Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Eğlence > Forumel Kafe

Forumel Kafe Seviye ve saygı sınırları çerçevesi korunduğu sürece her türlü paylaşımın serbest olduğu bölgedir.


Az bilinen görgü kuralları

Seviye ve saygı sınırları çerçevesi korunduğu sürece her türlü paylaşımın serbest olduğu bölgedir.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Az bilinen görgü kuralları
Konudaki Cevap Sayısı
3
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
226

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree5Beğeniler
  • 3 Post By heLen
  • 1 Post By Eru
  • 1 Post By Leydihan

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Nisan 2022, 23:57   #1
Çevrimdışı
heLen
Zümer53
heLen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
genel Az bilinen görgü kuralları

Az bilinen görgü kuralları

Pek Bilinmeyen 10 Görgü Kuralı
İnsan olabilmenin en önemli kurallarından biri, gerekli inceliklere uyabilmektir. Topluma veya sadece bir insana karşı daha düşünceli, daha ince davranışlar sergilediğinizde hem daha saygın bir insan olabilir hem de dünyanın güzelleşmesine büyük bir katkıda bulunabilirsiniz. Bunun için gerekli görgü kurallarını her daim uygulamanız gerekir, peki nedir o görgü kuralları?
İşte birçoğumuzun çoğu zaman göz ardı ettiği, önemsiz gibi görünüp aslında çok önemli olan 10 görgü kuralı:

1. İkiden Fazla Teklif Edilmez

Bir şeyler yerken yanınızdaki insana da teklif etmek gerekir ya da evinize gelen misafire yaptığınız yemekten mutlaka yedirmek istersiniz; ancak böyle durumlarda ısrar ile teklif arasındaki ince çizgiyi aşmamanız gerektiğini unutmamalısınız.
“Teklif var, ısrar yok” deyimini bilirsiniz; ancak yine de içiniz rahat etmeyebilir, kabul. Böyle durumlarda bir yerine iki kez teklif edin; ancak bunun üçüncüsünün can sıkıcı bir ısrar olduğunu unutmayın. Kısacası; Karşı tarafta itici bir izlenim yaratmamak ve onun sinirlenmesini önlemek için herhangi bir konuda ikiden fazla teklif etmeyi acilen bırakın.

2. Sağ Tarafta Bekleyin

Küçüklüğümüzden beri öğretilen görgü kurallarının yanında bir de son yıllarda önemi artan görgü kuralları var ki onlardan biri; yürüyen merdivenin sağ tarafının bekleme için ayrıldığını bilmek.
Yürüyen merdivende bir yere yetişme kaygısı olmayıp sakince bekleyenler ve bir yere yetişme kaygısı olup yürüyerek ilerleyenler olarak ikiye ayrılırız. Eğer ki siz, beklemeyi tercih ediyorsanız bir görgü kuralı olarak merdivenin sağ tarafında kalmalısınız ki çeşitli öfkelenmelere maruz kalmayasınız.

3. Güneş Gözlüğünü Çıkarmak

Güneş gözlüğü ile gözlerinizi koruduğunuzu ve çoğu zaman da daha havalı hissettiğinizi biliyoruz; ancak bunu bir görgü kuralı olarak biriyle selamlaşmanız gerektiğinde birkaç dakikalığına rafa kaldırmak büyük bir incelik olacak!
Sağlıklı bir iletişimde göz teması son derece önemlidir, bunun için de yolda giderken eğer ki biriyle karşılaşırsanız selamlaşırken ya da kısa bir sohbet ederken güneş gözlüğünüzü mutlaka çıkarmayı unutmayın.

4. Bardak Şıngırdatmayın

Şekerli çay içenlerin dikkatine! Şeker katıp karıştırma işlemine geçtiğinizde çoğunlukla kendini kaybedenlerden olabilir misiniz? Eğer öyleyse ve hatta çıkan sesten hoşnutluk duyuyorsanız kendinize “dur” demenin tam zamanı; çünkü bu hareketle etrafınıza büyük bir kabalık ediyorsunuz.
Şekerin iyi bir şekilde karışması için inanın ki kaşığın bardak duvarlarına çarpıp ses çıkarmasına gerek yok. Bir görgü kuralı olarak çayı sakin bir şekilde karıştırabilir, böylece çay içerisinde girdaplar oluşturarak ve şekerin erimesini sağlayabilirsiniz.

5. Yan Yana Yürümeyin

Sevdiğiniz insanlarla yan yana yürümek elbette güzeldir; ancak acelesi olan insanları düşünmekte fayda var! Eğer ki 4 kişi gibi bir kalabalıkla birlikte kaldırımda yürümeniz gerekiyorsa bir görgü kuralı olarak 2 kişi olarak ayrılıp arka arkaya yürümeyi tercih etmelisiniz. Böylece yaya trafiğine engel olmaz, diğer tüm insanların da rahatça yürümesine katkıda bulunursunuz.

6. Telefonla İlgilenmeyin

Gelelim modern zaman görgü kurallarına! Malumunuz, artık günümüzün hiçbir anında telefonları elimizden düşürmez olduk. Bu durumun çevremizdeki insanları önemseme konusunda bizi bir sekteye uğrattığını unutmayın. Yani bir buluşmaya gidip de buluştuğunuz insanlarla sohbet etmek yerine telefonda sosyal medya turlarına çıkmayın.

7. Toplu Taşımalarda Dikkat

Toplu taşımalar, birçoğumuzun keyifle kullanmadığı bir ulaşım şeklidir. Mademki böyle bir zorunluluk içerisindeyiz, çevremizdeki insanların hakkına daha özenli olmamız gerekir. Nasıl mı? Mesela yol boyunca yüksek sesle telefon görüşmesi yapmayı erteleyebilirsiniz. Bir görgü kuralı olarak zorunlu olmayan, uzun ve hararetli telefon görüşmelerinizi yolculuk sonrasına planlayın.
Bir diğer önemli konu da inecek insanlara müsaade etmek. Eğer ki yan koltuğunuzda oturan bir insana yol vermeniz gerekiyorsa bir görgü kuralı olarak bunun doğrusu ayağa kalkıp yer vermektir, bacaklarınızı kendinize doğru çekmek değil.

8. Eldivenle Tokalaşmayın

Kışın soğuklarında sıkı sıkı giyindiniz ve yolda selamlaşmanız gereken biri ile karşılaştınız. Hava ne kadar soğuk olursa olsun, bir görgü kuralı olarak tokalaşmak için eldiveninizi mutlaka çıkarmalısınız. Böylece karşı tarafa daha saygılı ve içten bir şekilde davranmış olur, görgülü ve incelikli bir insan olursunuz.

9. Cüzdan ve Buzdolabına Bakılmaz

Karşınızdaki insan ne kadar yakınınız olursa olsun cüzdanı, onun özel bölgelerinden biridir. Arkadaşınız, yanınızda para çıkarmak zorunda kaldığında başınızı çevirmek çok da zor olmamalı değil mi? Ya da evine gittiğiniz insanın buzdolabını açtığında incelemek yerine başka bir şeyle ilgilenmek sizi kötü bir insan yapmaz.

10. İzin İsteyin

Evine gitmek istediğiniz insan ne kadar yakınınız olsa dahi “Aman biz yabancı mıyız canım!” yanılgısına düşüp onun mahcup olmasına neden olmamak için bir görgü kuralı olarak mutlaka önceden haberli bir ziyaret yapmalısınız. Eğer ki habersiz veya son anda gitmeniz gerektiyse ve ziyaretiniz sırasında salon dışındaki odalara da uğramanız gerekirse mutlaka ev sahibinden izin istemeyi unutmayın.


Sürmenaj, Leydihan ve Eru bunu beğendiler.

ᴋᴀʟʙɪ ʜᴀssᴀs ᴏʟᴀɴᴀ ᴅᴜ̈ɴʏᴀ ᴀɢ̆ıʀ ɢᴇʟɪʏᴏʀ

Konu sırçafanus tarafından (19 Nisan 2022 Saat 00:46 ) değiştirilmiştir.
 
Alt 19 Nisan 2022, 00:03   #2
Çevrimdışı
Eru
Per aspera ad astra
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Az bilinen görgü kuralları

Eldivenle selam verilmez. Kars'lı bir devrem vardı. Kar kış diye eldiven takardık. Bizim teğmene eldivenle selam vermişti unutup. Bütün gün eldivensiz kar kürediydi garibim.

Uyulması gereken kurallar bunlar ya. Görgü ile de alakası yok. Dünya çok daha güzel bir yer olur herkes uysa.
heLen bunu beğendi.
 
Alt 19 Mayıs 2022, 23:34   #3
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Az bilinen görgü kuralları

Görgü kuralları demeyelim de ''kendimize yapılmasını istemediğimizi başkasına yapmamamız gerekenlerin'' listesi diyelim. Bunların yazılı olmasına da gerek yok. Mantıken akıl edebileceğimiz nezaket kuralları. Sizin uygulayıp karşınızdaki kişiden görmediğiniz zaman görgüsüzlükleri oluyor. Görgümüzü gösteriyoruz ama öğrenmeyen ayılar var.
Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 21 Mayıs 2022, 22:45   #4
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Az bilinen görgü kuralları

Bilmediğim ve uygulamadığım kurallar değilmiş. Teşekkürler. (:
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:12.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia