Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Hobileriniz > Ev ve Dekorasyon

Ev ve Dekorasyon Evim evim, güzel evim.


Yaşam Alanlarında Fark Yaratın: Dekoratif Tablolar

Evim evim, güzel evim.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Yaşam Alanlarında Fark Yaratın: Dekoratif Tablolar
Konudaki Cevap Sayısı
2
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
601

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree3Beğeniler
  • 2 Post By Sürmenaj
  • 1 Post By Zeytin

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2021, 00:29   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
yıldiz Yaşam Alanlarında Fark Yaratın: Dekoratif Tablolar

Yaşam Alanlarında Fark Yaratın: Dekoratif Tablolar


Yaşam alanlarını dekore ederken dikkat edilmesi gereken önemli konulardan birisi de duvarların kullanımıdır. Kendi tarzınızı yansıttığınız koltuklar, ortamı hareketlendiren halı, perde ve aksesuarlar sonrasında boş kalan duvarları doğru şekilde kullanmak oldukça önemlidir. Tarzınızı yansıtacak ve mekanın tasarımını tamamlayacak tablolarla istediğiniz o son vuruşu yapabilir, doğru parçalarla çok şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Nasıl yapacağınızı düşünüyorsanız merak etmeyin bu yazımızda tablolar ile yaşam alanlarında fark yaratmanın yollarını anlatırken aynı zamanda ürün tavsiyelerinde bulunacağız.

İç mekan dekorasyonunda bütünlük sağlamak ve her alanın verimli kullanımı için duvar dekorasyonu oldukça önemlidir. Boş kalan duvarları değerlendirmenin birçok yolu olsa da tarzınıza uygun bir stil oluşturmak ve mekanı görsel anlamda zenginleştirmek için en güzel yol tablolar diyebiliriz. Tabii ki her durumda olduğu gibi tablo seçerken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar bulunmaktadır. Şimdi gelin bu unsurlara kısaca bir göz atalım ve sonrasında farklı tablolar sayesinde kafanızda oluşan fikirlerin daha da net hale gelmesine yardımcı olalım.

Tablo Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler


Tablolar, kullanıldıkları alanlar, yapım teknikleri ve malzemelerine göre farklılık gösterir. Buradaki farklı teknik ve malzemeler farklı yaşam alanlarına alternatif olacak şekilde dizayn edilir. Örneğin dekore edilen alanda doğallık ön planda ise ahşap tablolar kullanabilir, klasik tarzda ise kanvas, mdf, yağlı boya gibi alternatiflerden yararlanabilirsiniz. Tablo seçiminde dikkat etmeniz gereken ana unsurlar ise şu şekilde:

Renk: Renk, bütünlük ve farklılık açısından en önemli estetik unsur diyebiliriz. Kişiye özel tablo seçerken ya da evinizi dekore ederken dikkat edilmesi gereken konu sadece renklerin uyumu değil aslında ahengi sağlamaktır. Bu nedenle kişisel zevklerinizi ön plana çıkaran zıt renkler, canlı dokunuşlar ya da dinlendirici tonlar ortamın havasına farklılık katabilir. Kısacası sizi kendinize çeken parçalara yönelin ve mükemmel renk uyumunu yakalama konusuna çok fazla takılmayın.


Boyut: Tablo seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu boyutudur. Şık bir görüntü yakalamak için seçeceğiniz tablonun koyacağınız yerle orantılı olması gerekir. Bu nedenle tabloları asacağınız alanı kafanızda netleştirdikten sonra o alana en uygun boyutları kullanmanız iyi bir ortam oluşturmanız açısından oldukça önemlidir. Boyutla ilgili birkaç küçük tüyo; kanepe ya da yatak üzerine asılacak olan tablo, kanepe veya yatağın genişliğinin üçte ikisi kadar olmalıdır. Bu durumu kıracak farklı dizaynlar olsa da ana kural bu şekildedir.

Kontrast: Yaşam alanlarını farklılaştırmak ve ortamın enerjisini yukarı çekmek adına kontrast oldukça önemlidir. Bu nedenle farklı tarzlar ve dönemlere ait eserler bir arada çok başka bir dünyanın kapılarını aralamanızı sağlayabilir. Aynı mekanda birlikte kullanılan eski ve yeni parçalar ile hayal gücünüzü birleştirerek farklılıktan doğan güzelliği evinizde yansıtabilirsiniz. Hayal gücünüzü serbest bırakın ve zıtlıktan bütünlüğe ulaşın.

Tablo seçerken dikkat etmeniz gerekenleri sıraladığımıza göre gelelim önerilerimize:

Ahşap Çerçeveli Tablo Set


Naif ve doğal güzellikleri sevenler için ideal bir dekorasyon tamamlayıcı olacak olan ahşap çerçeveli tablo set, her baktığınızda huzurlu hissetmenizi sağlayacak.

Not: Set içerindeki tablolar 33×43 cm ölçüsündedir.

Hayal Ötesi Özel Tasarım


Hayal gücünüzü serbest bırakın ve duvarlarınıza yansıtın. 11 parçadan oluşan Carla Mara Özel Tasarım tablo seti ile hayallerinizdeki dünya artık duvarlarınızda.


Not: Set içerisinde 3 adet 30X40 cm, 4 adet 30X20 cm ve 4 Adet 20X15 cm tablo bulunmaktadır.

Pembe Tonları



Pembe, koşulsuz sevginin, gerçek aşkın ve şefkatin rengidir. Duvarlarınızda oldukça şık duracak pembe tonları tablo seti ile siz de sevginin ve gerçek aşkın gücünü dekorasyonunuzda yaşatabilirsiniz.

Not: Set içerisinde 1 adet 33×43 cm, 3 adet 24×33 cm ve 1 adet 16×21 cm tablo bulunmaktadır.

Rick And Morty Tablo Seti


Sırada biraz farklı ve eğlenceli bir önerimiz var; Rick And Morty tablo seti. Özel olarak tasarlanan bu seti kendi dekorasyonunuzun bir parçası olarak kullanabilir ya da sevdiklerinize hediye ederek onları mutlu edebilirsiniz.

Çiçekli Kız


Yeni ve eski, modern ve klasik bir arada; Çiçekli Kız tablo. Bu özel tabloyu yaşam alanızı dekore ederken kullanarak farklı bir hava katabilir ya da özel olarak sevdiklerinize hediye ederek yaşam alanlarına unutamayacakları bir dokunuş yapabilirsiniz.

Bebek – Çocuk Odası Tablo Seti


Bebeklerin veya çocukların odasını dekore ederken ortama hava katacak ve onlara özel olacak bir şeyler arıyorsanız bebek-çocuk odası tablo seti tam size göre! Duvarlarda onlara özel parçaların olması çocukların odalarını daha çok sevmesine yardımcı olacaktır.

Not: Set içerisinde bulunan tablolar 21×30 cm ölçülerindedir.

Marvel Avangers Tablo Seti



Marvel Avangers hayranları bu sete bayılacaklar. Özel olarak hazırlanan tablo seti ile sevdiğiniz kahramanları ev dekorasyonunuzun bir parçası halinde getirebilirsiniz.

Setin başka versiyonu için Marvel Yenilmezler setine bakabilir, Yüzüklerin Efendisi hayranıysanız LOTR 4’lü setine göz atabilirsiniz.

Freddie Mercury


Efsanevi şarkıcı, şarkı yazarı ve müzik grubu Queen’in solisti Freddie Mercury, bu özel tablo ile dekorasyonunuzun bir parçası olabilir. İkonik bir sahnenin resmedildiği tablo eminiz ki gören herkesin oldukça hoşuna gidecek. 😉

Afrikalı Kadın Figürlü Tablo Set



Sıra geldi son önerimize; Afrikalı Kadın Figürlü tablo set. Etnik ve klasik tasarımları sevenlerin bayılacağı bu özel tablo seti dekorasyonuna farklılık katmak isteyenlerin de favorisi olacak.


Dea Dia ve Leydihan bunu beğendiler.
 
Alt 13 Ocak 2021, 14:21   #2
Çevrimdışı
Zeytin

#Hayırlısıbegülüm#

Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Yaşam Alanlarında Fark Yaratın: Dekoratif Tablolar

Duvarda hic bi sey sevmiyorum ben . Belki bi saat olmazsa olmaz Atamin resmi .
Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 19 Eylül 2022, 05:17   #3
Çevrimdışı
sırçafanus
sırçafanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Yaşam Alanlarında Fark Yaratın: Dekoratif Tablolar

Tablolara bayılıyorum. Baba evim tablolarla doluydu. Buradaki insanlar tabloları 'put' olarak gördüklerinden tablo asamadım daha. Korkuyorum valla. Öh.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:10.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia