumlu ve sakin kedilerdir. Zeki olmaları eğitimlerini kolaylaştıran bu kediler, sahiplerine çok bağlıdırlar. Sahipleriyle birlikte adeta köpekler gibi tasma takılarak yürüyüşlere çıkabilen Pixie Bob kedilerinin sosyal ve sevecen bir karakter yapıları vardır. Dünyada nadir bulunmaları nedeniyle çok değerli kedi ırklarından biri de ve bu nedenle yoğun talep görmektedir.


Ragdoll Kedi Türü ve Özellikleri
Ragdoll kedileri, çok zeki bir kedi türüdür ve diğer kedi ırklarının öğrenmekte zorlandığı her şeyi rahatlıkla öğrenebilirler. İnsanlarla çok iyi geçinen ve sahiplerine çok bağlı olan bu kediler, aynı zamanda güzellikleriyle de tanınırlar. Uzun ve yumuşak tüyleri nedeniyle "Beyaz İran Kedisi" de denen Ragdoll kedileri, sevecen ve sosyal hayvanlardır. Bu kedilere "Bez bebek" anlamına gelen Ragdoll adının verilmesinin nedeni de kucağa geldiklerinde adeta bir oyuncak bebek gibi hareketsiz kalıp saatlerce kucağınızda oturabilmelerindendir. Sevilmeye ve ödüllendirilmeye çok ihtiyaç duyan Ragdoll kedileri, dokunulduğunda ipek hissi veren sık tüyleri ve mavi gözleri ile görenleri adeta büyüler.


Sarman Kedi Türü ve Özellikleri
Başlı başına bir kedi ırkı olmayan Sarmanlar, tüy renklerinden dolayı sınıflandırılmış kedilerdendir. Yani farklı kedi ırklarında Sarman kedilere rastlamak mümkündür. Fakat en çok tekir kedilerde Sarmanlara denk gelinir. Bu yüzden tekir kedilerin bir alt türü olarak algılanan Sarmanlar, sarı tüyleri ve sarı gözleri ile dikkat çekerler. Tekirlerle karakter olarak benzerlik gösteren bu sevimli kediler, kendilerine has tüy renkleri ile onlardan ayrılır. Ayrıca Sarman kediler, tekirler kadar hareketli ve enerjik değildir. İnsanlara karşı tekirlerden daha mesafelidir. Uykuyu çok severler ve yaşam alanlarında sakindirler. Fakat bu özellik oyuncu olma ve sahipleriyle sıkı bağ kurmalarını engellemez.


Scottish Fold Kedi Türü ve Özellikleri
Scottish Fold kedisi; İskoçya'da 1961 yılında çiftçilik yapan William Ross tarafından farkedilmiştir. 1966 yılında kendine has kulak yapısı ile diğer kedilerden ayrılan scottish fold, uluslararası kuruluşlar tarafından bir kedi cinsi olarak tanınmıştır. Atalarından biri british shorthair kedi cinsidir fakat diğeri bilinmiyor. Kulakları haricinde british shorthair kedisi ile çok fazla benzerlik gösterir.Bu sevimli dostumuzun kıvrık kulaklarının ardında aslında bir dram yatıyor. Genetik kıkırdak bozukluğu dolayısı ile kulakları öne doğru kıvrıktır. Bu genetik rahatsızlıktan dolayı üretilmesi durdurulmuştur. Fakat ABD 'ye götürülerek orada üretimine devam edilmiştir.


Selkirk Rex Kedi Türü ve Özellikleri
Selkirk Rex kedi cinsi, kıvırcık tüyleri ile dikkat çeker. Bıyıkları bile kıvırcık olan bu kediler, kalın bir kürke ve yumuşak tüylere sahiptirler. Dünyada çok popüler olan bu kediler, oldukça yeni bir kedi cinsidir. Farklı tüy yapılarının yanında insanlara bağlılıklarıyla nam salmışlardır. Amerika Birleşik Devletleri kökenli olsalar da atalarından biri İran kedileridir. Selkirk Rex kedileri, Cornish Rex ve Devon Rex kedileriyle de akrabadırlar. İran kedilerinin karakter özelliklerine benzer bir mizaçları vardır. İran kedileri gibi sakin olsalar da neşeli ve oyuncu bir yapılarının olması onları daha da vazgeçilmez kılar.


Tüysüz Kedi (SFENKS) Türü ve Özellikleri
Tüysüz kedi - Sfenks kedisi tüyü olmayan birkaç kedi türünden biridir. Ana vatanı Kanada'dır. Sert görüntüsünün tam aksine sakin, sahibine karşı oldukça sıcak kanlı ve cana yakın bir kedi cinsidir. Ortalama ömrü 9-10 yıldır fakat iyi bakıldığı taktirde 14-15 yaşına kadar yaşayabilir. Sfenks kedisi boyutu ve ağırlığı itibari ile orta ile büyük boy arası sayılabilecek bir türdür. Yarasa benzeri büyük, dik ve sivri kulaklara sahiptir. Geniş aralığa sahip gözleri büyük ve yuvarlaktır. Göz rengi değişkendir bu türe özel bir göz rengi yoktur. Belirgin elmacık kemikleri vardı. Bu görüntüsü ile mısır sfenkslerini andırdığı için sfenks kedisi adını almıştır. Tüyleri yok denecek kadar azdır bu nedenle soğuğa karşı aşırı duyarlıdır ve haftalık olarak yıkanması gerekmektedir. Bu egzotik tür, tüysüz kedi olarak anılsa da işin aslı göründüğü gibi değildir. Çıplak gözle zar zor görünen ama dokunduğunuzda hissedebileceğiniz tüyleri vardır. Görüntüsü ile ilgi ve merak uyandıran bu türün en göze çarpan özelliği kırışıklıklarıdır. Omuzlarının etrafında, kulaklarının arasında ve yüzünde derin kırışıklıklar vardır. Kısa tüylü olmasından dolayı diğer kedilere oranlar kırışıklıkları daha göze çarpar.
Mezarkabul bunu beğendi.
 
Alt 30 Mayıs 2021, 14:13   #4
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Kedi Türleri Nelerdir? Kedi Cinsleri ve Özellikleri


Sibiryan Orman Kedi Türü ve Özellikleri
Siberia kedisi olarak da bilinen Sibirya Orman kedisi, dünya üzerinde bilinen en büyük evcil kedilerden biridir. Aynı zamanda dünyanın en eski kedilerinden olan Sibirya Orman kedilerinin bin yılı aşkın bir süredir yeryüzünde oldukları sanılmaktadır. Dünyanın en soğuk yerlerinden olan Sibirya’nın vahşi ormanları anayurtları olduğu için bu koşullarda yaşam sürebilmelerini sağlayan uzun tüyleri vardır. Fiziksel özellikleri bakımından Norveç Orman kedilerine çok benzeyen Siberia kedileri, vahşi görünümlerinin tam tersi bir karaktere sahiplerdir. Bu kediler sakin, sevecen ve sosyal canlılardır.


Siyam Kedi Türü ve Özellikleri
Siyam Kedisi karakteri insanlar ile uyumludur. Aynı evi paylaştığı insan dostları ile yakın ilişkiler kurar. Siyam kedileri; isteklerini mırıldanarak belirtirler. Bu sevimli tüy yumağını sahiplenmeye karar verdiyseniz bir kenarda sessizce oturmayacağına emin olabilirsiniz. Kendine özgü kürk rengi ile kendini belli eden siyam kedilerinin kürk tonları birbirlerinden farklı olabilir. Uzun tüylü ya da daha koyu olanları değişik kedi cinsleri ile melezlenmesi sonucu meydana gelmiştir.


Snowshoe Kedi Türü ve Özellikleri
Kökleri Siyam kedilerine dayanan Snowshoe kedileri, çok sevimli bir görünüme sahiptirler. Adlarını kar beyazı patilerinden alırlar. Diğer kedilerden en büyük farkları aynı evde yaşadığı insanları fazlaca benimseyip sahiplenmeleridir. Bu özellik, dişi Snowshoe kedilerinde daha da göze batar. Gözleri her an sahiplerinde olan Snowshoe kedileri, her dakika yanınızda olmak isterler. Tek kişiyle özel bir bağ kuran ve evdeki diğer insanlarla ve evcillerle de iyi anlaşan bu kediler yalnız yaşayanlar ve evde bol vakit geçirenler için çok ideal canlılardır.


Somali Kedi Türü ve Özellikleri
Dünyada 19. yüzyıldan beri popüler olan Somali kedileri, ülkemizde pek tanınmaktadır. Uzun tüyleri ve kocaman güzel gözleri ile çarpıcı bir görünüme sahip olan Somali kedileri, Habeş kedilerinin soyundan gelir. Somali kedisinin tüylerinin tekir kediler gibi desenli olması onu çok daha görkemli göstererek vahşi kedileri çağrıştırmasını sağlar. Avcılık yetileri çok gelişmiş olan Somali kedilerinin fiziksel özellikleri dışındaki bir diğer sıra dışı yanları ev yaşamına çok uygun olmamaları ve hep doğada olmak istemeleridir.


Van Kedisi Türü ve Özellikleri
Van kedisi karakter özellikleri arasında en dikkat çekici özelliği sıcak kanlı ve dost canlısı olmasıdır. İnsanlarla arası gayet iyidir. Bu tüylü dostumuzun en belirgin karakteristik özelliği sahibine bağlılığıdır. Özellikle yavru olarak sahiplenildiğinde, içine girdiği aileyi benimser ve bütün sevgisini aile ile paylaşır. Van kedisi duygusal bir kedidir. Hisleri çok güçlüdür. Aile fertleri ile teker teker ilgilenir. Kim mutlu, kim mutsuz sezer. Mutsuz aile fertlerini farkkettiği an, onlara yakın ilgi gösterir. Van kedisi; diğer kedi cinslerine nazaran su ile oynamayı çok sever. Küçük su birikintisi dahi olsa içine atlar ve oyun oynamaya başlar. Bu nedenle çok geniş sulukları tercih etmemelisiniz. Orta boy kedi sulukları daha rahat olacaktır. Çok ses çıkaran bir cins değildir. Sahibine bir şey anlatmak istediği zaman, miyavlamayı tercih eder. Sosyal bir kedi cinsi olduğu için, diğer evcil hayvanlar ile de iyi anlaşır.


Manx Kedi Türü ve Özellikleri
Adlarını Man Adası'ndan alan Manx kedileri, kuyruksuz olmalarıyla tanınırlar. Bu özellik, aslında genetik bir rahatsızlığın sonucudur. Kuyruklarında bulunan iltihap dolayısıyla kuyrukları gelişmeyen Manxlar, kuyruk boylarına göre türlere ayrılırlar. Neredeyse kuyruksuz olan Rumpy Manxs kedileri, en bilinen Manx türüdür. Rumpy Riser Manxlar'ın ise kuyruk şekilleri tavşan kuyruklarına benzer. Stumpy Manx ise çok kısa kuyruklu bir türdür. Bunlardan farklı olarak Longies Manxlar'ın normale yakın uzunlukta bir kuyrukları vardır. Türkiye’de çok yaygın olmayan bu kedi türünün diğer karakteristik özellikleri suyu sevmeleri, hareketli yapıları ve çok cana yakın olmalarıdır.


Tekir Kedi Türü ve Özellikleri
Saf bir cins olmayan tekir kedilerini hemen her sokakta görmemiz mümkün. Yapılan birçok farklı araştırma sonucunda tekir kedilerinin orman kedilerinden türediği ortaya konmuştur. Anavatanları Anadolu olarak bilinen Tekirler ile ilgili bir görüş de Afrika Orman Kedileri'nden geldikleridir. Bir başka görüş ise Tekirlerin kökeninin Avrupa Vahşi kedilerine dayandığı yönündedir. Ortaya çıkış tarihi tam bilinmese de Tekir cinsi kedilerin birçok alt cinsi olduğu ortadadır. Bu nedenle birbirlerinden çok farklı fiziksel özellik ile karakter özelliğine sahiplerdir. Ülkemizde sokak kedileri olarak bilinen ve bol bulunan Tekir kediler, zorlu koşullara dayanıklılıkları, zekâları ve hayatta kalma çabalarıyla bilinirler.
Mezarkabul bunu beğendi.
 
Alt 30 Mayıs 2021, 14:24   #5
Çevrimdışı
Zeytin

#Hayırlısıbegülüm#

Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Kedi Türleri Nelerdir? Kedi Cinsleri ve Özellikleri

Ben buraya, milyon kez sevgi sozcukleri yazarim ki , allahim allahimmmmmm.kalbimi birakiyorum.
Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 30 Mayıs 2021, 16:14   #6
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Kedi Türleri Nelerdir? Kedi Cinsleri ve Özellikleri

Hayvanları çok seviyorum kedileri ise daha çok seviyorum. (:
Zeytin bunu beğendi.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:49.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia