Forumel.Com

Forumel.Com (https://www.forumel.com/)
-   Giyilebilir Teknoloji (https://www.forumel.com/giyilebilir-teknoloji/)
-   -   Giyilebilir Teknoloji Nedir? (https://www.forumel.com/giyilebilir-teknoloji/5103-giyilebilir-teknoloji-nedir.html)

Dea Dia 22 Temmuz 2020 01:07

Giyilebilir Teknoloji Nedir?
 

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]



Giyilebilir Teknoloji Nedir?

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!], aksesuar olarak ya da kıyafetin bir parçası olarak giyilen teknolojik ürünleri tanımlamak için kullanılan genel tabirdir. Birçok giyilebilir teknoloji ürünü var olsa da, aralarındaki en popüler olanlar hareket takip ekipmanları ve akıllı saatlerdir. Giyilebilir teknolojinin en önemli özellikleriden biri, İnternet’e bağlanarak cihaz ile ağ arasında veri aktarımı yapabilmesidir. Bu veri alışverişi sayesinde giyilebilir teknoloji, nesnelerin interneti dünyasında ön plana çıkıyor.

Giyilebilir teknoloji, akıllı telefonlar, mobil uygulamalar ve geniş ağ bağlantısı gibi yenilikler sayesinde dikkat çekebilmeye başlasa da, nesiller boyu gelecek tasvirinde kullanılmıştır. Çizgi roman karakteri Dick Tracy’nin 1930’larda kullandığı telsiz görevi gören bilekliği ya da 1960’lı yıllarda çizilen Jetgiller çizgi filmindeki giyilebilir teknoloji fikirleri, bu duruma örnek olarak verilebilir. Sonrasında da benzer fikirler yazılıp çizilmeye devam etse de, gerçek teknolojiyi geliştirmek oldukça uzun sürdü.

Mobil ağ teknolojisindeki ilerlemeler ve kullanım alanlarının genişlemesi, giyilebilir teknolojinin de gelişmesine zemin hazırladı. Bluetooth kulaklıklar, akıllı saatler ve çevrimiçi gözlükler insanlara kablosuz bağlantı ile verilere ulaşma imkanı verdi. Tüm endüstri insanların kişisel ihtiyaçları doğrultusunda gerek duydukları verilere ve bilgilere ulaşabilmesini kolaylaştıracak giyilebilir teknoloji cihazları için uygulama geliştirmeye başladı. Hareket takibi yapan cihazlar, sosyal paylaşım çılgınlığının ardından kendilerini ilk gösteren giyilebilir teknoloji cihazları oldu. Sonrasında ise, bileğinizde ekranların olması normal hale geldiği için, bunu geliştirmek kaçınılmaz bir hal aldı.

Giyilebilir teknoloji hem pazar açısından hem de veri toplama işinde oldukça değerli bir fırsat yarattı. Bu cihazlar bulunduğunuz yere göre reklam verilmesinden, mağazanın ziyaret ettiğiniz bölümlerinin takibine kadar birçok alanda satıcıya fayda sağladı.



Alıntıdır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.