Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Kadınca Genel > Giyim - Çanta - Ayakkabı

Giyim - Çanta - Ayakkabı Kadın ların, ne giyebilirim? Ne alsam? derdine son..


Topuklu ayakkabı giymenin püf noktaları

Kadın ların, ne giyebilirim? Ne alsam? derdine son..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Topuklu ayakkabı giymenin püf noktaları
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
328

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2020, 20:33   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
ok Topuklu ayakkabı giymenin püf noktaları

Topuklu ayakkabı giymenin püf noktaları

Birçok kadın, iş ya da bir etkinlik için resmi bir kıyafet seçmeli ve hangi topuklu ayakkabıyı giyeceğine karar vermelidir. Çoğu kadın için bu ayakkabılar hiç ama hiç rahat değildir. Birçokları için topuklu ayakkabı giymek sadece daha iyi, daha zarif veya daha şık görünmekle ilgili değildir. Giysilerinize ve sahip olmak istediğiniz görüntüye eşlik etmenin de bir yoludur.

Buna rağmen, topuklu ayakkabı birçok kadın için çok rahatsız edici olup, hatta sağlık sorunlarına bile neden olabilir. Topuklu ayakkabıyı, rahat bir biçimde giyebileciğinizden emin olmak için bazı püf noktaları sizler için hazırladık.

Topuklu Giymek ve Rahatsızlığı önlemek için 10 Püf Nokta
Topuklu ayakkabı giyerken ayaklarınızın normalde taşıdığı ağırlık tamamen değiştirilir.

Topuk yüksekliği arttığı zaman, ayağınızın ön yüzü, alışık olduğundan% 75 daha fazla ağırlık taşıması gerekir. Bu durum, ayağınıza ve dizlerinize zarar verebilir ve hatta omurganızın hizasını bile bozabilir.

Topuklu ayakkabı giymek için bu püf noktaları takip edin ve topuklu ayakkabıların olumsuz etkilerini en aza indirin.

1. Topukluya alışmak
İlk kez topuklu giydiğiniz zaman, bütün gün ayağınızda durmamalı. Bunun yerine, onlara yavaş yavaş alışmalısınız.

Topuklulara yavaş yavaş alışmaya çalışın ve iki cm’den daha uzun olmayan topuklu ayakkabılarla başlayın. Daha sonra, iyi alıştığınız zaman, daha uzun bir topuğa geçebilirsiniz.

2. Kalın topuklu ayakkabılarla başlayın
Kuşkusuz, daha ince olanlarına yönelmeden önce, kalın topuklu ayakkabılarla başlamak daha iyi bir fikirdir. Destek alanını artırarak, rahatsızlığı azaltabilirsiniz.

Zaman geçtikçe ve daha fazla alıştıkça, kendinize bu kadar acı vermeden, daha ince ve uzun topuklu ayakkabılara giyebilirsiniz.

3. Küçük molalar verin
Alçak olsalar bile, herhangi bir topuklu ayakkabı giyerken, arada bir mola vermenizi öneririz. Bu bacaklarınızın dinlenmesini sağlayacak ve kan dolaşımını iyileştirecektir.

Yapabiliyorsanız, olası krampları gidermek ve kan dolaşımı iyileştirmek için küçük baldır masajları yapın.

4. Doğru beden ayakkabıyı giyin
Durum oldukça aşikar olsa da, genellikle çok büyük ya da çok küçük ayakkabılar giyeriz ve bunlar bize daha fazla acı verir.

Çok küçüklerse, ayaklarımızda yaralar ve kabarcıklar olabilirler. Öte yandan, eğer çok büyüklerse, ayağınız boşta kalacak ve ayakkabının çıkmasını engellemeye çalıştığınız için ayağınızın önüne daha fazla kuvvet binecektir. Her iki durum da, ayaklarınız için zararlıdır.

5. Ayak bileği tokası olan topuklu bulmaya çalışın
Bir ayak bileği tokası varsa veya ayağın üstü tamamen açıkta değilse, ayarlaması çok daha kolay olacaktır. O zaman, ayağınızın dışarı çıkmasını önlemek için ekstra güç kullanmak zorunda kalmaz ve ayaklarınızın yorulması daha uzun süre alır.

Topuklu ayakkabı giymenin bir diğer püf noktası da T harfi şeklindeki “yakalı” olanları bulmaktır.

6. Uçlar
Mağazalarda, ayağın iki farklı alanının altına yerleştirilen küçük uçlar bulabilirsiniz. En çok neresi acıdığına bağlı olarak, parmak uçlarınızın altına veya topuğunuzun altına yerleştirilebilirler. Bu uçlar, bu alandaki ağırlığın baskısını azaltır.

Bunları çantanızda bulundurmanızı ve ağrı başladığında kullanmanızı öneririz.

7. Ayaklarınızı nemlendirin
Sürtünmeyi engelleyebilmeniz için ayaklarınızı nemlendirici bir krem ile ovmanız çok önemlidir. Topuklu ayakkabı giymenin en yaratıcı püf noktalarından biri, kremi ayakkabının üzerine koymak ve ayakkabının malzemesini yumuşatmak için etrafa yaymaktır.

8. Topuklu ayakkabı giymenin en iyi püf noktalarından biri; ayakkabılarınızı soğutun
Bu ipucu, çok küçük olan ve sizi inciten ayakkabılar için idealdir.

Ayakkabılarının içine su torbaları koyduktan sonra onları dondurucuya koyun. Su, sıvıdan katı duruma geçerken, ayakkabıya daha fazla baskı uygulanır ve genleşmesini sağlar.

9. Platformlar
Platform giymek, daha kalın bir tabanı olan ayakkabıları seçmek anlamına gelir. Bu püf nokta, kimseye çaktırmadan topukların yükseltir. Bu ek, topuk yüksekliğinden 2 veya 3 cm alacak ve ayaklarınız ve bacaklarınız rahatlamış hissedecek.

10. İnce tabanlardan kaçının
İnce tabanlar ayaklarınızın tabanı için çok az destek sağlar. Kauçuk platformlar daha iyidir çünkü yürürken basıncı emer ve ayak tabanlarındaki ağrıyı hafifletir.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 10 Ekim 2023, 23:23   #2
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Topuklu ayakkabı giymenin püf noktaları

Topuklu giymenin püf noktaları

Topuklu ayakkabılara bayılıyoruz ama canımız acımadan nasıl daha rahat giyeriz?

Duyunca garip gelecek fakat işe yarıyor! 3. ve 4. ayak parmaklarınızı bir lastikle birbirlerine birleştirirseniz topuklu ayakkabıyla yürümekte daha az zorlanırsınız. Bu iki parmağı birleştirmek size ekstra denge sağlayacak. Ayak sağlığını bozmaya değer mi, elbette tartışılır!



Ayakkabıyı giyip dışarı çıkmadan önce evde çoraplarla alıştırma yapın. Ayağınızın ısısıyla ve çorapla beraber ayakkabı ayağınızın şeklini daha rahat alır.



Ayakkabıları aldıktan sonra uç kısımlarının çok dar olduğunu düşünüyorsanız, bir poşete su doldurun ve bir gece ayakkabının içinde bekletin. Ertesi sabah ayakkabının yumuşadığını göreceksiniz.



Altları çok kayıyorsa zımparalayın!



Topuklarınızın acımasını istemiyorsanız ayakkabıyı giymeden önce biraz stick deodorant sürün. Daha rahat yürüdüğünüzü hissedeceksiniz.



Topuklu ayakkabıyı giymeden önce ayaklarınızı soğuk suda dinlendirin.



Tüm bunların yanında en önemli kurtarıcınızı yanınıza almayı unutmayın. Çantanızda babet taşımanız sizi bu zorlu yarışta 1-0 öne geçirecektir.



İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:01.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia